Σύσκεψη για τα προβλήματα στο Γ.Ν. Λαμίας: Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο- Το θέμα της υγείας μας αφορά ΟΛΟΥΣ

Η κατάσταση με το Νοσοκομείο Λαμίας δεν πάει άλλο…Λειτουργεί οριακά χάρη στην αυταπάρνηση του προσωπικού….Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το λιγοστό προσωπικό -76 γιατροί από τους 164 που χρειάζονται – είναι εξουθενωμένο και ο αριθμός τους όχι απλά δεν φτάνει αλλά έχει ως αποτέλεσμα τμήματα να υπολειτουργούν και κλινικές να κινδυνεύουν να κλείσουν …

Η υποστελέχωση του Νοσοκομείου σε  Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό σαν απόρροια  της κυβερνητικής πολιτικής υποβάθμισης του ΕΣΥ και  ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας τονίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου (24/2) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν. Λαμίας  & Κέντρων Υγείας  Φθιώτιδας. Όπως υπογραμμίστηκε η αύξηση των φαρμάκων και τα απογευματινά  χειρουργεία επί πληρωμή ήταν  οι προτεραιότητες του νέου Υπουργού Υγείας και όχι  οι μαζικές προσλήψεις προσωπικού που έχουν ανάγκη τα δημόσια  νοσοκομεία για να  λειτουργήσουν.

Στη σύσκεψη που συμμετείχαν τοπικοί φορείς,  σωματεία  και πολίτες είχε ως σκοπό  να αναδειχτούν τα οξυμένα προβλήματα του Νοσοκομείου και να  δρομολογηθούν αγωνιστικές δράσεις ώστε  να βρεθεί λύση για την τραγική κατάσταση του Νοσοκομείου Λαμίας.

Στο τέλος των ομιλιών εκδόθηκε κοινό ψήφισμα για συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων  με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας  καθώς όπως τονίστηκε  το  θέμα μας αφορά όλους.

Αιτήματα:

  • ΑΜΕΣΕΣ, ΜΟΝΙΜΕΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ  ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
  • ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΦΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΑΒ
  • ΤΩΡΑ ΕΝΤΑΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑ ΒΑΕ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ (ΣΔΙΤ)
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ
  • ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ‘Η ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

Στην σύσκεψη έδωσαν το παρόν εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα υγείας, τοπικοί φορείς , σύλλογοι , εκπρόσωποι σωματειων εργαζομένων και συνταξιούχων,  φοιτητικών συλλόγων, της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Γιάννης Σαρακιώτης , ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Μπασδέκης , Αντιδήμαρχοι του Δήμου Λαμιέων , ο Δημοτικός Σύμβουλος , γιατρός και επικεφαλής της «Παρέμβαση Πολιτών για την Φθιώτιδα «Βασίλης Κυριακάκης ,  το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας, εκπρόσωποι του ΚΚΕ, τηΟΥ ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς καθώς  και πολίτες.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.