Τέλος οι εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ η κρίση συνεχίζεται…

Από το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν προέκυψαν τελικά νέες εκλογές για την ανάδειξη προέδρου αν και το  θέμα των εσωκομματικών εκλογών κυριάρχησε στις εργασίες  των 4 ημερών  με   έντονες αντεγκλήσεις   εκατέρωθεν επισκιάζοντας κάθε άλλη συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα  που αφορούν την κοινωνία. Αντίθετα, η αντιπαράθεση έγινε πιο εμφανής, τα στρατόπεδα πιο ορατά…

Για πρώτη φορά στην ιστορία  αριστερού   κόμματος ζήσαμε  ένα συνέδριο με  τη μορφή «σόου» , ακραία πόλωση που συνοδεύτηκε  με  οπαδικές συμπεριφορές των συνέδρων με γιουχαΐσματα στην αντίθετη άποψη.

Οι επικλήσεις του Στέφανου Κασσελάκη  στο συναίσθημα των συνέδρων  ήταν συνεχείς με φράσεις του είδους «Πάρτε το κόμμα στα χέρια σας. Δικό σας

Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης
@skasselakis
Πάρτε το κόμμα στα χέρια σας. Δικό σας είναι. Κάποιοι έχουν σχέδιο το κακό εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. Κάποιοι θέλουν να μου χρεώσουν την αποτυχία και να πάμε σε ένα νέο ρινγκ. Τι κάνουμε όλοι εμείς απέναντι σε αυτούς τους λίγους; Επανίδρυση. Νέα Όργανα. Αξιοπιστία. Αξιοκρατία. Ανάσα δημοκρατίας τώρα. Λύτρωση τώρα. Αντεπίθεση τώρα, απέναντι σε ό,τι σε καίει, σ’ ό,τι σου τρώει την ψυχή.
Αλλά και στοχοποίηση των στελεχών που κάθονται με «σταυρωμένα χέρια» στις πρώτες θέσεις.

«Προφανώς κάποιοι έχουν σχέδιο να πάμε σε Ευρωεκλογές με εμένα να λιώνω τα παπούτσια μου ανά την Ελλάδα και εκείνους να βγαίνουν στα κανάλια να κονταίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε ποιοι χειροκροτούν. Δείτε και σηκωθείτε. Σηκωθείτε όρθιοι και πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας. Δικός σας είναι!” ανέφερε  και πρόσθεσε:

“Τι κάνουμε απέναντι σε όλους αυτούς τους λίγους; Τι κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους λίγους που κάθονται σε μερικές από τις πρώτες σειρές και μέσα σε ένα στάδιο που χειροκροτεί θερμά το πρόγραμμα που ανέλυσα επί 90 λεπτά, έχουν σταυρώσει τα χέρια; Τι κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους λίγους που θεωρούν τους εαυτούς τους, τους ταγούς και τους καθοδηγητές και εξεγείρονται όταν ο πρόεδρος ζητά να ακούσει εσάς που κάθεστε πίσω και πάνω στη γαλαρία και στις κερκίδες. Ποτέ δεν σας ρώτησαν για τίποτα”.

“Τι κάνουμε απέναντι στους πολύ λίγους που ήρθαν εδώ, περνώντας από διαδρόμους, γεύματα και μυστικούς δείπνους; Τι κάνουμε εμείς οι πολλοί όταν στις πλάτες μας παίζουν σκάκι επίδοξοι βασιλιάδες και βασίλισσες;κατέληξε.

Η επόμενη  ημέρα βρήσκει το ΣΥΡΙΖΑ ακόμη βαθύτερη περιδίνηση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν

Θολό  το τοπίο  την  επόμενη  ημέρα

Μάλιστα, μετά τη λήξη του Συνεδρίου,  όλες οι πλευρές επιχειρούν να δώσουν τη δική τους ερμηνεία για το ποιος και πως κέρδισε, ενώ ουδείς ασχολείται με την πολιτική απόφαση.

Τι υποστηρίζει η ηγεσία

Η πλευρά Κασσελάκη ισχυρίζεται ότι η Όλγα Γεροβασίλη απέσυρε την υποψηφιότητά της.

Η Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας σε δημοσιογράφους ξεκαθάρισε ότι «το συνέδριο είναι κυρίαρχο σώμα, πήρε μια απόφαση να καταψηφίσει την πρόταση του προέδρου Κασσελάκη».

Από την πλευρά της αντιπροέδρου γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν αποσύρθηκε ποτέ η πρότασή της από ψηφοφορία.  «Δεν την απέσυρα ποτέ την πρόταση» επανέλαβε και πρόσθεσε ότι το προεδρείο επέλεξε να βάλει σε ψηφοφορία πρώτα την πρόταση του Σωκράτη Φάμελλου και του Νίκου Παππά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Γεροβασίλη είχε ήδη αρκετά λεπτά νωρίτερα τοποθετηθεί απέναντι στην πρόταση Κασσελάκη για εκλογές 10 Μαρτίου λέγοντας «εκλογές σε δέκα μέρες κάνε τις μόνο σου».

Τι ανέφερε η πρόταση Φάμελλου-Παππά-Πολάκη

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ψηφίστηκε στην Πολιτική Απόφαση του Συνεδρίου (απόφαση 15) η πρόταση που κατέθεσαν οι Σωκράτης Φάμελλος, Νίκος Παππάς και στήριξε ο Παύλος Πολάκης, η οποία αναφέρει:

«Το κόμμα δεν πρέπει να μπει σε ένα νέο κύκλο εσωστρέφειας. Δεν χρειάζεται νέα εκλογή Προέδρου. Το Συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον Πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή στον Πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με πρώτη αυτή των ευρωεκλογών, με ενιαία πολιτική λειτουργία, δεσμευόμενοι όλοι από το Καταστατικό και τη Διακήρυξη μας, για τα συμφέροντα της κοινωνίας και της χώρας.

Με συντροφικότητα και συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και αποφάσεις του 4ου συνεδρίου ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.