Το καραβάνι των κατοίκων της Χαλκιδικής στη Λαμία- Συγκέντρωση αλληλεγγύης και πορεία (Βίντεο +φωτορεπορτάζ)

Στη πόλη της Λαμίας βρέθηκε τη Κυριακή 24 Νοεμβρίου  το  «καραβάνι αλληλεγγύης των και ενημέρωσης φορέων και κατοίκων της Χαλκιδικής», που χρόνια τώρα κάνουν ένα μεγαλειώδη αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. στο δάσος των Σκουριών .  Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής εναντίον των μεταλλείων χρυσού δεν είναι μόνον ένας αγώνας να προστατεύσουν το περιβάλλον και να υπερασπιστούν τον τόπο τους απέναντι στις ληστρικές διαθέσεις των ιδιωτικών εταιρειών. Είναι ένας αγώνας αξιοπρέπειας, ένας αγώνας να υπερασπιστούν τον κοινωνικό-δημόσιο πλούτο και να ασκούν κυριαρχία στον τόπο τους. Η αντίσταση τους στα καταστροφικά σχέδια των εταιρειών, τους έχει φέρει αντιμέτωπους με απίστευτη κρατική καταστολή, αστυνομική βία, διώξεις, φυλακίσεις, συκοφάντηση, φίμωση, ποινικοποίηση. Κι όμως αντέχουν και συνεχίζουν «να διεκδικούν δυναμικά το δικαίωμα στη ζωή και το όνειρο», όπως λένε οι ίδιοι.

Σε μια προσπάθεια  να ενημερώσουν τους πολίτες για τον αγώνα τους 250 άτομα με 4 λεωφορεία ξεκίνησαν από τη Χαλκιδική και διασχίζουν την Ελλάδα  ζητώντας συμπαράσταση στον αγώνα τους. Τελικός  προορισμός του «καραβανιού  αλληλεγγύης των φορέων και κατοίκων της Χαλκιδικής» είναι η Αθήνα, όπου το απόγευμα της Δευτέρας 25/11 θα πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή.

Στη Λαμία τους υποδέχτηκαν τοπικοί περιβαλλοντικοί φορείς του νομού και πολίτες   και έγινε ενημερωτική συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε  πορεία διαμαρτυρίας με πανό και συνθήματα  στο κέντρο της Λαμίας. Οι φορείς που συμμετείχαν ήταν η Κίνηση Πολιτών για τη Σωτηρία της Οίτης, ο Όμιλος Φίλων του Δάσους, η Κίνηση Πολιτών «Μαλιακός S.O.S», οι Συλλογικότητες Λαμίας και το Αντιφασιστικό Μέτωπο Λαμίας.Επίσης οι αυτοδιοικητικές κινήσεις «Παρέμβαση Πολιτών για τη Λαμία», η «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας» και το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς». Παρόντες ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακάκης Βασίλης και Σταθάς Γιάννης  ενώ στο καραβάνι αλληλεγγύης συμμετείχε και η βουλευτής Χαλκιδικής  Αικ. Ιγγλέση.  Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι από  τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τους Οικολόγους Πράσινους και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

DSC_0006 DSC_0014 DSC_0017 DSC_0046 DSC_0049 DSC_0067 DSC_0073 DSC_0075

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.