Αλέξης Τσίπρας από το Γοργοπόταμο: «Δεν μπορούμε να σπάσουμε τις αλυσίδες αν πιστεύουμε ότι τα μνημόνια είναι μονόδρομος»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στο φετινό γιορτασμό της επετείου  της Εθνικής Αντίστασης  στο Γοργοπότομο στέλνοντας μήνυμα αντίστασης, ενότητας και αγώνα.

Σημεία από την ομιλία του Αλεξη Τσίπρα:

*Η Ανατίναξη της Γέφυρας  στο Γοργοπόταμο έγινε το σύμβολο της Αντίστασης ενάντια στην κατακτητή, το σύμβολο της  μάχης ενάντια στο φασισμό. Αυτή η ιστορική στιγμή δεν μπορεί να λησμονιέται , ούτε να ξαναγράφεται μόνο να κληρονομείται και  ανήκει σε όλο τον ελληνικό λαό.

* Δύο τα ισχυρά μηνύματα της επετείου. Πρώτον, μόνο με Αντίσταση και αγώνα μπορεί ο λαός να διεκδικήσει τα δικαιώματα του και δεύτερον  μόνο με ενότητα, ευρύτατη λαϊκή ενότητα μπορούμε να σπάσουμε τις αλυσίδες και να έρθει η Ανάσταση στον τόπο. Δεν μπορούμε να σπάσουμε τις αλυσίδες αν πιστεύουμε ότι τα μνημόνια είναι μονόδρομος

*Είναι ιστορικό, ηθικό και υλικό χρέος η διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου

* Να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία από τους νοσταλγούς του ναζισμού και όσους τους χαϊδεύουν

* Χρέος μας να ανατινάξουμε τις γέφυρες της εξάρτησης, της υποτέλειας και να χτίσουμε τις γέφυρες της προόδου, της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας,  της εθνικής Αξιοπρέπειας.

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο γιορτασμό της επετείου της Εθνικής Αντίστασης στο Γοργοπόταμο.

Ρεπορτάζ- video Νίκος Παρμενόπουλος

ΦΩΤΟ: Νίκος Παρμενόπουλος, ΝέστωραςIMG_6698

DSC_2917

 

DSC_2907DSC_2961IMG_6678 IMG_6686DSC_2938IMG_6675DSC_2929DSC_2902

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.