Eκλογές ΤΕΕ: Στο 70% η αποχή – Αποτελέσματα ΤΕΕ/ΤΑΣ

Η πρωτοφανής αποχή που άγγιξε το 70%, συνόδευσε την χθεσινή ψηφοφορία των μηχανικών για την εκλογή των οργάνων διοίκησης του ΤΕΕ σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο.

Αν και οι δυνάμεις της Ριζοσπαστικής Αριστερας πέτυχαν σημαντική αύξηση στα ποσοστά τους η αποχή -ρεκόρ διέσωσε τις μνημονιακές παρατάξεις. Επι 32.413 μηχανικών που ψήφισαν, για την αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, πρώτη δύναμη αναδεικνύεται η «Δημοκρατική Κίνηση Ανανέωση Πρωτοπoρία», συνδυασμός που πρόεκυψε από την συνένωση των δύο παρατάξεων της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια συμμετείχαν στο ίδιο ψηφοδέλτιο, με ποσοστό 26,39%. Στις Εκλογές του 2010 είχαν λάβει 20, 5 και 6, 3% ανίστοιχα.

Ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαραταξη Μηχανικών με 23,05 %, την οποία συγκροτούν η ΠΑΣΚ, παράταξη του Σημερινού προέδρου του ΤΕΕ, μηχανικοί της Δημοκρατικης Αριστεράς, των Οικολόγων Πρασινων και παράταξη εργολάβων που σε προηγούμνες εκλογές κατέβαινε αυτόνομα. Η ΠΑΣΚ στις περασμένες εκλογές είχε συγκεντρώσει ποσοστό 29,6 %.

Η νεοσύστατη ΡΙζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών η οποία πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, καταλαμβάνει την τρίτη θέση με ποσοστό 10,92%. Η Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών η οποία υποστηρίζεται από μηχανικούς του ΣΥΡΙΖΑ κα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από 3, 2 %των προηγούμενων εκλογών έφτασε στο 5,69%.

Η Αριστερική ενωτική Πρωτοβουλία -εργαζόμενοι Μηχανικοί από τον χωρο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ελαβε 3,53 έναντι 2,9 το 2010, η Πανεπιστημονική(ΚΚΕ) 6.94% από 5,7 ενω η ΔΗΠΑΜ, αποσχισθείσα στο παρελθόν από την ΠΑΣΚ πήρε το 4, 17%.

Η παράταξη Ελεύθεροι Επαγγελματίες συγκέντρωσε ποσοστό 9.38% από 6,5. Άλλο ενα εντυπωσικό στοιχείο των χθεσινών εκλογών είναι το υψηλό ποσοστό άκυρων και λευκών ψηφοδελτίων, το οποίο φτάνει το 7%.

http://left.gr

Τα αποτελέσματα για το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς είναι:

Ψηφίσαντες: 1003

Έγκυρα:  977

Άκυρα:  12

Λευκά: 14

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ : 411

Δ.Κ.Μ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ: 370

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 77

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 63

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ -ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 31

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ: 25

Αναλυτικά οι σταυροί του κάθε υποψηφίου ΕΔΩ!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.