Τι είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Λαμία (φωτορεπορτάζ)

Στη Λαμία βρέθηκε ο Ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και Υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος. Η  επίσκεψη έγινε στα πλαίσια περιοδειών  της νεοσύστατης Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας που ίδρυσε ο κ. Λοβέρδος.

Το πρωί είχε οργανωτικού τύπου επαφές με σκοπό τη συγκρότηση τοπικής επιτροπής που όπως είπε θα  ανακοινωθεί σύντομα και συνάντηση με το Επιμελητήριο Φθιώτιδας. Στη συνάντηση κατέθεσε προς τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου τις προτάσεις  του νέου φορέα για πάταξη της γραφειοκρατίας και ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας. Από την πλευρά τους τα μέλη του Επιμελητηρίου  αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικοί επιχειρηματίες καθώς και στο μείζον θέμα της κατάργησης της υποχρεωτικής εισφοράς των μελών του Επιμελητηρίου. Ο κος Λοβέρδος, απάντησε  ότι θα μεταφέρει στα αρμόδια όργανα τα αιτήματα και τις παρατηρήσεις του Επιμελητηρίου.

Το απόγευμα ο  Α. Λαβέρδος  μαζί με άλλα στελέχη του φορέα ήταν ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε  στο καφενείο «Εν Λευκώ» στην Πλ. Πάρκου.
Το παρόν στην συγκέντρωση της  έδωσε ο δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς .  και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Φώσκολος.

Στην διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Λοβέρδος  αναφέρθηκε στην σημερινή οικονομική και πολιτική κατάσταση τονίζοντας ότι  παρόλο που η χώρα έχει λύσει το πρόβλημα της χρηματοδότησης και όλοι πιστεύουν ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο της χρεωκοπίας χρειάζεται να ξεπεράσουμε τα εσωτερικά μας προβλήματα, ρήξεις και γρήγορες αλλαγές ώστε να προχωρήσει στην ανάπτυξη. Είπε πως από το 2009 πριν τις εκλογές  είχε καταλάβει ότι ήρθε η ώρα να περάσουμε τις δυσκολίες που η ευδαιμονιστική ‘ευτυχισμένη΄ μεταπολίτευση έφερνε κοντά μας. Την κρίση, την πτώχευση  που έρχονταν ήταν μια μάχη που έπρεπε να την περάσουμε όλοι μαζί βάζοντας μπροστά το κάθε πολιτικό κόμμα τα καλύτερα στελέχη του. Ο ίδιος θεωρεί λάθος τις εκλογές που έγιναν γιατί καθυστέρησαν τη χρηματοδότηση της χώρας. Τωρα όμως πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά πρόσθεσε. Χρειαζεται ανάπτυξη, αγώνας κατά της φτώχειας και Δικαιοσύνη. Είναι αυτό που χρωσταμε και περιμένει ο Ελληνικός λαός.

Προσδιόρισε την ΡΙ.Κ.Σ.ΣΥ σαν ένα πολιτικό χώρο που έρχεται να καλύψει το πολιτικό κενό μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως  γίνονται προσπάθειες  για την ίδρυση μιας ενιαίας σοσιαλδημοκρατικής παράταξης , αν όμως αποτύχουν θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου πολιτικού φορέα την Άνοιξη.

Δεν παρέλειψε να κατηγορήσει το ΣΥΡΙΖΑ για παλαιού τύπου λαϊκισμό και προσπάθησε να κρατήσει αποστάσεις  από τις πολιτικές που έφεραν τη χώρα στα πρόθυρα της χρεωκοπίας. Τις πολιτικές επιλογές βέβαια  τις οποίες και ο ίδιος σαν στέλεχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της συγκυβέρνησης Παπαδήμου  και από τη θέση του Υπουργού Υγείας   διαμόρφωνε και υπηρετούσε…

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.