Κοπή πίτας και συζήτηση για το Περιφερειακό χωροταξικό στο Τεχνικό Επιμελητήριο

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν τα μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Αν. Στερεάς στην αίθουσα του ΤΕΕ το απόγευμα της Δευτέρας .  

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αποστόλης Καραναστάσης αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος  και στην ανάγκη να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους  για να ανατρέψουν τις δυσμενείς επιπτώσεις του μνημονίου στο κλάδο και να ανακόψουν την πορεία υποβάθμισης του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του τεχνικού κόσμου.  Ιδιαίτερο κάλεσμα απεύθυνε στους νέους μηχανικούς να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις και  τους αγώνες του Επιμελητηρίου. Τα μέλη του Τεχνικού  Επιμελητηρίου που πήραν τον λόγο χαρακτήρισαν κρίσιμη την  καινούργια  χρονιά για τα επαγγελματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος με κύρια  προβλήματα τις δυσμενείς εξελίξεις στο ασφαλιστικό με την ένταξη του ΤΣΜΕΔΕ στον ΕΟΠΥΥ, την  μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και την τεράστια ανεργία που πλήττει τον κλάδο και ιδιαίτερα τους νέους μηχανικούς που οι περισσότεροι είναι ουσιαστικά άνεργοι.

Στην εκδήλωση έγινε επίσης παρουσίαση των προτάσεων της επιτροπής   μηχανικών που είχε αναλάβει την μελέτη  του Περιφερειακού  Χωροταξικού και  ακολούθησε συζήτηση  μεταξύ των παρευρισκομένων μηχανικών για το θέμα  εν όψει της συνεδρίασης της Τρίτης  που οργανώνει η Περιφέρεια Στερεάς με  τους φορείς της περιοχής. Το ΤΕΕ σαν τεχνικός σύμβουλος της Πολιτείας δεσμεύτηκε να καταθέσει εντός της εβδομάδας εγγράφως τις προτάσεις του  στο Περιφερειακό Συμβούλιο εν όψει της Αξιολόγησης, αναθεώρησης & εξειδίκευσης του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.