Επίσκεψη βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασ. Κυριακάκη στο Νοσοκομείο Λαμίας (video)

-Οι μνημονιακές πολιτικές, κάνουν επικίνδυνη τη δημόσια υγεία για τη ζωή των ασθενών.

-Σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα- Ούτε λευκοσπλάστ δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο!

Επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 21 Ιανουαρίου στο γενικό Νοσοκομείο Λαμίας, ο βουλευτής Φθιώτιδας Βασίλης Κυριακάκης μαζί με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λαμίας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με το σωματείο εργαζομένων, εκπροσώπους των νοσοκομειακών ιατρών, της ιατρικής υπηρεσίας και του επιστημονικού συμβουλίου.  Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων μίλησαν για τις πολύ μεγάλες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά που χρειάζονται καθημερινά για να κάνουν τη δουλειά τους (γάζες, βαμβάκι, ορούς, σύριγγες ακόμα και λευκοπλάστ) και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν για να κρατήσουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου σε ένα επίπεδο. Επίσης ζήτησαν να  γίνουν προσλήψεις προσωπικού στα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Βασίλης Κυριακάκης, τόνισε ότι «το Νοσοκομείο λειτουργεί οριακά» και υπάρχουν  τεράστιες ελλείψεις  σε αναλώσιμα υλικά σε όλες τις κλινικές τα οποία χρειάζονται για μια στοιχειώδη λειτουργία. Οι μνημονιακές πολιτικές, τόνισε κάνουν επικίνδυνη τη δημόσια υγεία για τη ζωή των ασθενών.  Κάλεσε στη δημιουργία ενός λαϊκού μετώπου στο οποίο θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι  στη δημόσιοι υγεία  και η κοινωνία το οποίο θα υπερασπισθεί την λειτουργία της δημόσιας υγείας και  την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των ασθενών στο δημόσιο σύστημα υγείας. Τέλος,  επισήμανε  το θέμα των μεγάλων  ελλείψεων  σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τόνισε την ανάγκη να στελεχωθούν με προσωπικό τόσο τα Κέντρα Υγείας όσο και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.

Δεν κατέστη δυνατή η συνάντηση του βουλευτή με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου λόγω απουσίας του κ. Κουτσοπίνη. Αναμένεται άμεσα να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τον κ. Διοικητή και θέμα την λειτουργία τόσο του Νοσοκομείου όσο και των Κέντρων Υγείας του νομού.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.