ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας: Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στο Παμφθιωτικό Συλλαλητήριο και το άνοιγμα των διοδίων τη Δευτέρα

Μέσα σε συνθήκες πρωτόγνωρης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, με το λαό να οδηγείται σε εξαθλίωση, πολλαπλασιάζονται οι σταθμοί διοδίων   της χώρα μας. Το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση σε ασφαλείς σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους, που έχει υποχρέωση η Πολιτεία να παρέχει  σε όλους τους  πολίτες,  έχει  καταργηθεί προς όφελος των μεγαλοεργολάβων κατασκευαστών. 

Στη Φθιώτιδα ,που ήδη είναι  επιβαρυμένη με διόδια, εγκαθίστανται συνεχώς  νέοι σταθμοί πλευρικών και μετωπικών διοδίων που υποβαθμίζουν την ασφάλεια των μετακινήσεων και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της Φθιώτιδας και όχι μόνο. Απέναντι στις νέες προκλήσεις των μεγαλοεργολάβων των οδικών αξόνων η απάντηση   μας πρέπει να είναι  ηχηρή. Ο λαός της Φθιώτιδας  που θρήνησε θύματα και στο φονικό πέταλο του Μαλιακού, δεν θα επιτρέψει να τον γυρίσουν πίσω.  Θα υπερασπισθεί το δικαίωμα του  για δυνατότητα μετακίνησης σε ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο χωρίς το δυσβάστακτο χαράτσι των διοδίων.

Η προκλητικότητα των κατασκευαστικών κοινοπραξιών που συνεχώς χτίζουν γύρω μας σταθμούς διοδίων δεν είναι τυχαία. Βασίζεται στις αποικιοκρατικές συμβάσεις παραχώρησης που ψήφισαν το 2007 στη βουλή οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ  και τις νέες αναθεωρημένες συμβάσεις επανέναρξης των έργων στους μεγάλους οδικούς άξονες, που ψήφισε η συγκυβέρνηση Σαμαρά  τον Νοέμβριο του  2013.

 Οι παραχωρησιούχοι επέβαλαν   συμβάσεις λεηλασίας  των πολιτών και της δημόσιας περιουσίας χάρις στην στήριξη  των κυβερνητικών βουλευτών, τη σιωπή των  ελεγχόμενων από τη συγκυβέρνηση αυτοδιοικητικών αλλά και στην ποινικοποίηση των αγώνων του κινήματος ενάντια στα διόδια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγγείλει από την πρώτη στιγμή  στη Βουλή τις ληστρικές συμβάσεις παραχώρησης των οδικών αξόνων  και τα μέλη του   συμμετείχαν ενεργά  στο κίνημα κατά των διοδίων.  Βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ  είναι  ότι οι δρόμοι είναι δημόσιο αγαθό που πρέπει να παρέχεται  δωρεάν σε όλους  τους πολίτες μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας απευθύνει κάλεσμα στο λαό της Φθιώτιδας να συμμετέχει μαζικά στο άνοιγμα των διοδίων της Αγίας Τριάδας στις 12 το μεσημέρι τη Δευτέρα 29/9/14 και στο Παμφθιωτικό Συλλαλητήριο στις 2.00 μμ στην πλατεία Πάρκου γιατί πιστεύει ότι οι αγώνες κερδίζονται μέσα από την ενεργοποίηση των ίδιων των πολιτών.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε  να παλεύουμε για τη δημιουργία ενός ενωτικού  μετώπου  πάλης  με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενάντια στα διόδια,  την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, την προστασία της δημόσιας περιουσίας  της Φθιώτιδας  και την απαλλαγή της χώρας μας από τα μνημόνια και την υποτελή κυβέρνηση, για άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, για ισχυρή εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ για το συμφέρον του λαού, για την αντιστροφή της κοινωνικής και οικονομικής αποδιάρθρωσης και την έξοδο από την κρίση.   

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.