ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: Κλείδωσαν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες – Στην Περιφέρεια Στερεάς ο κλήρος πέφτει στον Απόστολο Γκλέτσο

Με το χρόνο να πιέζει ασφυκτικά  και τις εσωκομματικές διαδικασίες σε εξέλιξη, συνεδρίασε χθες η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ  για τις υποψηφοιότητες που θα στηρίξει το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολίτευσης στις  Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υποψήφιο Περιφερειάρχης προτείνεται  ο  Απόστολος Γκλέτσος  χωρίς μέχρι στιγμής κάποια επίσημη ανακοίνωση  από τις τοπικές οργανώσεις του κόμματος.

Σήμερα Παρασκευή θα συνεδριάσει στις 5 το απόγευμα  εκ νέου η Π.Γ. του κόμματος

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Περιφέρεια Αττικής η Κουμουνδούρου προσανατολίζεται στη στήριξη της υποψηφιότητας του Γιώργου Ιωακειμίδη. Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο και για την Περιφέρεια Ηπείρου τον πρώην βουλευτή Ιωαννίνων Γιάννη Στέφο. Στην Κρήτη υποψήφιος περιφερειάρχης θα είναι ο πρώην ευρωβουλευτής και πρώην δήμαρχος του Λιμένα Χερσονήσου Ηρακλείου, προερχόμενος από την Προοδευτική Συμμαχία Σπύρος Δανέλλης, ενώ στη Στερεά Ελλάδα θα στηριχθεί η υποψηφιότητα του Απόστολου Γκλέτσου. Στη Δυτική Μακεδονία ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα στηρίξει τη Γεωργία Ζεμπιλιάδου, πρόσωπο που στηρίζεται και από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Διαφορετικές προτάσεις κατατέθηκαν στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφορικά με το πρόσωπο που θα διεκδικήσει τη δημαρχία στην Αθήνα. Τα τρία πρόσωπα που προτάθηκαν ήταν ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Νίκος Φίλης και ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς.

Τον Ν. Φίλη προέκριναν μέλη της Ομπρέλας, ενώ την υποψηφιότητά του στήριξαν και άλλα μέλη της ΠΓ. Από την πλευρά του, ο Διονύσης Τεμπονέρας πρότεινε τον εργατολόγο Κώστα Τσουκαλά. Σημειωτέον, θετικά βλέπει την υποψηφιότητα Τσουκαλά και ο Νίκος Παππάς, με πηγές από το περιβάλλον του να σημειώνουν ότι η πρόταση εξυπηρετεί τόσο τη στρατηγική της διεύρυνσης όσο και την ανανέωση.

Πάντως, μεταξύ των ονομάτων που έπεσαν στο τραπέζι για το Δήμο της Αθήνας ήταν και αυτό της Όλγας Μπαλαούρα, η οποία έχει προταθεί από κάποια μέλη της Ανοιχτής Πόλης.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.