Λαμία: Δεύτερη νύχτα αγωνίας μετά τις νέες αναζωπυρώσεις

Στη Λαμία οι αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν χθες στο βόρειο τμήμα της πόλης έχουν αντιμετωπιστεί   αλλά ο φόβος των αναζωπυρώσεων παραμένει και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή.

Δεύτερή νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους της Λαμιας  η χθεσινή .Ειδικότερα μεγάλη αναζωπύρωση  προέκυψε τις απογευματινές ώρες στο λόφο πίσω από το Αφανό που κινούνταν σε δυο μέτωπα προς  Αμφιθέα  και  προς το Κάστρο Λαμίας.  Το μέτωπο  που απείλησε το αλσύλλιο του Κάστρου τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο   ενώ πιο επικίνδυνο ήταν το μέτωπο προς Αμφιθέα  που η φωτιά έκαιγε  κοντά στα σπίτια.  Από το 112 δόθηκε  εντολή εκκένωσης της συνοικίας της Αμφιθέας ενώ οι κάτοικοι   με λάστιχα, κλαδιά,  τσαπιά και κάθε πρόσφορο μέσο προσπαθούσαν να σταματήσουν τις φλόγες με τη συνδρομή των πυροσβεστικών δυνάμεων και δυο ελικοπτέρων που έκαναν ρίψεις στο σημείο μέχρι αργά το βράδυ.

 Φωτιά  σε καλαμιές στο νότιο τμήμα της πόλης

Λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα ομάδα εθελοντών που πραγματοποιούσαν περιπολίας είδαν καπνό σε χωράφι  με καλαμιές  κοντά στην Αστυνομία στη Λεωφόρο Δημοκρατίας. Αμέσως κάλεσαν  την Πυροσβεστική υπηρεσία Λαμίας η οποία έφτασε εγκαίρως και  κατάφερε να περιορίσει και να σβήσει την καινούργια εστία  μέσα στην πόλη.

Ερωτηματικά όμως υπάρχουν  για το πώς ξεκίνησε ξαφνικά μες τη νύχτα μια νέα πυρκαγιά η οποία  καμία σχέση δεν είχε με τα υπάρχοντα  μέτωπα που ταλαιπώρησαν τους κατοίκους της Λαμίας τις τελευταίες μέρες.

Σε κάθε περίπτωση οι δυνάμεις της Πολιτικής προστασίας , η Τ.Α. και οι κάτοικοι είναι σε επιφυλακή για τυχόν νέες αναζωπυρώσεις  με το κύμα του καύσωνα να έχει αισθητά υποχωρήσει.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.