Νέα Αγχίαλος: Σκηνές αποκάλυψης που κατέδειξαν τη γύμνια του «επιτελικού» κράτους

Αντιμέτωπη με οργή βρίσκεται η κυβέρνηση μετά τις εικόνες αποκάλυψης στη Νέα Αγχίαλο, με βάρκες να εκκενώνουν τους κατοίκους, τα πυρομαχικά σε αποθήκη της 111 Πτέρυγας Μάχης να εκρήγνυνται δημιουργώντας  τεράστιο ωστικό κύμα και τα μαχητικά F16  να πετούν  προς Λάρισα για… προστασία.

Οι χθεσινές εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο,  κατέδειξαν περίτρανα την έλλειψη ετοιμότητας του «επιτελικού κράτους» και την έλλειψη επαρκούς πυροπροστασίας ακόμη και ευαίσθητων στρατιωτικών εγκαταστάσεων.  Αξίζει να σημειωθεί  ότι στο πλαίσιο της εκκένωσης τα F-16 που βρίσκονταν σε κοντινή βάση απογειώθηκαν και αυτά και απομακρύνθηκαν από την περιοχή. Στην 111 Πτέρυγα Μάχης φιλοξενούνται περίπου 70 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16.

Δραματικά 24ωρα ζουν πολίτες στη Μαγνησία από την πύρινη λαίλαπα που στοίχισε τη ζωή δύο ανθρώπων, κατέστρεψε περιουσίες και δεκάδες χιλιάδες στρέμματαενώ εκατοντάδες κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα στο εκθεσιακό κέντρο του Βόλου όπου βρήκαν προσωρινά καταφύγιο.

Η κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών εμφανίζεται, τουλάχιστον, καλύτερη σήμερα καθώς χθες (Πέμπτη) αργά το βράδυ το πρόβλημα εντοπιζόταν στις Μικροθήβες, όπου υπήρχε αναζωπύρωση η οποία ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική πάντα, έχει αντιμετωπιστεί και προς το παρόν υπάρχουν κάποιοι διάσπαρτοι καπνοί. Όλο το βράδυ οι επίγειες δυνάμεις κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να ανακόψουν τις αναζωπυρώσεις ενώ με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού.

Έρημη πόλη θύμισε λίγο νωρίτερα η Νέα Αγχίαλος, καθώς 2.500 άνθρωποι  σε ακτίνα 3 χιλμ. άφησαν τα πάντα πίσω και την εγκατάλειψαν άρον-άρον ακόμη  και με βάρκες , για να γλιτώσουν από τις φλόγες, τις εκρήξεις και το ωστικό κύμα. Τα σπασμένα τζάμια, οι στάχτες και ο καπνός θυμίζουν τα όσα σοκαριστικά διαδραματίστηκαν χθεςστην περιοχή.

«Δεν είχε υπάρξει μέριμνα για καθαρισμό του χώρου των αποθηκών» σύμφωνα με αρμόδιο αξιωματούχο που επικαλείται η «Καθημερινή», ενώ τα σοβαρά ερωτήματα παραμένουν σχετικά με την αδυναμία προστασίας τους και με το είδος των πυρομαχικών που ήταν στις εγκαταστάσεις.

Αποκαλυπτικές  του προβληματισμού και της οργής του κόσμου για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στη χώρα είναι και τα  μηνύματα στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
Σκάνε βλήματα του στρατού στην 111 ΠΜ στη Ν. Αγχίαλο, στον Βόλο
Οι κάτοικοι απομακρύνονται με ιδιωτικά σκάφη ψαράδων και αθλητών και
τα καμάρια του στρατού, τα F16, μεταφέρονται στη Λάρισα για να σωθούν..
Ούτε αυτά δεν φρόντισαν να προφυλάξουν.
Ελλάδα, ανοχύρωτη χώρα!
Εννοείται, ότι τα κανάλια της θέσης 107 δεν ασχολούνται με το θέμα, για να μην πληγεί η εικόνα της «ετοιμοπόλεμης» κυβέρνησης, που αποδεικνύεται ικανότατη μόνον, αν έχει να κάνει με εξώσεις φτωχών οικογενειών.

Ο χρήστης Γιωργος Χατζηβαλασης αισθάνεται λυπημένος.

15 ώρ. 
 
Μεγάλη καταστροφή στο Βόλο! Ανύπαρκτος συντονισμός. Δεν πρόκειται για απόκρημνες πλαγιές βουνών αλλά για τον κάμπο του Βόλου.
🔥Κάηκαν εργοστάσια μέσα στη Βιομηχανική Περιοχή και κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα δεξαμενές προπανίου που βρίσκονται εκεί.
🔥Η φωτιά έχει μπει στην Αποθήκη Πυρομαχικών της Αεροπορικής Βάσης και εκρήγνυνται βόμβες και βλήματα! Να το ξαναγράψω; Ναι! Μέσα στην Αποθήκη της Αεροπορικής Βάσης!!!
🔥Εκκενώθηκε δια θαλάσσης η Αγχίαλος και εγκαταλείφθηκε στην τύχη της, όπως και όλοι οι γύρω οικισμοί.
Αν δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη φωτιά στον κάμπο, πού μπορούμε; Στη θάλασσα; Οι φωτιές δεν σβήνουν με το 112 και τις εκκενώσεις! Ας σταματήσει πια αυτό το σενάριο της εικονικής πραγματικότητας που μας ταΐζουν τα κανάλια 15 μέρες τώρα! Η φωτιά στο Βόλο τους ξεσκέπασε όλους!
Θλίψη! Απέραντη θλίψη! 😢
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 363778131_10223726023326408_3730194960243671827_n.jpg
Sigma Total @SigmaTotal
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι F2EH0HXXYAA2OXJ.png
Ας μου εξηγήσει κάποιος πως είναι δυνατόν να πάρουν φωτιά αποθ πυρομαχικών συγκεκριμένων Νατοϊκών προδιαγραφών ημιυπόγειες με οπλισμένο σκυρόδεμα&συμπαγής μεταλλικές πόρτες που αντέχουν προσβολή από εχθρικά βλήματα #Βολος 111 ΠΜ #φωτιες_2023 #φωτια #Πυρκαγια #Φωτιες #antireport

Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

15 ώρ. 
 
❌Το ελληνικό επιτελικό κράτος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ελέγξει ούτε μια φωτιά στα πεδινά, με άνετο οδικό δίκτυο, μέσα σε βιομηχανική ζώνη και αποθήκες στρατού και δίπλα σε μια απ’ τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, όπως ο Βόλος. Αυτή τη στιγμή ακούγονται εκρήξεις από πυρομαχικά της αεροπορίας που καίγονται και η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική και δηλητηριώδης.
✅Το ελληνικό επιτελικό κράτος όμως ΜΠΟΡΕΙ να ξυπνά χαράματα και να σπάει πόρτες μονογονεϊκών οικογενειών για να τις ξεσπιτώσει για χρέος 800 ευρώ, όπως συνέβη σήμερα στην οδό Πολυλά στα Πατήσια, Μαζί του κουβαλάει και τρία πυροσβεστικά οχήματα και το προσωπικό τους. Ασφαλίτες, συνεργαζόμενοι κλειδαράδες και δικαστικοί επιμελητές γελούσαν με τις εκκλήσεις και τα παρακαλετά των ανθρώπων.
✊Εμείς οφείλουμε να ξηλώσουμε αυτό το επιτελικό κράτος που έχει φτιαχτεί για να εξυπηρετήσει λίγους και να καταστρέψει πολλούς.
Image

LieInZenith

@LieInZenith

Αυτή η βάρκα ειναι στο #Βολος. Η κυρία με το μωρό της είναι Ελληνίδα. Είδατε μπατριώτες πόσο γρήγορα μπορείς να βρεθείς σε βάρκα, προσπαθώντας να σωθείς εσύ και το παιδί σου; #φωτιές

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.