Σε δημόσια διαβούλευση η πρόταση του Δήμου Λαμιέων για αξιοποίηση του χώρου της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς

Την πρόταση του Δήμου Λαμιέων για την αξιοποίηση του ακινήτου της παλαιάς Δημοτικής Αγοράς, παρουσίασε  στις  20 Ιουλίου 2023- λίγους  μήνες πριν τις  δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη-  στα γραφεία του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος.

Η πρόταση θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση σε ειδική ενότητα της ιστοσελίδας του Δήμου Λαμιέων: http://agora.lamia.gr. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται από σήμερα όλοι οι πολίτες, οι ενώσεις πολιτών καθώς και τοπικοί, κοινωνικοί, οικονομικοί φορείς, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους έως το τέλος Σεπτεμβρίου 2023. 

Να θυμήσουμε ότι η  παλαιά Δημοτική Αγορά στο κέντρο της Λαμίας  γκρεμίστηκε το 2011 και μαζί της γκρεμιστηκε  ένα κομμάτι από την ιστορία της πόλης για να γίνει ..πολυόροφο γκαράζ  παρά τις αντιδράσεις και προτάσεις πολλών συμπολιτών  και τοπικών φορέων για αναπαλαίωση της   με διατήρηση των βασικών  χαρακτηριστικών της όπως έγινεσε παρόμοιες περιπτώσεις  με  επιτυχία σε  άλλες πόλεις. ΄Εκτοτε  τα εναπομείναντα κτίρια  αφέθηκαν στην εγκατάλειψη, ο χώρος μετατράπηκε σε  σκουπιδότοπο  και τελευταία ο ελεύθερο χώρος έγινε   υπαίθριο γκαράζ με …»έξυπνη» στάθμευση.

Οι μακέτες των σχεδίων που παρουσιάστηκαν σήμερα χωρίς  κάποια αναφορά στον τρόπο χρηματοδότησης του φιλόδοξου έργου δείχνουν ένα    μοντέρνο γυάλινο κτίριο με υπόγειο, ισόγειο και α όροφο.

΄Οπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Λαμιέων, με την πρότασή του ο Δήμος σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης, προωθεί την ιδέα της ανάπτυξης ενός πολυχώρου πολιτισμού και γαστρονομίας στο κέντρο της πόλης, με περισσότερα από πενήντα (50) διακριτούς χώρους διαφόρων μεγεθών, χρήσεων και θέσεων κι εκατονσαράντα (140) θέσεις στάθμευσης.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι thumbnail_IMG_1912-1024x603.jpg

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι thumbnail_IMG_1920-1024x591.jpg

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι thumbnail_IMG_1917-1024x650.jpg

Στη παρουσίαση  συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, κ. Θανάσης Κυρίτσης, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας κ. Θανάσης Λυκόπουλος, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Στερεάς Ελλάδας κ. Σπύρος Βογιαντζής, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ηλίας Κεφαλάς, ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Φθιώτιδας κ. Ζαχαρίας Γιολδάσης, η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λαμίας κ. Νάγια Σαμαρά, οι Αντιδήμαρχοι Δημήτρης Μπεσλεμές, Δημήτρης Τζούφλας, Παναγιώτης Φώσκολος, Δημήτρης Ρίζος, Κώστας Αναστασίου και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λαμίας Τάκης Συλεούνης.

Μετά την αναλυτική παρουσίαση, ακολούθησε διαλογική συζήτηση, όπου αναλύθηκαν διεξοδικά τα επιμέρους στοιχεία.

Δείτε ολόκληρο το σχέδιο στο ακόλουθο link http://agora.lamia.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.