Κόλαση φωτιάς στη Ρόδο- Εκκενώσεις δια θαλάσσης- Στις φλόγες τρία ξενοδοχεία

Ανεξέλεγκτη για πέμπτη μέρα η φωτιά στη Ρόδο με συνεχείς αναζωπυρώσεις παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και  εθελοντών- Εκκενώσεις και απεγκλωβισμός ατόμων  δια θαλάσσης- Καίγονται ξενοδοχεία- Εγκλωβισμός πυροσβεστών και μοναχών σε μοναστήρι στην Υψενή.

Η κατάσταση θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή λόγω και των ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης. Το βασικό μέτωπο βρίσκεται στην περιοχή Λαέρμων και Λάρδου.Μεγάλη είναι η αναζωπύρωση στην περιοχή Απόλλωνας

Νωρίς το μεσημερι αποφασίστηκε η εκκένωση των χωριών Λάρδου και Πυλώνας και αμέσως μετά η εκκένωση της κοινότητας Ασκληπιειού και της περιοχής Κιοτάρι με επείγουσα κλήση του 112.

Σημειώνεται, ότι στην περιοχή Κιοτάρι υπάρχουν και ξενοδοχειακές μονάδες με τρεις από αυτές να παραδίδονται στις φλόγες αφού πρώτα εκκενώθηκαν. Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ν. Αιγαίου πρόκειται για το Lindian Village, το Rhodos Village και το μπουτίκ ξενοδοχείο του Ομίλου Χατζηλαζάρου.

Εκατοντάδες άνθρωποι μεταξύ των οποίων πολλοί τουρίστες απομακρύνονται με τα πόδια και αγροτικά ενώ ο ουρανός έχει καλυφθεί από ένα πυκνό σύννεφο καπνού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του Λιμενικού για τον απεγκλωβισμό ατόμων από παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος Ρόδου, εξαιτίας των πύρινων μετώπων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στην επιχείρηση συμμετέχουν 3 πλωτά σκάφη του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό, πάνω από 20 ιδιωτικά σκάφη (ημερόπλοια και φουσκωτά), δύο σκάφη του Στρατού Ξηράς, ενώ σπεύδει στην περιοχή και πλοίο του πολεμικού ναυτικού.

Οι Πυροσβέστες δίνουν μάχες στα ξενοδοχεία ώστε να προχωρήσουν οι εκκενώσεις και να μην επεκταθεί η φωτιά σε παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις .

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, επετεύχθη η εκκένωση της Μονής Υψενής και ο απεγκλωβισμό πυροσβεστών, στην οποία παρέμεναν μέχρι τις τρεις το μεσημέρι εκλωβισμένοι πυροσβέστες μαζί με τον διοικητή της Πυροσβεστικής, καθώς προσπαθούσαν να πείσουν μοναχούς να εγκαταλείψουν το Μοναστήρι.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 358715356_1012218633450103_4485421023315696406_n.jpg

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ η φωτιά καίει κοντά στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης.

Για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του ηλεκτρικού συστήματος αποφασίστηκαν εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης περιορισμένης έκτασης και χρονικής διάρκειας έως 1 ώρα έως το βράδυ.

Στο σημείο επιχειρούν 173 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 5 ελικόπτερα, 3 αεροσκάφη και 31 Σλοβάκοι με 5 οχήματα.

Οι χώροι συγκέντρωσης του κόσμου από την περιοχή Κιοταρίου, Πεύκων και Ασκληπειού είναι:

  • Το δημοτικό σχολείο Γενναδίου
  • Το γυμνάσιο Γενναδίου
  • Το λύκειο Γενναδίου
  • Το δημοτικό κατάστημα Γενναδίου

Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

21 λ.  · Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στην Ρόδο.Εικόνες από λουόμενους που τους μεταφέρει το λιμενικό, τουρίστες να διαφεύγουν με αγροτικά οχήματα και οι κάτοικοι εντελώς μόνοι να προσπαθούν να φτιάξουν αντιπυρικες ζώνες με τρακτέρ και φτυάρια, ξενοδοχεία στις φλόγες και εργαζόμενοι σε κίνδυνο.Αυτή είναι η Ελλάδα 2.0, αυτός και κρατικός μηχανισμός της.#ΜένουμεΕνεργοί#Πυρκαγια#ροδος

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.