Σήμερα στις 13.00 στα Δικαστήρια Λαμίας η δίκη για την ρατσιστική επίθεση εναντίον νέου αλβανικής καταγωγής στη Λαμία

Σήμερα το μεσημέρι στις 13.00 έχει ορισθεί η δίκη  της ρατσιστικής επίθεσης εναντίον   20χρονου επειδή ήταν… Αλβανός στην πλατεία Λαού το βράδυ της Πέμπτης που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό του . Εναντίον του θύματος κατέθεσε μήνυση και ο δράσης της επίθεσης για εξύβριση με ρατσιστικό περιεχόμενο. Ο δράστης μετά το θόρυβο και τη σύλληψή του διαψεύσει ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, το ίδιο και η τοπική οργάνωση  Χ.Α. Λαμίας όμως φωτογραφίες και Video που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν ξεκάθαρα ότι πρωτοστατούσε σε όλες τις εκδηλώσεις της Χ.Α. στη Λαμία. 

΄Οπως φαίνεται η δίκη αναμένεται να έχει ενδιαφέρον από πολλές απόψεις καθώς  η επίθεση  φυλετικού μίσους έγινε μια μέρα μετά την αντιφασιστική διαδήλωση στη Λαμία  και τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για την άνανδρη δολοφονία του νεαρού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τη συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα όπως καταγγέλλει  20χρονος Αλβανός κάτοικος Λαμίας, και αυτόπτες μάρτυρες      το βράδυ της Πέμπτης ήταν στη πλατεία Λαού μαζί με δυο φίλους του , όταν τον πλησίασε  ο δράστης και τον ρώτησε αν είναι Αλβανός. Οταν πήρε καταφατική απάντηση του επιτέθηκε με κεφαλιά στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να του σπάσει τη μύτη. Αφήνοντας τον αιμόφυρτο έτρεξε προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Καποδιστρίου δηλώνοντας ότι είναι χρυσαυγίτης και  χαιρετώντας ναζιστικά ενώ οι φίλοι του θύματος  τον καταδίωξαν.
Εντύπωση πάντως προκαλεί πως οι αστυνομικοί της ομάδας ΖΗΤΑ οι οποίοι  ήταν σε κοντινή απόσταση από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής παρέμεναν παθητικοί παρόλο που το θύμα που αιμοραγούσε τους υποδείκνυε το δραστη. Χρειάστηκε η παρέμβαση διερχόμενου δικηγόρου που ανέλαβε και την υπεράσπιση του θύματοις για να συλλάβουν το δράστη. Για την υπόθεση ορίστηκε τακτική δικάσιμος τη Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου ώρα 1.00 το μεσημέρι στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας.

 Το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και αργότερα κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομική Διεύθυνση Λαμίας για  ρατσιστική επίθεση και ξυλοδαρμό.  Μήνυση κατέθεσε  και ο δράστης για ρατσιστική εξύβριση γιατί το θύμα κατά δηλωση του τον αποκάλεσε «παλιο-φασίστα»!. Σήμερα θύτης και θύμα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Λαμίας με τη διαδικασία του αυτόφωρου ενώ διεξάγεται έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες του συμβάντος.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.