Ποινή 18 μηνών στο Χρυσαυγίτη που επιτέθηκε σε νεαρό Αλβανικής καταγωγής στη Λαμία (video)

Ποινή 18 μηνών με 3ετή αναστολή για επικίνδυνη σωματική βλάβη και εξύβριση επέβαλε σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας στον 34χρονο  χρυσαυγίτη Ζαχαρόπουλο  ο οποίος τη Πέμπτη το βράδυ  απρόκλητα επιτέθηκε και τραυμάτισε 20χρονο  κάτοικο Λαμίας  γιατί….ήταν Αλβανός.  Από νωρίς στο χώρο των Δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί για  συμπαράσταση  συμμαθητές, φίλοι του θύματος καθώς μέλη αντιστασιακών οργανώσεων και του ΣΥΡΙΖΑ.  Αντίθετα ο  δράστης ήταν μόνος χωρίς την συμπαράσταση των ομοϊδεατών του  και χωρίς συνήγορο υπεράσπισης!

 Δεν εκδικάστηκε  η ούτως ή άλλως έωλη μήνυση του Χρυσαυγίτη για εξύβριση από το θύμα καθώς ο μηνυτής δεν κατέθεσε το αναγκαίο παράβολο των 100 ευρώ.

Κατά την ακροαματική διαδικασία επιβεβαιώθηκε η κατάθεση του 20χρονου για απρόκλητη επίθεση από το δραστη  με ρατσιστικά κίνητρα. Οπως κατέθεσε το θύμα και ο φίλος του που ήταν αυτόπτης μάρτυρας,  ο δράστης  πριν επιτεθεί χαιρέτησε ναζιστικά κραύγασε » Ράου-εξω» και αφού τον ρώτησε επιτιμητικά «Είσα Αλβανός» του επιτέθηκε και τον τραυμάτισε με κεφαλιά . Στη συνέχεια αφήνοντας το θυμα του  αιμόφυρτο στην άσφαλτο τους διέταξε να κάνουν πίσω απειλώντας τους με μια κίνηση του χεριού στην τσέπη ότι «θα βγάλει όπλο» και απομακρύνθηκε τρέχοντας προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, Στην είσοδο των γραφείων της ΧΑ ανάμεσα στα στελέχη της τοπικής οργάνωσης και αστυνομικούς που παρέμειναν αδρανείς   συνελήφθη  ο δράστης  μόνο μετά την παρέμβαση διερχόμενου δικηγόρου και στη συνέχεια συνηγόρου υπεράσπισης του θύματος.

Δήλωση του συνήγορου υπεράσπισης Ν. Πάπουτσα μετά την απόφαση του Δικαστηρίου

 

Εντύπωση  προκάλεσε η εισήγηση της Εισαγγελέως της έδρας η οποία προσπάθησε να υποβαθμίσει τη ρατσιστική επίθεση σε υπόθεση απλής σωματικής βλάβης και να την αποιδεολογικοποιήσει αναφέροντας χαρακτηριστικά » εδώ ότι δεν δικάζουμε ιδεολογίες αλλά πράξεις».  Οι δικαστές πάντως δεν υιοθέτησαν την άποψη της Εισαγγελέως καθώς επέβαλαν ποινή 18 μηνών κατά συγχώνευση με τριετή αναστολή.για επικίνδυνη σωματική βλάβη και έργω εξύβριση στο δράστη.

 Ο συνήγορος υπεράσπισης του 20χρονου θύματος κ. N. Πάπουτσας  τόνισε ότι πρόκειται καθαρά για πράξη ρατσιστικής βίας. Η απρόκλητη επίθεση η οποία  έβαλε σε κίνδυνο τη ζωή του θύματος είχε στόχο την διαφορετική  καταγωγή του . Κατάθεσε μάλιστα στο δικαστήριο  δημοσιεύματα και φωτογραφικό υλικό που αποδείκνυε ότι ο δράστης ήταν ενεργό μέλος της Χρυσής Αύγης και στα γραφεία της έτρεξε να κρυφτεί μετά την πράξη του. Όπως  ανέφερε ο κ.  Πάπουτσας δεν μπορούμε να αποσυνδέσουμε την ενέργεια του δράστη με τις εγκληματικές πρακτικές της Χρυσής Αυγής στην ελληνική κοινωνία  όταν είναι πρόσφατη η δολοφονία  του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής και  ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ερευνά υποθέσεις ρατσιστικής βίας της Χ.Α.που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα  Αν  τους αφήσουμε ατιμώρητους σήμερα το θύμα είναι αυτός ο νεαρός  αύριο  θα είναι ο αδελφός σας ή το δικό σας παιδί.

DSC_1646

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.