Ο Νάσος Ηλιόπουλος στη Στυλίδα. Παρουσίαση της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για την Αυτοδιοίκηση (βίντεο & φωτο)

Με πρωτοβουλία των  Οργανώσεων  του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Φθιώτιδας, πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή το πρωί 16 Φεβρουαρίου στο κτίριο του ΟΣΚ (πάρκου του Λαού) στη Στυλίδα συγκέντρωση – συζήτηση, όπου και παρουσιάστηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Αυτοδιοίκηση και τεθηκαν οι βάσεις για συγκρότηση δημοτικής παράταξης στο Δήμο Στυλίδας.

Κεντρικοί ομιλητές  ήταν ο Νάσος Ηλιόπουλος μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΝ,  και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Στυλίδας Δημήτρης Βέττας, εκπροσωπώντας την Ανατολική Φθιώτιδα .

Όπως επισήμανε στην ομιλία του ο Νάσος Ηλιόπουλος  σήμερα που η χώρα ζει μια ανθρωπιστική κρίση και  μια ολόκληρη γενιά σπρώχνεται στο περιθώριο  σαν συνέπεια των μνημονιακών πολιτικών,  δεν μπορούμε να δώσουμε τις δημοτικές εκλογές με όρους του παρελθόντος. Πρέπει να  δούμε τις δημοτικές εκλογές σαν ένα κομμάτι της συνολικής μάχης που έχουμε  να δώσουμε για την συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής.  Απαραίτητη προϋπόθεση για να κερδηθεί αυτή η μάχη  πέρα από το πολιτικό μας σχέδιο είναι η κοινωνία να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Βέτας αναφέρθηκε διεξοδικά στο ασφυκτικό και αυταρχικό θεσμικό πλαίσιο του μνημονιακού Καλλικράτη που έχει στην πράξη ακυρώσει κάθε έννοια Αυτοδιοίκησης  και παρουσίασε  τον προτεινόμενο τρόπο λειτουργίας της δημοτικής παράταξης.
Ακολούθησαν τοποθετήσεις και γόνιμος διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων.

Στο  κάλεσμα  τονίζεται χαρακτηριστικά:

Η δημοτική παράταξη που προτείνεται  θα λειτουργεί αυτόνομα και δημοκρατικά  και οι αποφάσεις θα παίρνονται με συλλογικές αποφάσεις.  Ο ΣΥΡΙΖΑ θα την στηρίξει αλλά ούτε πρόκειται να την ποδηγετήσει ούτε να αμφισβητήσει την αυτονομία της. Κάτι τέτοιο θα παραβίαζε τις βασικές καταστατικές του αρχές.   Είναι προφανές ότι το κάλεσμα αυτό:  ΔΕΝ απευθύνεται σε όσους υποστήριξαν τα μνημόνια της καταστροφής με τις πράξεις τους. ΔΕΝ απευθύνεται σε όσους διακατέχονται από αντιδημοκρατικές και φασιστικές ιδέες, αντιλήψεις και πεποιθήσεις. Από όλους τους υπόλοιπους δεν περισσεύει κανείς!

Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για το δήμο που ονειρευόμαστε και μας αξίζει!

 

ηλιοπουλος 2 ηλιοπουλοςDSC_1445 DSC_1447

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.