«Έφυγε» ο Καπετάν Γιαννούτσος, τελευταίος Μαυροσκούφης του Άρη

Έφυγε από κοντά μας το πρωί της Κυριακής σε ηλικία 92 ετών ο Γιάννης Οικονόμου, ο Kαπετάν Γιαννούτσος, ο οποίος ήταν ο τελευταίος επιζών Μαυροσκούφης του ουλαμού του Άρη Βελουχιώτη.

Ο μαυροσκούφης «Καπετάν Γιαννούτσος» γεννήθηκε το 1922 στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας (Δαδί). Στην ιδιαίτερη πατρίδα του θα τελεστεί η κηδεία του αύριο Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι.

Οι νεότεροι τον θυμούνται από το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ως μέλος του τιμητικού προεδρείου του Συνεδρίου. Ο Καπετάν Γιαννούτσος είχε ανέβει στο βήμα με υψωμένη τη γροθιά προκαλώντας συγκίνηση στους συνέδρους, οι οποίοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τον αποχαιρέτησε χθές  με τα παρακάτω λόγια στη προσωπική του ιστοσελίδα: « αποχαιρετούμε δια παντός με βαριά καρδιά το σύντροφο και τελευταίο επιζώντα του ουλαμού του Άρη Βελουχιώτη. Αντίο καπετάνιε επαναστάτη. Καλές εφόδους στην κοιλάδα της σιωπής»

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ τον αποχαιρετούμε σήμερα κρατώντας τον όρκο των ανταρτών του ΕΛΑΣ που και ο ίδιος έδωσε.

« Εγώ παιδί του Ελληνικού Λαού, ορκίζομαι να αγωνιστώ πιστά στις τάξεις του ΕΛΑΣ για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του Λαού μας και ακόμα, να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιός του αγρότη.

Δέχομαι προκαταβολικά και την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητά μου ως πολεμιστής του Έθνους και του Λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μην το παραδώσω εάν δεν ξεσκλαβωθεί η Πατρίδα μου και δεν γίνει ο Λαός νοικοκύρης στον τόπο του».

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του.

Συμμετέχουμε στον σημερινό αποχαιρετισμό του συντρόφου μας στην Αμφίκλεια υποσχόμενοι ότι ο αγώνας μας για τις ιδέες και την επίτευξη των στόχων της Αριστεράς αποτελούν το καλύτερο μνημόσυνο γι΄αυτόν.

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.