«Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία» – Εκδήλωση στη Λαμία (video)

Εκδήλωση με θέμα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία οργανώθηκε την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του ΤΕΕ στη Λαμία από την ΝΕ Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Γιάννης Αμανατίδης, βουλευτής Θεσ/νίκης, και ο Γιώργος Μπουγελέκας, από το τμήμα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και  μέλος Δ.Σ της ΟΙΕΛΕ.

Στις τοποθετήσεις τους οι ομιλητές τόνισαν  ότι οι  πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων διαλύουν τη δημόσια παιδεία και υψώνουν όλο και μεγαλύτερα εμπόδια στη μόρφωση . Το ανταγωνιστικό και βαθμοθηρικό σχολείο που θεσπίζεται με το νέο Λύκειο στην πράξη θα οδηγήσει  χιλιάδες μαθητές στην έξωση από το λύκειο ενώ υποβαθμίζει δραματικά τη Τεχνολογική Εκπαίδευση και δημιουργεί εργασιακό εφιάλτη για τους καθηγητές όλων των ειδικοτήτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα την παιδεία του λαού αντιπαραθέτει στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης  ένα σχολείο που θα χωράει  όλη την αναγκαία γνώση και όλους τους μαθητές και προτείνει:

-12χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση για όλες και όλους

-Ενιαίο λύκειο θεωρίας και πράξης

– Μεταλυκειακή δημόσια και δωρεάν Τεχνολογική Εκπαίδευση

-Ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ακολούθησε γόνιμος διάλογος και έγιναν πολλές διευκρινιστικές  ερωτήσεις για το πως μια  μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα διαχειριστεί τα θέματα της εκπαίδευσης.

Η  εκδήλωση-συζήτηση  στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί εκπαιδευτικοί  είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί έγινε σε μια κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία οι εκπαιδευτικοί έχουν ξεκινήσει ένα τιτάνιο αγώνα απέναντι στις  μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης που  έχει βάλει στο στόχαστρο τη δημόσια δωρεάν παιδεία.  Ένας αγώνας που χρειάζεται τη στήριξη όλων μας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.