Ελάτε μαζί μας στη Ρουμανία! Εκδρομή διαμαρτυρίας φιλοζωικών οργανώσεων για τις μαζικές θανατώσεις ζώων (20-23/9)

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ- ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΓΚΑΙΡΑ

To SGS – Save a Greek Stray – o φιλοζωικός οργανισμός που ιδρύθηκε απο την Εριέττα Κουρκουλου- Λάτση δηλώνει οτι :

Είμαστε εξοργισμένοι με τις αλλαγές της νέας νομοθεσίας καθώς και τις βιαιες αντιδράσεις των ανθρωπων.
Ως ενημερωμένη ομάδα, γνωρίζουμε το τεράστιο πρόβλημα των αδεσπότων που αντιμετωπίζει η Ρουμανία και κυρίως το Βουκουρέστι, οπου ο αριθμός των αδεσπότων υπολογίζεται πως ανέρχεται στις 65.000.
Γνωρίζουμε επίσης απο προσωπική εμπειρία και δράση, πως το διαστημα των 14 ημερών δεν είναι επαρκές για να βρεθεί υιοθεσία για κάποιο ζώο, με αποτέλεσμα το μέτρο να οδηγεί σε παγίδευση και δολοφονία του.
Κι ενω το κόστος μιας στείρωσης κατα τη διάρκεια ενός προγράμματος στειρώσεων, ανέρχεται στα 30 ευρω, η Ρουμανική κυβέρνηση πληρωνει 48 ευρω για κάθε ζώο που αιχμαλωτίζεται!
Επι χρόνια η Ευρωπαική ένωση χρηματοδοτεί τη Ρουμανια με κονδύλια για στειρώσεις, τα οποία βέβαια γέμισαν ξένες τσέπες.
Τωρα το πρόβλημα των αδεσπότων είναι εκτός ελέγχου.
Και φυσικά για μια ακόμα φορά τα ζώα καλούνται να πληρωσουν το τίμημα.
Για ακόμη μια φορά, μια λανθασμένη απόφαση, οχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα- αλλά θα φέρει τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.
Ως φιλόζωοι, ακούμε τις κραυγές των δικών μας αδέσποτων ψυχών, εδω στην Ελλάδα.Τα εχουμε ακούσει πολλές φορές και εδω, να σημαδευουν την ψυχή και τη συνειδηση μας.

Κι ενω η Ελλάδα αγωνίζεται για το δικό της πρόβλημα των αδεσπότων, δεν μπορούμε ν’αγνοήσουμε τους ευρωπαίους γειτονες μας- παρ’ ολα αυτά δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα των αδεσπότων στη Ρουμανία, θα θέλαμε όμως να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στα νέα μέτρα ,καθώς και να δείξουμε στην Ευρωπαική Ενωση και στον κόσμο, πως σε κάποιες περιπτώσεις οι φιλόζωοι ΜΠΟΡΟΥΝ να ενωθούν και ν’αγωνιστούν μαζί.

ΤΑΞΙΔΙ :

Γι’αυτόν ακριβως τον σκοπό οργανώνουμε ένα ταξίδι με λεωφορείο (2) στη Ρουμανία για 72-100 άτομα.
Το κόστος της ναυλωσης των λεωφορείων καλύπτεται απο την δεσποινίδα Εριέττα Κουρκουλου-Λάτση.
Ξενοδοχείο & νυχτερινά καταλύματα (1 βράδυ) σε σπίτια ιδιωτων (παρακαλούμε να φέρετε τον προσωπικό σας υπνόσακο) θα κανονιστούν απο εμάς πριν απο την έναρξη του ταξιδιού.- Παρακαλούμε να μας αναφέρετε την προτίμηση σας.
Εσείς αναλαμβάνετε τα έξοδα της σίτισης σας ( καλό θα ήταν να φέρετε μαζί σας φαγητό)
Οι ημερομηνίες αναχώρησης δεν έχουν ακόμα καθοριστεί αλλά τείνουμε προς τις 27/9 αναχώρηση το πρωι απο Αθήνα με 30/9 πρωι επιστροφή στην Αθήνα.( Διάρκεια ταξιδιού 13 ώρες με το αυτοκινητο και περίπου 18 ώρες με το λεωφορείο συμπεριλαμβανομένων των στάσεων που θα γίνουν.
Ταξιδεύοντας νύχτα, προσπαθούμε να κρατήσουμε το κόστος χαμηλό, σεβόμενοι τους δύσκολους καιρούς καθώς και τους ανθρώπους που δεν μπορούν ν’απουσιάσουν πολλές μέρες απο την εργασία τους.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ
Θα γίνουν στάσεις επιβιβασης στη διαρκεια της διαδρομής απο την Αθήνα στο Βουκουρέστι.Ηδη προγραμματισμένες στασεις θα γίνουν: Λαμία ,Λαρισσα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Σερρες.
( Εαν χρειάζεστε να σας παραλάβουμε απο σημείο στο ενδιάμεσο αυτης της διαδρομής, παρακαλώ ενημερώστε μας.)
Παρακαλούμε να είστε στο σημείο παραλαβής στην ώρα σας και φροντίστε να μας αφήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας- κινητό.

Περισσότερα:https://www.facebook.com/saveagreekstray

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

2 comments

  1. Fenia

    epeidh den prolava th shmerinh anaxwrish akousa oti tha uparksei kai stis 29 tou mhnos ekdromh gia th roumania.isxuei?

    • altpress.gr

      Πάρε τηλέφωνο την Πρόεδρο του Φιλοζωικού Αγγέλα Μπαρτσώκα για περισσότερα στο 6942066884