Και επίσημα εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο Λαμίας ο Γ. Κοτρωνιάς. Οι προτάσεις του για την Αυτοδιοίκηση

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς παρουσίασε σήμερα Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου το πρωί, στο τουριστικό περίπτερο του Αγίου Λουκά τις προτάσεις του για την Αυτοδιοίκηση των επόμενων ετών ενώ δήλωσε ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος για το δημαρχιακό θώκο στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Διαβάστε την ομιλία του:

Εν όψει της συμμετοχής μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου αισθάνομαι την υποχρέωση να απευθυνθώ σε εσάς τους συμπολίτες μου, ως Γιώργος  Κοτρωνιάς και  θέλω να γνωρίζετε  ότι  δεν πρόκειται να κάνω μία προεκλογική διακήρυξη, ούτε πρόκειται για κάποια επικοινωνιακή τεχνική. Θέλω να σας μιλήσω από καρδιάς,  στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης με την οποία με τιμάτε αυτά τα χρόνια.

Καταθέτω την αγάπη για τον τόπο μου, που εκφράζεται πιστεύω μέσα από τη διαχρονική μου συνέπεια  και την αυτοδιοικητική μου επιλογή, πάντα δίπλα σας χωρίς ποτέ να χρησιμοποιήσω την αυτοδιοίκηση για να καλύψω προσωπικά ή πολιτικά αδιέξοδα, υπηρετώντας το όνειρο και κάνοντας προσωπικές θυσίες γι’ αυτό.

Καταθέτω την αυτοδιοικητική μου εμπειρία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, εμπειρία που έχω αποκτήσει τόσο από επιτυχημένα εγχειρήματα, όσο και από λάθη και παραλείψεις και την βάζω στην υπηρεσία του τόπου μας.

Καταθέτω μια αποδεδειγμένα καλή διαχείριση, αφού πλέον υπάρχουν  επίσημα μετρήσιμα στοιχεία  που το επιβεβαιώνουν και τα οποία έχω παρουσιάσει και έχει συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Καταθέτω την πρότασή μου για την δημιουργία του Δήμου της κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής.

Του Δήμου, που θα δίνει ευκαιρίες στους νέους, θα είναι φιλικός στις επενδύσεις.

Του Δήμου που θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, προς όφελος της ανάπτυξης και της κοινωνίας.   

Πιστεύω ότι σήμερα οι συνθήκες  είναι ώριμες για μία νέα αντίληψη συνεργασιών και σύνθεσης απόψεων στην αυτοδιοίκηση, πάντα σε προγραμματική βάση. Αρκεί να πω, ότι το 95 % των αποφάσεων του ΔΣ είναι ομόφωνες που σημαίνει ότι με μία σωστή διαβούλευση και επεξεργασία, ελάχιστα θέματα μπορεί να μας διαφοροποιήσουν αυτοδιοικητικά.

Η διαβούλευση αυτή δεν νοείται με το  μοντέλο  που επεκράτησε μέχρι σήμερα στην αυτοδιοίκηση, αφού, προϋποθέτει παράλληλα με την εκτελεστική εξουσία, να υπάρχει θεσμικά κατοχυρωμένη παραταξιακή λειτουργία, διαβούλευσης, σύνθεσης και ελέγχου της δημοτικής εξουσίας.

Σήμερα καταθέτω μία νέα πρόταση ένα νέο μοντέλο τοπικής διακυβέρνησης, βασισμένο  στις ανάγκες του σήμερα με στόχο το αύριο.

Μία νέα πρόταση που εδράζεται στην μέχρι τώρα εμπειρία μου και τη βίωση από μέσα της πορείας και των προβλημάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης τα τελευταία χρόνια.

Για να ανταποκριθεί η αυτοδιοίκηση στην σύγχρονη απαίτηση για άμεση δημοκρατία, για συνεχή συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στα τοπικά πράγματα, ξεχνάμε ότι ξέραμε ή ότι είχαμε συνηθίσει.

Πάμε σε μία παράταξη με θεσμική αυτονομία  και όχι «ουρά» της δημοτικής εξουσίας.

Αυτά εμπεριέχονται στη συγκρότηση μίας νέας δημοτικής παράταξης, σύγχρονης, πολυσυλλεκτικής, οργανωμένης.

Μιας δημοτικής παράταξης που θέτει στόχους, κάνει επεξεργασίες και δίνει απαντήσεις για την πόλη και τους πολίτες με κατοχυρωμένη την θεσμική λειτουργία, την αντιπροσωπευτικότητα και την δημοκρατική λειτουργία της.

Σ’ αυτή τη παράταξη μετέχουν ελεύθερα οι πολίτες ανεξάρτητα αν είναι εκλεγμένοι ή όχι, χωρίς «ταμπέλες», με μόνη προϋπόθεση τη διάθεση προσφοράς.

Η επεξεργασία μίας τέτοιας δομής, πρωτόγνωρης για τα Ελληνικά δεδομένα, δεν είναι ούτε ευκαιριακή ούτε προεκλογική.

Είναι η θεσμική μου συνεισφορά στο αύριο της πόλης, του Δήμου και της αυτοδιοίκησης.

Είναι η βαθειά μου πίστη  μα συνάμα και η υποχρέωση μου, να ανοίξω δρόμους και το δημόσιο διάλογο για το μέλλον.

Η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού θα γίνει από πολίτες που διαθέτουν γνώση και εμπειρία και απευθύνω σήμερα προσκλητήριο υλοποίησης αυτού του συμμετοχικού μοντέλου διακυβέρνησης, αυτής της συνεχούς διαδικασίας διαλόγου και όσμωσης με την κοινωνία των πολιτών, αλλά και θεσμικού ελέγχου της εκτελεστικής εξουσίας.

Είμαι βέβαιος, ότι αυτό που κανένας δεν έχει τολμήσει μέχρι σήμερα ανταποκρίνεται πλήρως στο κοινό αίσθημα, αλλά και στις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας εγγυάται δε την ομαλή λειτουργία  του Δήμου για την επόμενη δύσκολη περίοδο και είναι η συγκροτημένη απάντηση για τα επόμενα χρόνια.

Στο όνομα της αμοιβαίας εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει τόσα χρόνια σας ζητώ να είμαστε πάλι μαζί στη νέα αυτή δημοτική περίοδο, στη νέα προσπάθεια, με τη βεβαιότητα ότι θα τα καταφέρουμε .

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟIΚΗΣΗ

Κυρίες και Κύριοι,

Σας κάλεσα σήμερα,  ως Γ. Κοτρωνιάς, για να θέσω υπόψη σας σκέψεις και νέες ουσιαστικές πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν με στόχο τη θεσμική ενίσχυση του Δημότη- Πολίτη και του μεγάλου πλέον Δήμου μας.

Είναι γνωστό ότι τόσο ο Δημότης-Πολίτης όσο και συνολικά ο Δήμος μας, καλούμαστε  να πορευθούμε σε ένα νέο ιδιαίτερα πολυσύνθετο, απαιτητικό και ρευστό ελληνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο περιβάλλον. 

Κυρίες και Κύριοι,

Επιτρέψτε μου ξεκινώντας, να κάνω μία ιστορική αναδρομή για την τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού

Αν  γυρίσουμε 32 χρόνια πίσω και κοιτάξουμε την τοπική αυτοδιοίκηση θα δούμε μία πολύ ενδιαφέρουσα πορεία και εξέλιξη.

Μέχρι τότε οι Δήμοι μάζευαν τα σκουπίδια, μπάλωναν τις λακκούβες και φρόντιζαν για την ύδρευση των πόλεων.

Οι εκφραστές της ήταν προβεβλημένοι “δουλευτάδες” των τοπικών κοινωνιών. Ζωντανά κύτταρα της προσπάθειας και εκφραστές τη αλληλεγγύης 

Οι Δήμοι διεκδικήσαν και κατοχύρωσαν την αυτοτέλεια τους και την αυτοδυναμία τους.

Μπήκαν σε μια άλλη εποχή με τα θετικά της και τα αρνητικά της αλλά διαρκώς  σε μία συνεχή σύγκρουση με την κεντρική εξουσία. Μια ατέλειωτη μάχη διαρκείας σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. 

Σ΄αυτή την πορεία άλλαξαν και οι μορφές πάλης. Το κατόπιν ενεργειών μου έγινε θεσμική απαίτηση και τεκμηρίωση.

Οι εθνικοί πόροι συμπληρώθηκαν με κοινοτικά προγράμματα και πρωτοβουλίες.

Η ενασχόληση με την καθημερινότητα έδωσε την θέση της στο στρατηγικό σχεδιασμό.

Ο αυτοσχεδιασμός αντικαταστάθηκε από την επιστημονική γνώση.

Απέκτησαν υπερεθνικούς συνομιλητές,

Έγιναν περισσότερο αποτελεσματικοί και αξιόπιστοι από τη κεντρική εξουσία.

Μετασχηματίστηκαν και μετασχηματίζονται διαρκώς αφού είναι  πολύ ζωντανοί οργανισμοί.

Καποδίστριας αρχικά και Καλλικράτης αργότερα αποτυπώνουν τα ανεκπλήρωτα βήματα της ΤΑ για να κάνει κουμάντο στο τόπο της.

Έκανε όμως και λάθη. Ορισμένα τα διόρθωσε άμεσα χωρίς επιπτώσεις. Άλλα την συνοδεύουν.  

Δέχτηκε αρμοδιότητες χωρίς πόρους.

Ανέχτηκε τις κούφιες υποσχέσεις  της κεντρικής εξουσίας.

Συμβιβάστηκε κάποιες φορές ανώφελα.

Παράλληλα είναι το πρώτο θύμα της μνημονιακής λιτότητας αφού έπεσε θύμα σε περικοπές πόρων και προσωπικού με συνέπεια να μην μπορεί να ανταποκριθεί στην ίδια την καθημερινότητα.

Ζητούσε και ζητά πάντα αποκέντρωση και γεύεται αποσυγκέντρωση.

Δεν απάντησε άμεσα στις παρενέργειες αυτής της διεύρυνσης με συνέπεια να μην μπορεί να ελέγξει άμεσα το σύστημα τοπικής διακυβέρνησης και την εμφάνιση στους κόλπους της εκτροπών από τη χρηστή διαχείριση.

Βολεύτηκε σε ένα δημαρχοκεντρικό συγκεντρωτικό σύστημα που φάνηκε αρχικά ως αποτελεσματικό, αλλά που στη συνέχεια με τη διέυρυνση των αρμοδιοτήτων ήταν αιτία πλημμελούς ελέγχου και κακοδιοίκησης.

Έτσι η αυτοδιοίκηση αποτέλεσε το άλλοθι της κρατικής εξουσίας όταν κατηγορήθηκε και βρέθηκε απολογούμενη για αδιαφάνεια και διαφθορά και συνεργούντων και των κεντρικών  ΜΜΕ  δεν μπόρεσε να πείσει για τα αυτονόητα παρά το γεγονός ότι συμμετέχει 2,5%  στο ΑΕΠ της χώρας και 0,78% στο συνολικό δανεισμό της χώρας. Η αυτοδιοίκηση και πλήρως διεφθαρμένη να ήταν δεν είχε συμμετοχή ούτε στο χρέος ούτε στη δημοσιονομική εικόνα της διαφθοράς. Όμως αποτέλεσε το όχημα της μετατόπισης των ευθυνών της κεντρικής εξουσίας ή της κατανομής των σε όλους τους βαθμούς διακυβέρνησης και μάλιστα παρά το γεγονός ότι η λειτουργία της αυτοδιοίκησης διέπεται από μία σειρά ελέγχων σε κάθε βήμα της διαχείρισης κονδυλίων . Καμμία δαπάνη δεν γίνεται χωρίς έγκριση νομιμότητας από το ελεγκτικό συνέδριο.

Η αυτοδιοίκηση όμως ανακάλυψε και πάλι τον εαυτό της σε περιόδους κρίσης.

Ήταν αυτή που μπήκε εμπόδιο στην πλήρη ισοπέδωση της κοινωνίας των πολιτών μετά την εφαρμογή της σκληρής οικονομικής πολιτικής του μνημονίου.

Δημιούργησε και δημιουργεί δομές πραγματικά αποτελεσματικές για να προστατεύσει τους πολίτες από τις αυθαιρεσίες και την αναλγησία του κεντρικού κράτους.

Διευρύνει και θωρακίζει τη δημοκρατική της λειτουργία αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες για άμεση έκφραση των πολιτών.

Από τις πρώτες μέρες της κρίσης ξαναβρίσκει την παλιά πετυχημένη συνταγή για να βρεθεί δίπλα στον πολίτη και να μιλήσει με αυτόν ακριβώς την ίδια γλώσσα.

Η οικονομική κρίση, η φτώχεια και ο αποκλεισμός    φέρνουν την τοπική αυτοδιοίκηση στη φυσική θέση της δίπλα στο δοκιμαζόμενο πολίτη.

Υλοποιεί με σύγχρονους όρους την αλληλεγγύη, δημιουργεί δομές και προσπαθεί να μετριάσει τον ανθρώπινο πόνο.

Μία ολόκληρη πορεία μέχρι να φτάσουμε στις σημερινές συνθήκες που είναι τελείως διαφορετικές από παλιότερα και απαιτούν άλλη αντιμετώπιση.

Η αυτοδιοίκηση έκανε πολλά και μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα. Τα έργα και οι υποδομές πάντα θα είναι λιγότερα απ΄ όσα κάθε φορά ζητάμε, η δραματικά μειωμένη κρατική χρηματοδότηση αλλά και η προοπτική της διαχείρισης του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) αποτελούν καινούρια πρόκληση για τη νέα περίοδο.

Η αυτοδιοίκηση όμως καλείται πλέον να δώσει απάντηση στην καθημερινότητα, στην αλληλεγγύη, στην κοινωνική συνοχή, στη δημοκρατική λειτουργία.

Καλείται να υπηρετήσει μια διαφορετική σχέση με την κοινωνία σε μια συλλογική προσπάθεια, με διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου διαχείρισης των κοινών υποθέσεων και πολύ περισσότερο να τεκμηριώσει, επεξεργασίες έχοντας πάντα την εμπειρία από έναν κύκλο που άνοιξε και έκλεισε.

Σήμερα η αυτοδιοίκηση οφείλει με σχέδιο και πρόγραμμα να ανταποκριθεί στην απαίτηση της κοινωνίας υπηρετώντας την πραγματική ανάπτυξη. Άλλωστε η κοινωνία έχει απορρίψει γενικότητες και μεγάλες κουβέντες. Έχει προκρίνει σύνθεση απόψεων και κοινή δράση και προπάντων άμεση δράση.

Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά σήμερα η κοινωνία και ο τόπος μας η αυτοδιοίκηση δεν είναι χώρος για πεφωτισμένους σωτήρες, μοναχικούς τοπικούς ηγέτες και αλεξιπτωτιστές. Δεν είναι χώρος για βολέματα.

Η κοινωνία απαιτεί από μας περισσότερη συλλογική προσπάθεια, ανοιχτή διακυβέρνηση, οργάνωση διαλόγου σε επίπεδο γειτονιάς, άμεση συμμετοχή των πολιτών προώθηση του κοινωνικού διαλόγου με άμεση δημοκρατία που μπορεί να εξασφαλίσει η σύγχρονη τεχνολογία.

Σήμερα  η κοινωνία ζητάει από την αυτοδιοίκηση να υποκαταστήσει το ελλειμματικό κεντρικό κοινωνικό κράτος με σταθερές και μόνιμες δομές που θα εγγυηθούν την αξιοπρέπεια του επιπέδου διαβίωσης των δημοτών.

Σήμερα οι πόλεις έχουν απαίτηση να αναδειχτούν τα τοπικά χαρακτηριστικά τους δίνοντας ταυτότητα στις πόλεις και να τα αξιοποιήσουν δημιουργώντας το citybranding που συνδέεται με την ανάπτυξη και την προοπτική της πόλης και των νέων ανθρώπων.

Το μοντέλο της τοπικής διακυβέρνησης μπορεί να αλλάξει και να βασιστεί πάνω στους παρακάτω άξονες :

1.- Αναβάθμιση της πρόσβασης του δημότη στις δημοτικές υπηρεσίες και δημοτικές λειτουργίες.

2.- Προώθηση της συμμετοχικής διακυβέρνησης και της άμεσης δημοκρατίας,

3.- Αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής πρόνοιας,

4.- Ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής,

5.- Προστασία του Φυσικού και του Αστικού Περιβάλλοντος,

6.- Αναβάθμιση των συνθηκών ασφάλειας των Δημοτών,

7.- Ανάδειξη της ταυτότητας της πόλης,

8.- Διαμόρφωση του «BRANDNAME» της πόλης,

9.- Ανάδειξη της δημιουργικής πόλης,

10.- Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με την ανάπτυξη μίας ανταγωνιστικής ελκυστικής τοπικής οικονομίας,

11.- Διασφάλιση ευνοϊκών συνθηκών εγκατάστασης επιχειρήσεων,

12.- Αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας της αυτοδιοίκησης με στόχο το μετρίσιμο αποτέλεσμα. Το απαραίτητο τρίπτυχο πρέπει να είναι στοχοθεσία,συμμετοχή  –  κοινωνικός έλεγχος – αξιολόγηση  αποτελέσματος.

Οι αρχές αυτές προφανώς αποτελούν την αφετηρία και την αφορμή ενός διαλόγου που ανοίγουμε σήμερα με την κοινωνία.

Οι αρχές αυτές πρέπει να διέπουν μία ολοκληρωμένη αυτοδιοικητική πολιτική, κρατούν την ΤΑ ζωντανό χώρο δημιουργίας διαλόγου και σύνθεσης και την απομακρύνουν από την απομόνωση τη μιζέρια και τη στείρα καταγγελία.

Η αυτοδιοίκηση είναι χώρος εφαρμοσμένης πολιτικής στο εγγύτερο στον πολίτη επίπεδο, μπορεί να έχει και έχει μετρήσιμα αποτελέσματα.

Αποδέκτης των δράσεων και των υπηρεσιών είναι ο πολίτης που συναντάμε κάθε πρωί στο δρόμο που μας κρίνει.

Κρίνει συμπεριφορές και όλες τις εκδηλώσεις της καθημερινής ζωής μας.

Καλούμαστε λοιπόν σήμερα να απαντήσουμε: πως προχωράμε στο αύριο, ποιοι προχωράμε, μέσα από ποια σχήματα και με ποιους κανόνες.

Σήμερα έρχομαι να καταθέσω πλέον συγκεκριμένες προτάσεις,  για ένα νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο ένα μοντέλο με ανατροπές.

Προτάσεις που απορρέουν από την εμπειρία μου στην αυτοδιοίκηση και στις θέσεις που τα όργανα της μου εμπιστεύτηκαν αυτό το διάστημα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Προτάσεις που προκύπτουν ακόμα και από εντοπισμό των λαθών και των παραλείψεων, από το μεράκι μου τελικά να υπηρετώ αυτόν τον τόπο μόνο από το αυτοδιοικητικό μετερίζι σταθερά και χωρίς να το χρησιμοποιήσω ως εφαλτήριο για κάτι άλλο ή ως διέξοδο σε πολιτικά μου αδιέξοδα.

Πιστεύω βαθιά ότι χρειαζόμαστε ανατροπές. Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες μα κύρια είναι σύνθετες. Χρειαζόμαστε μετάβαση σε ευρύτερες επεξεργασίες με διάρκεια και δυναμική μέσα από θεσμοθετημένες δομές.

Πιστεύω βαθιά ότι πλέον οι εκλογικοί σχηματισμοί με συγκεκριμένο στόχο και περιορισμένη χρονική διάρκεια δεν μπορούν να απαντήσουν στη δυναμική που διαμορφώνεται στην κοινωνία και την αυτοδιοίκηση.

Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο πλέον να πάμε σε ευρύτερα κοινωνικά σχήματα που θα έχουν θεσμικό έλεγχο και θα λειτουργούν στο πλαίσιο αρχών και κανόνων. Πιστεύω ότι πλέον πρέπει να πάμε σε δημοτικές παρατάξεις οι οποίες θα διατηρούν την αυτονομία τους από τα θεσμικά όργανα της αυτοδιοίκησης, τα πρόσωπα θα λειτουργούν μέσα σε συγκεκριμένα πλαίσια αρχών και κανόνων αλλά συγχρόνως θα εγγυώνται μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ των θεσμικών οργάνων του δήμου και της κοινωνίας των πολιτών.

Ουσιαστικά μιλάμε για την κατάργηση του Δημαρχοκεντρικού μοντέλου και τη μετάβαση σε συλλογικά σχήματα με τεκμηρίωση, επεξεργασίες, λογοδοσία και σύγχρονες απαντήσεις.

Οι νέες συνθήκες που διαμορφώνονται απαιτούν συμμετοχή, έλεγχο μέσα από θεσμούς εσωτερικής λειτουργίας και εξωτερικής συνεργασίας και όσμωσης με την κοινωνία.

Για μένα είναι καθήκον μου να αξιοποιήσω και να καταθέσω τη συσσωρευμένη εμπειρία μου προς όφελος του τόπου μας και θεωρώ απαραίτητο να συμβάλλω στην επόμενη μέρα για την πόλη μέσα από δημιουργικές προτάσεις, ρήξεις και ανατροπές για να δημιουργήσουμε το δήμο της επόμενης 20ετίας. Στήσαμε τον Καποδίστρια, κρατηθήκαμε όρθιοι στον Καλλικράτη, τώρα με άλλο μοντέλο κοιτάζουμε το Δήμο του αύριο.

Δεν είναι κάτι εύκολο όμως πρέπει να το επιχειρήσουμε. Σ΄αυτές τις σκέψεις δεν είμαι μόνος, είμαστε πολλοί, συζητάμε και είμαστε έτοιμοι για το νέο μεγάλο μας Δήμο να τον υποστηρίξουμε με ένα νέο μοντέλο συλλογικής διακυβέρνησης, με νέες διαδικασίες, προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις απαιτήσεις των δύσκολων καιρών μας.

Σ αυτή την προσπάθεια, καλώ όσους συμφωνούν στις αρχές που τίθενται μ΄ αυτή τη διακήρυξη, όσους αισθάνονται ότι έχουν όρεξη να δουλέψουν μέσα από την αυτοδιοίκηση για τον τόπο τους, να αγνοήσουν τα παλιά και να συμπορευθούμε σε μία προσπάθεια που θα απαντάει στο σήμερα και θα υπηρετεί το αύριο, μία προσπάθεια χωρίς αποκλεισμούς και φοβίες, χωρίς ταμπέλες και εξαρτήσεις , μία προσπάθεια δημιουργίας και προόδου.

Σήμερα η Λαμία είναι μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή πόλη, με σύγχρονες υπηρεσίες και υποδομές.

Το όραμα μας είναι να διασφαλίσουμε ένα μέλλον για την πόλη μας και τους κατοίκους της, πιο δημιουργικό, βασιζόμενοι κυρίως στο ανθρώπινο δυναμικό. Στηριζόμενοι στη γνώση και την εμπειρία και με μοχλό τους νέους, με όρεξη για  δουλειά και με συγκεκριμένο σχέδιο και πρόγραμμα, θα υλοποιήσουμε  τις ιδέες μας για την Λαμία του αύριο.

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.