Μαζική συγκέντρωση και κλείσιμο της Εθνικής οδού στο ύψος της Ανθήλης από τους αγρότες της Φθιώτιδας (φωτο & video)

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Φθιώτιδας. Σήμερα το μεσημέρι  σε μια μαζική κινητοποίηση τα μέλη του  ΠΑΜΦΘΙΩΤΙΚΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  σε συνεργασία  με  αγρότες της Λοκρίδας και το Σύλλογο  Κτηνοτρόφων Φθιώτιδας έκλεισαν πεζοί την εθνική οδό Λαμίας Αθηνών στο ύψος της Ανθήλης . Στο πλευρό τους βρέθηκαν και άλλες παραγωγικές τάξεις  όπως εκπρόσωποι του ΕΒΕ, των Συλλόγων ραδιοταξί των φορτηγών αυτοκινήτων, των αρτοποιών,  αρκετοί αυτοδιοικητικοί και πολλοί πολίτες. Την συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών εξέφρασε με ανακοίνωση του και ο ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας.

Παράλληλα σήμερα οι αγρότες του μπλόκου της Μακρακώμης σε συνεργασία με επαγγελματίες της περιοχής πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και έκλεισαν για μισή ώρα περίπου τον επαρχιακό δρόμο Λαμίας- Μακρακώμης.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης  στην Ανθήλη Λαμίας οι  κτηνοτρόφοι  έριξαν γάλα στο οδόστρωμα  διαμαρτυρόμενοι για τις εξευτελιστικές τιμές του γάλατος και την ψαλίδα μεταξύ τιμής παραγωγού και καταναλωτή.

 Απέναντί τους  στο οδόστρωμα είχε παραταχθεί  ισχυρή δύναμη  ΜΑΤ  χωρίς όμως να επέμβουν.  Οι αγρότες μετά από ένα 20λεπτο ελευθέρωσαν την Εθνική οδό και επέστρεψαν στο μπλόκο τους γιατί όπως τόνισαν στόχος τους δεν είναι η ταλαιπωρία του κόσμου αλλά να στείλουν στην Κυβέρνηση ένα δυνατό  μήνυμα αγώνα για  δίκαια τα αιτήματα τους.

Στην εκδήλωση οι αγρότες του ΠΑΜΦΘΙΩΤΙΚΟΎ μοίρασαν στους παρευρισκόμενους αλληλέγγυους πολίτες και φορείς ανακοίνωση με τα αιτήματα τους. Το κείμενο της ανακοίνωσης:

Φίλοι και φίλες

Διεκδικούμε

–          Μείωση του κόστους παραγωγής για να είναι ανταγωνιστική η Ελληνική Γεωργία  σε σχέση με την Ευρωπαϊκή και να μπορεί ο ΄Ελληνας καταναλωτής να απολαμβάνει φθηνά αγροτικά προϊόντα.

–          – Λέμε όχι στο άδικο χαράτσι

–          – Τραπεζικό πιστωτικό σύστημα ανάπτυξης και όχι υφαρπαγής του αγροτικού κλήρου

–          – Ναι σε ένα δίκαιο και εφαρμόσιμο φορολογικό σύστημα με επαναφορά του κωδικού αγροτικών εσόδων

–           ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣαγροτες 021αγροτες 015αγροτες 009αγροτες 010αγροτες 016αγροτες 004

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.