Εισαγγελική έρευνα για τα λουκέτα στην Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε για την πολύπαθη παιδιατρική κλινική  στο Νοσοκομείο Λαμίας που για μια ακόμη φορά το Σαββατοκύριακο  δεν εφημέρευε λόγω έλλειψης παιδιάτρων. 

Παρά τις ενταντικές προσπάθειες που κατέβαλε η Διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, η Παιδιατρική Κλινική του Γ.Ν. Λαμίας δεν κατέστη δυνατόν να καλυφθεί από Παιδίατρους από Νοσοκομεία της Υγειονομικής Περιφέρειας, για εφημέρευση  ενώ δεν υπήρξε ανταπόκριση γιατρών στις σχετικές προκηρύξεις για κάλυψη των κενών.
 Η πλημμελής λειτουργία της Παιδιατρικής κλινικής εδώ και έξι μήνες,  εγκυμονεί κινδύνους ακόμη και για ανθρώπινες ζωές και  κατ’ επέκταση επηρεάζει τη λειτουργία της   Μαιευτικής κλινικής  η οποία δεν δέχεται επίτοκες γυναίκες.

Μοναδική πλέον διέξοδος στο πρόβλημα  δείχνει να είναι η κίνηση  που γίνεται από την πλευρά του Υπουργείου να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ώστε να καλυφθούν τα κενά στις εφημερίες με εξωτερικούς γιατρούς που θα εργάζονται με μπλοκάκι. Αλλά και  γι αττή τη λύση υπάρχουν προβληματισμοί ενώ είναι άγνωστο κατά πόσο θα ανταποκριθούν οι ιδιώτες παιδίατροι καθώς οι αμοιβές θα είναι χαμηλές.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.