Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών Ν. Φθιώτιδας: Εκλογές ΠΥΣΠΕ- Ψηφοδέλτιο

ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ

Αγαπητοί συνάδελφοι/ισσες – συναγωνιστές/στριες

Πριν σας παρουσιάσουμε τις Θέσεις μας και τις Δεσμεύσεις μας ζητάμε την εμπιστοσύνη σας και την στήριξή σας στις επερχόμενες εκλογές χωρίς αγκυλώσεις, χωρίς προκαταλήψεις.

Αγωνιζόμαστε για την αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας των συνδικαλιστικών ηγεσιών και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, μέσα από το πρίσμα της Αξιοπιστίας, της Διαφάνειας, της Σύνθεσης, της Συλλογικότητας, της Αλληλεγγύης και της Ενότητας.

Ξεκινάμε από την αρχή

Τόσα χρόνια οι σημερινοί Αιρετοί εκπρόσωποί μας:

-Δεν ενημερώνουν τους συναδέλφους με τακτικά δελτία

-Συναινούν με τη στάση τους σε μετακινήσεις  συναδέλφων/ισσών  από τη Διοίκηση μέσω τηλεφώνου

– Σιωπούν στις προφορικές εντολές που δίνουν και παίρνουν από την Διοίκηση

-Συμμετέχουν στον δήθεν προγραμματισμό κάθε σχολικής χρονιάς ο οποίος αποδεδειγμένα διαλύει τις σχολικές μονάδες και αποδέχονται παθητικά άσκοπες και άστοχες μετακινήσεις συναδέλφων/ισσών  καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούν τους συναδέλφους, να απορρυθμίζουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και να δημιουργούν τριβές μεταξύ των Δ/ντών.

-Δεν κοινοποιούν τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ και τη δική τους στάση

-Συχνά ερμηνεύουν – παρερμηνεύουν μαζί με τη Διοίκηση την εκπαιδευτική νομοθεσία επιλεκτικά, γνωρίζοντας εκ του ασφαλούς ότι οι αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ είναι θέσφατο.

Το τραγικότερο είναι, ότι με όλα αυτά χάνεται η παιδαγωγική διαδικασία ,απαξιώνεται η προσφορά των συναδέλφων  και ταλαιπωρούνται παιδιά και γονείς.

Θέσεις και Δεσμεύσεις

Συμφωνία με Όλους σας για τη στάση μας στα Υ.Σ.

Η συμμετοχή του Αιρετού μας στα Υ.Σ. θα έχει διάρκεια μιας μόνο θητείας.

Είναι αυτονόητο για μας ότι ο αιρετός μας θα κάνει στο ακέραιο το διδακτικό ωράριο που του αντιστοιχεί από το νόμο.

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν αποτελούν για μας «κονκλάβιο» και θέσφατο αποφάσεων. Το τι συζητιέται εκεί, το τι αποφασίζεται και από ποιους , θα δημοσιοποιείται σε όλους τους συλλόγους, σε όλους τους/ τις συνάδελφους.

Με τη συμμετοχή μας εκεί έχουμε στόχο την αποκάλυψη κάθε πτυχής της λειτουργίας τους, την απόκρουση, αποτροπή και το μπλοκάρισμα κάθε αντεργατικής, αντιεκπαιδευτικής προσπάθειας της διοίκησης .

Υπερασπιζόμαστε τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των εκπαιδευτικών και όχι το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία αυτών των οργάνων. Νόμιμα είναι τα δικαιώματα και οι ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών και όχι οι πολιτικές του υπουργείου και της κυβέρνησης. Τα συλλογικά όργανα  (ΓΣ – ΔΣ) και η ολομέλεια των σχημάτων που  στήριξαν τον αιρετό μπορούν να τον ανακαλέσουν αν παραβιάζει αποδεδειγμένα τις αρχές της δράσης μας.

Δε συναινούμε σε καμιά συγχώνευση, κατάργηση σχολείου, σε καμιά κατάργηση των ορίων των σχολείων, σε καμιά σύμπτυξη τμημάτων ή αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

Δεν αποδεχόμαστε την ανάθεση υπερωριών – πολύ περισσότερο την ανάθεση      υποχρεωτικών υπερωριών- την παραβίαση του διδακτικού και εργασιακού ωραρίου κάθε συναδέλφου.

Απαιτούμε για κάθε κενό την πρόσληψη μόνιμου  εκπαιδευτικού.

Υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά, συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα  των εκπαιδευτικών.

Στη διαδικασία τοποθέτησης των συναδέλφων από μετάθεση ή απόσπαση απαιτούμε:
α) τη δημοσιοποίηση όλων των κενών θέσεων χωρίς καμιά εξαίρεση    β) τη δημοσιοποίηση όλων των μορίων των υπό τοποθέτηση εκπαιδευτικών γ) τη δημοσιοποίηση της σειράς προτίμησης – δήλωσης τοποθέτησης καθώς και όποιων πρόσθετων λόγων επικαλείται (π.χ.  συνυπηρέτηση, λόγοι υγείας, συνδικαλιστικοί λόγοι κ.λπ.) δ) τον πίνακα τελικής τοποθέτησης.
  Η ίδια διαδικασία δημοσιοποίησης των κενών, και τοποθέτησης ανάλογα των μορίων και των προτιμήσεων απαιτούμε και διεκδικούμε να γίνεται και για τους αναπληρωτές συναδέλφους.

Επιδιώκουμε  να  μην  υπάρχουν  «υπεράριθμοι»  την  ίδια  στιγμή  που  υπάρχουν  εκατοντάδες  λειτουργικά  κενά. Σε κάθε περίπτωση , αν δεν το κάνει η υπηρεσία , δημοσιοποιούμε εμείς αυτά τα στοιχεία.

Στη διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης τονίζουμε και προβάλλουμε εξαρχής την αντίθεσή μας με το ρόλο και το περιεχόμενο αυτών των θεσμών. Παραβρισκόμαστε στην όλη διαδικασία επιλογής στελεχών ελέγχοντας την κατάσταση και την ίδια τη διαδικασία και δεν αξιολογούμε  τον υποψήφιο.

Στις 5 Νοέμβρη συμμετέχουμε ΟΛΟΙ ενεργά με την ψήφο μας για να εκλέξουμε τους αιρετούς, τους θεσμικούς εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Ζητάμε την ψήφο σας για να  υπάρχει η δική σας φωνή και  ο δικός σας έλεγχος και όχι ο εναγκαλισμός με τις εκάστοτε Διοικήσεις

Για το ΠΥΣΠΕ στηρίζουμε τους υποψήφιους  της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Για το ΑΠΥΣΠΕ τους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

Για το ΚΥΣΠΕ την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΕΚ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ και την ΕΡΠ (Ενωτική Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία) , στα ψηφοδέλτια των οποίων συμμετέχουν επίσης συνάδελφοί μας.

Οι Υποψήφιοι Αιρετοί της Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπ/κών Ν. Φθιώτιδας

ΒΕΡΓΙΟΓΛΟΥ  ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ      ΠΕ19                ΦΛΩΤΣΙΟΣ   ΛΑΜΠΡΟΣ             ΠΕ70

ΚΑΤΣΑΡΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ             ΠΕ70                 ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ        ΠΕ70

ΜΑΝΙΚΑΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ              ΠΕ70                 ΥΦΑΝΤΗ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ                   ΠΕ70

ΠΑΠΑΤΣΑΝΗ  ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ          ΠΕ70

Ενότητα – Αλληλεγγύη – Αγώνας – Ανατροπή

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.