Νέες συλλήψεις και καταστολή στα υπό κατάληψη σχολεία της Λαμίας

Νέες συλλήψεις και καταστολή στα υπό κατάληψη σχολεία της Λαμίας. Ειδικότερα 9 μαθητές και 8 γονείς συνελήφθησαν αργά το βράδυ της Δευτέρας στο 1ο  Λύκειο Λαμίας και οδηγήθηκαν στην ασφάλεια.

Μετά την πρόσφατη επέμβαση στο 1ο ΕΠΑΛ,  επέμβαση της Αστυνομίας  έγινε στο   1ο Γενικό Λύκειο Λαμίας, το οποίο από  χθες βράδυ τελούσε υπό κατάληψη.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έγινε επέμβαση από την αστυνομία, παρουσία Εισαγγελέα και η κατάληψη τερματίστηκε  βίαια.. Στο χώρο του σχολείου συνελήφθησαν 9 ανήλικοι μαθητές και οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Λαμίας. Λίγο αργότερα συνελήφθησαν με εντολή Εισαγγελέα και οι 8 από τους κηδεμόνες τους.

Τελικά στις γύρω στις 4:00΄ τα ξημερώματα μαθητές και γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Οι μαθητές  συνελήφθησαν με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης και οι γονείς για παραμέληση εποπτείας ανήλικου.

 Πέρα από την καταστολή και τις συλλήψεις  ο υπουργός παιδείας   Αντρέας Λοβέρδος  προειδοποίησε χθες από τη βουλή εμμέσως πλην σαφώς με ενεργοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει μέτρα στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι καταλήψεις στα σχολεία ξεπερνούν τις τρεις ημέρες . Όπως σημείωσε ο υπουργός Παιδείας, ο υπό κατάληψη αριθμός σχολείων «δεν είναι μικρός» – μάλιστα έκανε λόγο για περίπου 500 σχολεία- και σημείωσε ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί στο πλαίσιο κινητοποίησης η οποία, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τις υπηρεσίες του υπουργείου, επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

 Ειδικότερα, το προεδρικό διάταγμα προβλέπει αναπλήρωση των χαμένων μαθητικών ωρών που θα εξασφαλιστούν από ματαιώσεις εκδρομών. Αυτά σε πρώτη φάση καθώς υπάρχει πρόβλεψη και για μείωση των αργιών των Χριστουγέννων και του Πάσχα σε περίπτωση που οι καταλήψεις συνεχιστούν.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.