Προκλητικός ο χρυσαυγίτης Απ. Γκλέτσος στο Περιφ. Συμβούλιο Στερεάς (video)

 Προκλητικός ο  περιφερειακός σύμβουλος  της  «Ελληνικής Αυγής για τη Στερεά Ελλάδα» Αποστoλος Γκλέτσος  στη σημερινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Συγκεκριμένα ο Απ. Γκλέτσος   επιτέθηκε στον εκπρόσωπο της Λαϊκής Συσπείρωσης Γ. Μαρίνο σε υψηλούς τόνους   χαρακτηρίζοντας «πολιτική σπέκουλα» και «αριστερή σαπίλα» την κριτική τοποθέτηση του   κ. Μαρίνου  πάνω στην πρόταση της πλειοψηφίας για διάθεση 200.000 ευρώ για τη σίτιση κοινωνικά ανήμπορων πολιτών.

Ο χρυσαυγίτης περιφ. σύμβουλος μάλιστα εγκάλεσε τον κ. Μαρίνο  γιατί το κόμμα του έκανε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έχοντας όλα τα ΜΜΕ στο πλευρό τους ενώ για τη πορεία της Χρυσής Αυγής για την επέτειο της δολοφονίας των δύο μελών της τα κατεστημένα  ΜΜΕ δεν είπαν κουβέντα. ΄Έντονα απάντησε  στην πρόκληση ο κ. Μαρίνος χαρακτηρίζοντας  εγκληματική  φασιστική οργάνωση τη Χ.Α. ενώ   η Πρόεδρος του Περιφ. Συμβουλίου  με  καθυστέρηση παρατήρησε  τον κ. Γκλέτσο προσπαθώντας να κρατήσει αποστάσεις και να ηρεμήσει τα πνεύματα.

 Κατά τα άλλα στο Περιφερειακό Συμβούλιο εκτός ημερήσιας διάταξης τέθηκαν τα θέματα της αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας της Περιφέρειας, το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων στο Κάστρο και την πορεία των έργων καθώς  και το θέμα των διοδίων για το οποίο ο περιφ. σύμβουλος Βασίλης Ζούμπος ζήτησε να  διοργανωθεί ένα δεύτερο παμφθιωτικό συλλαλητήριο στα διόδια της Αγίας Παρασκευής  τα οποία σύντομα  θα τεθούν σε λειτουργία.

Επίσης, ερωτήσεις έγιναν για τα θέματα της διαχείρισης των απορριμμάτων  αλλά και το θέμα του Οργανισμού Κωπαίδας  τα οποία  παραπέμφθηκαν για συζήτηση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο την σύγκλιση του οποίου ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης   προσδιόρισε για τις 28  Νοεμβρίου.

 Τέλος κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η επίμαχη τροποποίηση του προυπολογισμού σύμφωνα με την οποία  μετά από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής θα γίνουν απεντάξεις έργων ποσού 100εκ.ευρώ. Ο Περιφερειάρχης δικαιολόγησε τις περικοπές σαν προσπάθεια νοικοκυρέματος του Προϋπολογισμού και διαβεβαίωσε ότι τα έργα που περικόπτονται θα ενταχθοούν ξανά μελλοντικά . Από τις παρατάξεις  της Αντιπολίτευσης ασκήθηκε έντονη κριτική για τις απεντάξεις έργων  υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια θα πρέπει να διεκδικήσει τους πόρους που δικαιούται για έργα που έχουν εγκριθεί από την κεντρική εξουσία και όχι να προσαρμόζει το πρόγραμμα έργων στις μειωμένες εισροές πόρων και για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για τη λίστα των έργων που απεντάσσονται.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.