΄Ελεγχος των οικονομικών και καταγραφή της περιουσίας του Δήμου Λαμίας – Οι νέες Διοικήσεις στις Δημοτικές Επιχειρήσεις

Έλεγχο σε βάθος των οικονομικών του Δήμου  Λαμίας και καταγραφή της ακίνητης και κινητής  περιουσίας  αποφασίστηκε ομόφωνα στη  χθεσινή  μαραθώνια συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας  (25/9/20014) μετά από εισήγηση του Δημάρχου Λαμίας Νίκου Σταυρογιάννη ώστε να υπάρχει επικαιροποιημένη θέση για την καθαρή οικονομική θέση του Δήμου.   Για το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε  διακομματική επιτροπή (6 μέλη απ΄ όλες τις παρατάξεις) η οποία  με τη συνδρομή ειδικών θα ελέγξει τα οικονομικά του Δήμου.

΄Όπως τόνισε ο Νίκος Σταυρογιάννης  η οικονομική κατάσταση στο Δήμου δεν είναι   τόσο ρόδινη όσο την παρουσίαζε η προηγούμενη δημοτική αρχή. Πρέπει να δούμε που ακριβώς  βρισκόμαστε, πρόσθεσε. Υπάρχει μεγάλο άνοιγμα στις υποχρεώσεις του Δήμου έναντι τρίτων που φτάνει τα 12 εκ.  ευρώ μετά από δύο χαμένες δικαστικές υποθέσεις που κληρονόμησε ο Δήμος Λαμίας , μία εκκρεμότητα από τον Δήμο Γοργοποτάμου και την δικαίωση της προσφυγής για μισθολογικές οφειλές του Δήμου προς εργαζόμενους.  Επιπρόσθετα η εισπραξιμότητα των χρωστούμενων προς το Δήμο ( φέσια)είναι πολύ χαμηλή  Οι απαιτήσεις του Δήμου  (φέσια) είναι περίπου  9  εκ. ευρώ περίπου  μείον 720 χιλιάδες για τα λατομεία Στυλίδας που τα χάσαμε δικαστικά αλλά αυτά που πραγματικότητα  θα εισπράξουμε είναι πολύ λίγα. Ο κ. Σταυρογιάννης τόνισε πως η οικονομική θέση του Δημου θα πρέπει να αποτιμηθεί με σύγχρονα εργαλεία σε μια συγκυρία που το Πρόγραμμα των Δημόσιων Επενδύσεων συνεχώς μειώνεται. Επίσης, αναφέρθηκε  και στην υιοθέτηση  μελλοντικά   ανταποδοτικής πολιτικής τελών  με μεγαλύτερη επιβάρυνση των μεγάλων επιχειρήσεων. Επίσης ο  Δήμαρχος  προανήγγειλε περικοπές σε έξοδα  και περιορισμό  κάποιων σπαταλών που διαπιστώθηκαν στα λειτουργικά έξοδα του Δήμου

Νέες Διοικήσεις σε Δημοτικές Επιχειρήσεις

 Στη ΔΕΥΑΛ, τακτικά μέλη ορίστηκαν οι : Σταυρογιάννης, (Πρόεδρος), Καλαμπαλίκης (Αντιπρόεδρος), Ρούλιας, Συλεούνης, Λούκας (εκπρόσωπος επαγγελματιών), Μάγκας (εργαζομένων), Καρανάσιος Γιώργος, Οικονόμου Τζένη, Χριστοδούλου Αικατερίνη (πολίτες) Αναπληρωματικά μέλη:  Αργύρη, Ράπτη, Τελώνης, Μπέλλης, Μαστροκωστόπουλος, Ψειρόπουλος, Βλάχος, Παρμενόπουλος.

Στο ΔΗΠΕΘΕΡ: Σταυρογιάννης (πρόεδρος), Αργύρη (Αντιπρόεδρος), Διαμαντάρας, Φώσκολος, Κατσαντώνη Αθανασία (εκπρόσωπος Φίλων Θεάτρου), Τριανταφύλλου Αγγελική, Παπασταμούλος Γιώργος, Γκόγια Εύη, Κουτσελόπουλος (πολίτες). Aναπληρωματικοί, Ζαγγανάς, Λάμπρου, Γκερπινιώτης, Μουστάκας, Παπαναγιώτου Αικατερίνη, Καραγιαννόπουλος Κώστας, Κωστόπουλος Λεωνίδας, Καφέ Σπυριδούλα, Μιχαηλίδου Ρέα.

Στην Κοινωφελή του Δήμου: Μώρης (πρόεδρος), Τσεκούρας (Αντιπρόεδρος), Νταφλούκας, Ραφτοπούλου, Ζωμένος (εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα), Παπαδούκα Φωτεινή (δημότης), Ζαγκουβά Γεωργία (εκπρόσωπος εργαζομένων) και αντίστοιχα οι αναπληρωματικοί οι, Αδάμ, Λάμπρου, Χαλβαντζής, Συλεούνης, Σουφλερός, Μαχαίρα Αικατερίνη, Μαστρογιαννοπούλου Βασιλική.

Εκπρόσωποι για τον ΦοΔΣΑ οι Σταυρογιάννης, Μαντζάνας, Κοτρωνιάς με αναπληρωματικούς τους Κορέντζελο και Χρονά.

 Τέλος  στο Σύνδεσμο Πόλεων με Ιαματικές Πηγές (ΣΙΔΠΕ) θα συμμετέχουν οι Καλαμπαλίκης και Μαντζάνας και εκπρόσωπος του Δήμου στην επιτροπή αξιολόγησης για την πρόσληψη του επικεφαλής δικηγόρου  για την νομική υπηρεσία του Δήμου ο κ. Αρναούτογλου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.