Τα Μάτια των ΗΠΑ Στραμμένα στο Κουβανικό Εμβόλιο Κατά του Καρκίνου του Πνεύμονα

Η Κούβα έχει ένα θεραπευτικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα για αρκετά χρόνια. Τώρα μερικά βήματα προς την αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Αβάνας και Ουάσινγκτον θα μπορούσε να επιτραπεί να ξεκινήσουν κλινικές δοκιμές του εμβολίου CimaVax-EGF και στις ΗΠΑ.

Το Καρκινικό Ινστιτούτο Roswell Park στο Buffalo των ΗΠΑ έχει καταλήξει σε συμφωνία με το Κέντρο Μοριακής Ανοσολογίας της Κούβας για να ξεκινήσουν Αμερικανοί ερευνητές να δοκιμάζουν το εμβόλιο CimaVax-EGF στη χώρα της Βόρειας Αμερικής και να επιδιώξουν την έγκρισή του από την Διοίκηση Φαρμάκων και Τροφίμων. Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του Roswell Park, Candace Johnson, η δυνατότητα αυτή είναι «μια πολύ συναρπαστική προοπτική», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα «Wired».

Έρευνες δείχνουν ότι το εμβόλιο έχει χαμηλή τοξικότητα και είναι σχετικά φθηνό για την παραγωγή και την αποθήκευση του. Ο Johnson αναφέρει ότι ελπίζει να πάρει την έγκριση για κλινικές δοκιμές του φαρμάκου στις ΗΠΑ μέσα σε έξι έως οκτώ μήνες, και για την έναρξη των δοκιμών μέσα σε ένα χρόνο.

Επίσης, ο Kelvin Lee, ανοσολόγος στο Roswell Park, λέει ότι η Κούβα δεν έχει ακόμη δοκιμάσει το φάρμακο για την καταπολέμηση και άλλων καρκίνων, αλλά εξασφαλίζει ότι δυνητικά θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του καρκίνου του δέρματος, του εγκεφάλου και του παχέος εντέρου, μεταξύ άλλων μορφών της νόσου.

Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η τέταρτη συνηθέστερη αιτία θανάτου στο νησί. Παρά τις δεκαετίες οικονομικών κυρώσεων, οι αρχές της Κούβας έκαναν την ιατρική έρευνα, και ιδιαίτερα την προληπτική ιατρική, προτεραιότητά τους. Οι ιατρικοί ερευνητές του Κέντρου Μοριακής Ανοσολογίας εργάστηκαν για την CimaVax-EGF επί 25 χρόνια πριν το Υπουργείο Υγείας να θέσει στη διάθεση του κοινού δωρεάν το φάρμακο το 2011.

http://barbudosdesierramaestra.blogspot.gr/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.