Η βιοτεχνολογία στην πόρτα μας; Συνέδριο με την παρουσία του Πρωθυπουργού στην Πύλο

Tο Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013, διοργανώνεται  από την  Περιφέρεια Πελοποννήσου και το ellines.com στο Ξενοδοχειακό συγκρότημα  Costa Navarino στην Πύλο, το αναπτυξιακό συνέδριο με τίτλο «Μία Περιφέρεια, ένας Πλανήτης», το οποίο  θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς.
Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ) παρατηρεί ότι εξέχουσα θέση στο Συνέδριο έχουν δύο επιστήμονες βιοτεχνολογίας (Γρηγόρης Στεφανόπουλος, Καθηγητής Βιοτεχνολογίας και Χημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (MIT) και Άρτεμις Π. Σιμοπούλου, Πρόεδρος του Κέντρου Γενετικής Διατροφής και Υγείας (ΗΠΑ)).

Αυτό, σε συνδυασμό με τις γνωστές πιέσεις που έχουν διαχρονικά ασκήσει οι Αμερικανοί Πρέσβεις, στους εκάστοτε Υπουργούς Περιβάλλοντος στην Ελλάδα, μας βάζει σε ανησυχία μήπως το Συνέδριο αυτό αποτελεί τον προθάλαμο για την εισαγωγή των μεταλλαγμένων στη χώρα μας, η οποία ανθίσταται μέχρι τώρα, γνωρίζοντας τους κινδύνους που εγκυμονούνται από τις καλλιέργειες αυτές.
Μήπως στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αμερική ο Πρωθυπουργός δέχθηκε σχετικές πιέσεις, πράγμα καθόλου περίεργο, αφού όλοι γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο ενεργούν οι πολυεθνικές και κυρίως των μεταλλαγμένων;
Ειδικά η περιοχή στην οποία γίνεται το Συνέδριο είναι ευλογία Θεού και οι δυνατότητες να καλλιεργούνται προϊόντα με μεγάλες δυνατότητες εξαγωγών είναι τεράστια. Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη τα μεταλλαγμένα. Αντίθετα πρέπει να συνειδητοποιήσει τους κινδύνους που υπάρχουν. Το ερώτημα είναι αν αυτό ισχύει και για τους πολιτικούς μας;

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΝΔΟΙΚΟ

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.