Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη… Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Κατεχόμενη Παλαιστίνη 7/10/2023 
H  παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς η οποία ελέγχει τον αποκλεισμένο, από το Ισραήλ, παλαιστινιακό θύλακα της Λωρίδας της Γάζας, με μι αιφνιδιαστική κίνηση εξαπέλυσε τα ξημερώματα του Σαββάτου, την επιχείρηση «Καταιγίδα του Αλ Ακσά» (όνομα εμπνευσμένο από το διάσημο μουουλμανικό τέμενος στην Ιερουσαλήμ) από  ξηρά, αέρα με χιλιάδες ρουκέτες και θάλασσα κατά  των δυνάμεων κατοχής του Ισραήλ.
 
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, Παλαιστίνιοι, αφού κατέστρεψαν τμήματα του τείχους που είχαν χτίσει οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις, γύρω από την Γάζα, κατάφεραν να ανακαταλάβουν μικρές πόλεις καταλαμβάνοντας ολόκληρες κοινότητες ενώ συνέλαβαν και δεκάδες ισραηλινούς στρατιώτες και έποικους.
Ο ισραηλινός στρατός επιχείρησε αντεπίθεση στο πέρασμα του Ερέζ, χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, βομβαρδίζει την Γάζα.
 Είναι η  πιο σοβαρή κλιμάκωση της παλαιστινιακής αντίστασης στην ισραηλινή κατοχή, από τις μάχες μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού, επί 11 ημέρες, το 2021.
Καθώς οι σειρήνες συναγερμού ήχησαν σε όλο το νότιο και κεντρικό Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι είναι σε κατάσταση πολέμου και βομβαρδίζει  ανελέητα τη Γάζα  ενώ έγινε επιστράτευση εφέδρων.
 Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες  και από τις δυο πλευρές.
 Στο πλευρό του Ισραήλ Αμερικανοί και Ε.Ε. μιλούν  υποκριτικά για  τρομοκρατική επίθεση και δικαιολογούν τα αντίποινα.  Καμία αναφορά  στο δράμα των αποκλεισμένων Παλαιστινίων  και στις ευθύνες  του Ισραήλ που παραβιάζει κάθε έννοια  διεθνούς δικαίου….
Παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών: Ο τερματισμός της ισραηλινής κατοχής μόνη εγγύηση για την ειρήνη…

«Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα για τις συνέπειες ενός αδιεξόδου στον πολιτικό ορίζοντα και της μη παραχώρησης στον παλαιστινιακό λαό του νόμιμου δικαιώματός του στην αυτοδιάθεση και στο κράτος του. Έχουμε επίσης προειδοποιήσει για τις συνέπειες των καθημερινών προκλήσεων και επιθέσεων, τη συνεχιζόμενη τρομοκρατία εποίκων και δυνάμεων κατοχής και τις επιδρομές στο τέμενος Αλ Άκσα και στους χριστιανικούς και ισλαμικούς ιερούς τόπους», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

«Αυτό που εγγυάται την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή μας είναι ο τερματισμός της ισραηλινής κατοχής της γης του Κράτους της Παλαιστίνης, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις συμφωνίες του 1967, και η αναγνώριση του δικαιώματος του λαού στην ανεξαρτησία και την κυριαρχία».

Το υπουργείο Εξωτερικών πρόσθεσε: «Η απόρριψη από το Ισραήλ των υπογεγραμμένων συμφωνιών και η μη συμμόρφωση με τα ψηφίσματα της διεθνούς νομιμότητας οδήγησαν στην καταστροφή της ειρηνευτικής διαδικασίας και στην απουσία λύσης στο Παλαιστινιακό ζήτημα μετά από 75 χρόνια ταλαιπωρίας και εκτοπισμού. Η συνέχιση της πολιτικής των διπλών σταθμών, η σιωπή της διεθνούς κοινότητας για τις εγκληματικές και ρατσιστικές πρακτικές των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής εναντίον του παλαιστινιακού λαού και η συνέχιση της αδικίας και της καταπίεσης που υφίσταται ο παλαιστινιακός λαός είναι ο λόγος πίσω από την εκρηκτική κατάσταση και την απουσία ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή. Η ειρήνη απαιτεί δικαιοσύνη, ελευθερία και ανεξαρτησία για τον παλαιστινιακό λαό μας, την επιστροφή των προσφύγων και την πλήρη εφαρμογή των διεθνών αποφάσεων νομιμότητας».

 
2 ώρ. 
 
Από το πρωί σήμερα οι δυνάμεις της παλαιστινιακής αντίστασης διεξάγουν μια μεγάλη επιχείρηση – απάντηση στις διαρκώς κλιμακούμενες προκλήσεις του Ισραήλ με στόχο την περικύκλωση, αποκοπή και περιορισμό των αυτόνομων παλαιστινιακών εδαφών.
Είναι η πρώτη φορά που οι παλαιστινιακές δυνάμεις της αντίστασης απαντούν με μια επίθεση τόσο μεγάλης κλίμακας που έχει καταλήξει στην πρόσκαιρη (😉 κατάληψη ισραηλινών χωριών και κωμοπόλεων.
Είναι η πρώτη φορά που οι Ισραηλινοί έποικοι, που ζούσαν σε βιαίως προσαρτημένα παλαιστινιακά εδάφη νιώθουν όπως οι Παλαιστίνιοι που διώχνονται συστηματικά από τα σπίτια τους.
Πολλά μεγάλα ΜΜΕ μιλούν για Παλαιστίνιους «τρομοκράτες» και εστιάζουν στο δράμα των Ισραηλινών. Όμως είναι υποκριτικό να μην υπογραμμίζει κανείς τη συστηματική τρομοκράτηση των Παλαιστινίων από το ισραηλινό κράτος, να μη βλέπει την παλαιστινιακή αντίδραση ως αποτέλεσμα της πολυετούς ισραηλινής καταπίεσης, των δολοφονιών αμάχων, της υποβάθμισης των Παλαιστινίων σε πόλιτες β’ κατηγορίας.
Η παλαιστινιακή αντεπίθεση εκτός των άλλων πήρε παραμάζωμα και το ντροπιαστικό ρατσιστικό τείχος που είχε χτίσει το ισραηλινό κράτος κατά μήκος της Γάζας.
Νίκη στην Παλαιστινιακή αντίσταση!
Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Τέλος στους εποικισμούς και την κατοχή παλαιστινιακών εδαφών!
Αγαπημένα 3 ώρ. 
 
⚡️Μαζική εξέγερση στην Παλαιστίνη!
⚡️Πόλεμο και επιστράτευση κήρυξε το καθεστώς του Ισραήλ!
✔️Από νωρίς το πρωί (βίντεο 1) στη Δυτική Ιερουσαλήμ, τη Δυτική όχθη και τη Γάζα, παράλληλα με τις σειρήνες συναγερμού στο Ισραήλ, από όλα τα τζαμιά δόθηκε στους Παλαιστίνιους σύνθημα εξέγερσης και επίθεσης!
✔️Σε εξέγερση καλούν η Χαμάς και το Λαϊκό Μέτωπο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης (εικ 2)
✔️Την ίδια ώρα χιλιάδες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν σε Ισραηλινούς στόχους και σε δεκάδες σημεία του “διαχωριστικού φράχτη”, ένοπλες ομάδες Παλαιστινίων επιτέθηκαν, δημιούργησαν ανοίγματα, συνέλαβαν αιχμαλώτους (πληροφορίες αναφέρουν πάνω από 49) ενώ κατέλαβαν κι άρματα μάχης κι άλλο Ισταηλινο οπλισμό (εικ 3,4,5)
✔️ Ο νεοφασίστας πρωθυπουργός Νετανιάχου σε διάγγελμά του κήρυξε τη χώρα σε πολεμική κατάσταση και κάλεσε σε επιστράτευση
✔️ Το Ισραήλ βομβαρδίζει χωρίς έλεος κατοικημένες περιοχές και αμάχους στη Γάζα και τα κατεχόμενα
👊 Η σκέψη μας και η αλληλεγγύη μας στους Παλαιστίνιους μαχητές και την απελπισμένη τους εξέγερση ενάντια σ´ένα πανίσχυρο καθεστώς απαρτχάιντ!
 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.