Το «Πόθεν έσχες» τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί και στην Αριστερά δεν είναι όλοι ίδιοι…

Σε κάποιους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου  δεν αρκούν τα 6.000 ευρώ βουλευτική αποζημίωση το μήνα, συν οι αμοιβές από επιτροπές , οι φοροαπαλλαγές κλπ  και κάνουν «το σκ@το παξιμάδι», όπως δηλώνουν για να τα  βγάλουν πέρα… ΄Αλλοι έχουν εκατομμύρια σε καταθέσεις,  σε μετοχές, πολυτελή αυτοκίνητα  και δεκαδες ακίνητα.   Γενικώς, όπως   φαίνεται από τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του οικονομικού έτους 2012 που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της βουλής  υπάρχει πολύ πλούτος συγκεντρωμένος στις αίθουσες του Ελληνικού Κοινοβουλίου…Αναλυτικά στο (http://www.hellenicparliament.gr).

Αυτό δεν είναι κατ΄ ανάγκη κακό όταν ο πλούτος προέρχεται από τίμια  εργασία ή έστω κληρονομιά. Όμως σε συνθήκες  ανθρωπιστικής κρίσης, όταν χιλιάδες  Ελληνικές οικογένειες δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες διαβίωσης, όταν καθημερινά συνάνθρωποι  της «διπλανής πόρτας» αυτοκτονούν από  απόγνωση , όταν η φτώχεια και η  ανεργία διογκώνεται,  η νέα γενιά παίρνει ομαδικά το δρόμο της ξενιτιάς, όταν εμείς οι «κοινοι θνητοί»  καλούμαστε να επωμιστούμε νέα φοροεισπρακτικά μέτρα, νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις , πώς να το κάνουμε   έχει την αξία του να ξέρουμε ποιοι μας εκπροσωπούν στη Βουλή.

Κι αυτό ισχύει για τους βουλευτές όλων των κομμάτων.  Ισως το ενδιαφέρον να είναι μεγαλύτερο για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τους οποίους  η πλειοψηφία  του ελληνικού λαού  περιμένει ένα διαφορετικό ήθος και  έχει εναποθέσει τις ελπίδες του για να  αλλάξουν τα πράγματα…

Μπορεί οι   βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  να δίνουν το 20% της Βουλευτικής τους αποζημίωσης στο κόμμα και ακόμα   ένα 20% για δράσεις Αλληλεγγύης, μπορεί να μην είναι οι πλουσιότεροι του Ελληνικού Κοινοβουλίου και  στο κάτω-κάτω της γραφής τα πλούτη κανείς   δεν τα μίσησε…Υπάρχουν όμως περιπτώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  που η περιουσιακή τους κατάσταση  συζητήθηκε ιδιαίτερα. Θετικά  και αρνητικά.

Ξεχωρίζουν τρεις περιπτώσεις. Πρόκειται για τη  βουλευτή Β’ Πειραιά Τζένης Βαμβακά που παρέδωσε λευκό «πόθεν έσχες» του βουλευτή Βοιωτίας Γιάννη Σταθά  και του πρώην Προέδρου της ΟΤΟΕ Δημήτρη Τσουκαλά.  ο οποίος στο «πόθεν έσχες» του δήλωσε καταθέσεις ύψους 1.071.000 ευρώ,  τα όποια προήλθαν όπως δήλωσε από…. εφάπαξ αποζημίωση συνταξιοδότησης.   Το αξιοπρόσεκτο είναι ότι και οι τρεις  είναι νεοεκλεγμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι προέρχονται από τη «σοσιαλιστική» συνιστώσα….

– Η Τζένη Βαμβακά γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956 και μεγάλωσε στη Νίκαια. Σπούδασε Ψυχολογία και Κοινωνικές Επιστήμες στην Αγγλία  και ειδικεύεται στην Παιδοψυχολογία κάνοντας σεμινάρια σε σχολεία. Είναι ιδιαίτερα αγαπητή στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά για τους  κοινωνικούς αγώνες και την προσφορά της στον συνάνθρωπο. Έχει δώσει αγώνες εξυγίανσης του χώρου των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας και συνεχίζει να αγωνίζεται, για τα δικαιώματα των παιδιών, των νέων, των εργαζόμενων, των φυλακισμένων και των συνταξιούχων. Η Τζένη Βαμβακά προέρχεται από το ΔΗ.ΚΚΙ, εκλέχτηκε βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές και παρέδωσε το «πόθεν έχες» λευκό δηλώνοντας  μόνο το όνομα και την ιδιότητα της ενώ στο σχετικό πίνακα περιουσιακής κατάστασης έγραψε το ποσό « μηδέν».

Ο βουλευτής Βοωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς, ήταν Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς και βιομηχανικός εργάτης στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΕ. Επίσης, μέλος της επιτροπής διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων και ιδρυτικό μέλος των επιτροπών «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» στα διόδια. Από την αρχή  εξέπληξε θετικά με την άρνησή του να παραλάβει βουλευτικό αυτοκίνητο, να μην δεχτεί  την προσωπική φρουρά που προβλέπει ο κανονισμός της Βουλής  και  να μην χρησιμοποιήσει  μετακλητούς υπαλλήλους σαν επιστημονικούς συνεργάτες.  Συγκαταλέγεται στους φτωχούς της Βουλής με εισόδημα μόνο από τη μισθοδοσία του και έχει στην κατοχή του μόνο ένα   αυτοκίνητο . Επιπλέον προσφέρει κάθε μήνα το δεύτερο μισθό του  που κερδίζει από τη θέση που κατέχει στον ιδιωτικό τομέα στον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και  300 ευρώ το μήνα στο δημοτικό σχολείο της Ίμβρου  χωρίς να αναφέρει το όνομά του.

-Αντίθετα η περίπτωση του βουλευτή  Επικρατείας  του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τσουκαλά σχολιάστηκε αρνητικά και παρά τις εξηγήσεις έχει προκαλέσει   απορίες και ερωτηματικά . Ο πρώην Πρόεδρος  της ΟΤΟΕ και νυν βουλευτής  του ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει στο «πόθεν έσχες» του δύο τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους 350.000 ευρώ και 650.000 ευρώ-σύνολο 1.000.000 ευρώ-  τα οποία όπως δήλωσε προήλθαν από  « εφ΄ άπαξ αποζημίωση συνταξιοδότησης». Επιπρόσθετα εμφανίζει  να απέκτησε τίτλους ιδιοκτησίας σε 13 ακίνητα τη διετία 2010-2011. Εντυπωσιακά είναι και τα εισοδήματα καθώς ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε το 2012 840.831,07 ευρώ, το 2011 529.538 ευρώ και το 2010 102.670 ευρώ.

Ο ίδιος   σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε ισχυρίζεται ότι είναι όλα τα εισοδήματα του είναι νόμιμα και έχουν φορολογηθεί. «Αν κάποιοι επιθυμούν να συσχετίσουν τον μύθο περί κρατικοδίαιτων συνδικαλιστών με την περίπτωση μου, βρήκαν λάθος παράδειγμα. Δεν είχα πότε στη ζωή μου εργοδότη το Δημόσιο» υποστηρίζει καθώς εργαζόταν σε ιδιωτική Τράπεζα. Στην ανακοίνωση του   διαψεύδει επίσης ότι πήρε την αποζημίωση της Generalli  όταν ήταν πρόεδρος στην ΟΤΟΕ, στην οποία ήταν πρόεδρος έως τα τέλη του 2006, ενώ από την τράπεζα αποχώρησε και έλαβε την αποζημίωση τον Δεκέμβριο του 2010. Για τα πολλά ακίνητα, ο κ. Τσουκαλάς αναφέρει  ότι η πλειονότητα των δημοσιευμάτων παρουσιάζει όσα ανήκουν εξ ημισείας στον ίδιο και τη σύζυγό του με ποσοστό συνιδιοκτησίας 50%, ως δύο ακίνητα και όχι ως ένα, «ερμηνεύοντας λανθασμένα τη δήλωση», ενώ ισχυρίζεται  ότι όλα τα ακίνητα προέρχονται από κληρονομιά,  με εξαίρεση ένα ακίνητο που αγόρασε εξ ημισείας με τη σύζυγό του στη Βάρη, με δάνειο στις αρχές του 2010.

Τα σχόλια δικά σας …..

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

1 comment

  1. theodoros

    Έξω οι βρωμιαρέοι του ΠΑΣΟΚ από το κόμμα!!!