Τα βαφτίσια του χαρατσιού της ΔΕΗ που μονιμοποιείται με νονό τον Κουβέλη

Η συναίνεση του Φώτη Κουβέλη στην αναδοχή του τέλους ακινήτων σε ενιαίο φόρο ακινήτων ( σ. σ. για τον Ευ. Βενιζέλο ήταν φυσιολογικό να υπερασπιστεί την επιλογή του), επαναφέρει στη μνήμη το ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, αλλά και το λαϊκόν άσμα «είναι γλυκό το πιοτό της εξουσίας». Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ που διαρρήγνυε το κομματικά του ιμάτια ότι δήθεν θα καταψηφίσει οποιαδήποτε σκέψη για την επιβολή νέων φόρων ( και η διατήρηση του χαρατσιού σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του αποτελούσε «κόκκινη» γραμμή) ανέκρουσε πρύμναν αποδεχόμενος τη διαιώνιση του μαρτυρίου για εκατομμύρια φορολογούμενους. Οι οποίοι διαπιστώνουν ότι ενώ η αξία της περιουσίας τους έχει κατακρημνισθεί στην –σε πλήρη ακινησία-κτηματαγορά, οι τρόικες (εγχώρια και αλλοδαπή) εξακολουθούν να χαρατσώνουν με εξωπραγματικές τιμές.
Παρά την επιμονή της να μην επεκταθεί και στη φετινή χρονιά η καταβολή του «έκτακτου» ειδικού τέλους ακινήτων, η ΔΗΜΑΡ συναίνεσε τελικά και στη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης υιοθετήθηκε κοινή θέση, την οποία η κυβέρνηση θα παρουσιάσει στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Το «χαράτσι» προτείνεται να αντικατασταθεί με ενιαίο φόρο, με κλιμακούμενο συντελεστή, ο οποίος θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.
Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι με τον κλιμακωτό ενιαίο φόρο θα υπάρξει ελάφρυνση για τους οικονομικά ασθενέστερους. Επισημαίνεται ότι η ΔΗΜΑΡ αντιτασσόταν στην παράταση ισχύος του «χαρατσιού», που ήταν «έκτακτος» προσωρινός φόρος.
Με την αντικατάσταση του από τον ενιαίο φόρο, η επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες ακινήτων θα είναι μόνιμη.
ΣΥΡΙΖΑ: Ο ελληνικός λαός τους έχει πια καταλάβει.
«Τα νέα μέτρα είναι εδώ και καιρό και προαποφασισμένα και προδιαγεγραμμένα. Το πώς θα λέγονται έχει μικρή σημασία…», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών. «Προσπαθούν να παρουσιάσουν ως επιτυχία την παράταση ενός μέτρου, που είχαν δεσμευτεί ότι θα καταργήσουν. Ο ελληνικός λαός, όμως, τους έχει πια καταλάβει» προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας:
«Προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση και τη σωτηρία της κοινωνίας, είναι η ανατροπή της κυβέρνησης και της μνημονιακής πολιτικής».
Για επιχείρηση εξαπάτησης των πολιτών έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, με δηλώσεις του στη ΝΕΤ, αναφερόμενος στις αποφάσεις των κυβερνητικών εταίρων για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.
«Ενσωμάτωσαν έναν έκτακτο φόρο στον ενιαίο φόρο και συνεχίζουν την είσπραξη με τον ίδιο εκβιαστικό τρόπο μέσω της ΔΕΗ », τόνισε ο κ. Σκουρλέτης. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για απόλυτη υποταγή στην τρόικα, σημειώνοντας ότι «οι αρχηγοί το μόνο που διαπραγματεύονται είναι η μεταξύ τους μοιρασιά εντός της κυβέρνησης».

http://www.leftlab.gr/article457

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.