Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Τζούλιαν Ασάνζ το Σάββατο στην πρεσβεία της Μ. Βρετανίας στην Αθήνα

Κίνημα συμπαράστασης σε όλο τον κόσμο, με αίτημα να μην εκδοθεί στις ΗΠΑ και να απελευθερωθεί ο δημοσιογράφος και , συνιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ. Τη Δευτέρα ξεκινά η δίκη του στο Λονδίνο. Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο μπροστά στην Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Το διεθνές κίνημα για την απελευθέρωση του , του οποίου η δίκη αρχίζει στο Λονδίνο τη Δευτέρα 24/2, καλεί  πολίτες, συλλογικότητες και φορείς σε παγκόσμια κινητοποίηση τo ερχόμενο Σάββατο, 22/2 στις 12 το μεσημέρι, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά στις πρεσβείες της Μεγάλης Βρετανίας ανά τον κόσμο. 

Αίτημα η άμεση απελευθέρωση του Αυστραλού δημοσιογράφου και εκδότη, συνιδρυτή των Wikileaks, που κρατείται παράνομα σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Λονδίνο. Aίτημα επίσης, το βρετανικό δικαστήριο μπροστά στο οποίο θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα, 24/2 ο Ασάνζ, να μην επικυρώσει την έκδοσή του στις ΗΠΑ, των οποίων οι αρχές επιδιώκουν την εξόντωσή του, προετοιμάζοντας καταδίκη του σε φυλάκιση 175 χρόνων.

Η Καλλιτεχνική Ομάδα Ήριννα – Compagnie Erinna με έδρα το Παρίσι και με δημιουργική παρουσία στην Ελλάδα, θα συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στην αγγλική Πρεσβεία στην Αθήνα, οδός Πλουτάρχου 1 στο Κολωνάκι. 

Προσυγκέντρωση θα γίνει στις 11.30 το πρωί μπροστά στην ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20.

Το κάλεσμα γίνεται από διάφορες συλλογικότητες μεταξύ των οποίων η Ομάδα πρωτοβουλίας freeassange#greece, η εφημερίδα Εποχή, ο Τομέας Δικαιωμάτων του Συριζα, το Diem 25 κ.ά.

Kαλούμε για όσο μεγαλύτερη δυνατή παρουσία με στόχο την υπεράσπιση του δικαίου, της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας του λόγου. Γιατί η ανεξάρτητη δημοσιογραφία δεν είναι έγκλημα.
Η Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, προειδοποίησε πρόσφατα ότι η έκδοση του Ασάνζ στις ΉΠΑ, όπου κατηγορείται για κατασκοπεία, θα έχει ανατριχιαστική επίπτωση στην ελευθερία του Τύπου και στα ανθρώπινα δικαιώματα, πράγμα που υπερβαίνει κατά πολύ την ατομική του υπόθεση. 
 

Με σκοπό οι βρετανικές και αμερικανικές αρχές να διαπιστώσουν ότι ο Τζούλιαν Ασάνζ έχει ανθρώπους που στέκονται στο πλευρό του και βέβαια για να στηριχτεί και ο ίδιος, με δεδομένο ότι η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά άσχημη λόγω των βασανιστηρίων που έχει υποστεί ο υποψήφιος για Νόμπελ Ειρήνης δημοσιογράφος, καλούμε το κοινό να στείλει κάρτες ή γράμματα στη φυλακή στο Τζούλιαν Ασάνζ, στην εξής διεύθυνση :
Μr Julian Assange
DOB : 3/7/1971
HMP Belmarsh
Western Way
London SE 28 OEB
U.K. 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.