ΣΗΜΕΡΑ: «Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη από συνδικάτα και πολιτικές οργανώσεις

Ραντεβού για μαζικές αντικυβερνητικές πορείες δίνουν το  απόγευμα του Σαββάτου τα συνδικάτα και οι πολιτικές οργανώσεις, ημέρα των εγκαινίων της 86ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι διαδηλώσεις γίνονται με φόντο το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας   στο ηλεκτρικό και σε βασικά είδη διαβίωσης, το σκάνδαλο των υποκλοπών και την προσπάθεια επιβολής της Πανεπιστημιακής  αστυνομίας στις σχολές.

Οι συγκεντρώσεις:

Η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης δίνουν ραντεβού στο Άγαλμα Βενιζέλου, στις 6 μ.μ.,   ενώ φέτος θα ακολουθήσει και πορεία προς το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο

Οι οργανώσεις και οι συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς δίνουν ραντεβού στην πλατεία της Καμάρας και στη συμβολή των οδών Αγ. Σοφίας και Εγνατίας,

ενώ οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία της ΧΑΝΘ στις 6 μ.μ.  όπου θα κάνει δηλώσεις ο Γραμματέας του ΚΚΕ  Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τα συνδικάτα στέλνουν το μήνυμα ότι για τον κόσμο της εργασίας υπάρχουν «μηδενικές αντοχές και ανοχές». Ζητούν ουσιαστική ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζόμενων, κατάργηση του αντιεργατικού νόμου Χατζηδάκη και θωράκιση του κοινωνικού κράτους. «Η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ γίνεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για τους εργαζόμενους, αφού το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας εξανεμίζει τον μισθό τους και τους οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί τον πόλεμο στην Ουκρανία, αφενός μεν για να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες για την ακρίβεια και την απομείωση των μισθών των εργαζομένων, αφετέρου δε για να συνεχίσει την αντεργατική και νεοφιλελεύθερη πολιτική της» τονίζει η ΑΔΕΔΥ, που ζητάει αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων ίσες με τον πληθωρισμό, για «να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας».

Μαζικές ήταν και οι κινητοποιήσεις της Παρασκευής, των υγειονομικών στο Ιπποκράτειο, του ΠΑΜΕ στη ΔΕΗ και των σωμάτων ασφαλείας στον Λευκό Πύργο.

Οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη

 Ο πρωθυπουργός   το Σάββατο το βράδυ στην ομιλία του στη ΔΕΘ στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης»αναμένεται να παρουσιάσει το πακέτο των μέτρων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, αλλά και το ραγδαία επιδεινούμενο πρόβλημα της στέγασης, ελπίζοντας ίσως ότι θα αλλάξει το εις βάρος της κυβέρνησης κλίμα που έχει δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες μέσω των παροχών ενώ πιθανόν θα ανακοινωσει τις προθέσειςτου για τον εκλογικό νόμο.

Την Κυριακή το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη Τύπου, όπου θα εξειδικεύσει τα μέτρα και θα κληθεί να απαντήσει και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Αστυνομοκρατούμενη πόλη

Την ίδια ώρα, δρακόντεια είναι τα αστυνομικά μέτρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ενόψει των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων το απόγευμα του Σαββάτου για τα εγκαίνια 86ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο αριθμός των αστυνομικών που θα πάρουν μέρος στα μέτρα θα είναι περίπου 3.500, ενώ σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛΑΣ, διμοιρίες των ΜΑΤ, της ΥΜΕΤ, της ΟΠΚΕ και της Δράσης θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Γύρω από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, αναμένεται να αναπτυχθούν αστυνομικές κλούβες και κιγκλιδώματα για να αποτραπεί η κίνηση των διαδηλωτών προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και ο «Αίαντας», το όχημα εκτόξευσης νερού της αστυνομίας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.