ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022: Εντυπωσιακή εκκίνηση από το ΟΑΚΑ- Παρών ο Δήμαρχος Λαμιέων

Με μια εντυπωσιακή τελετή  και πάνω από 60.000 θεατές στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, δόθηκε η εκκίνηση του φετινού αγώνα του ΕΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ 2022.

Η προσοχή όλων στρέφεται πλέον στα ελληνικά βουνά όπου  με επίκεντρο τη Φθιώτιδα για τις επόμενες τρεις ημέρες, τα πληρώματα θα δώσουν  μάχη σε δεκαπέντε απαιτητικές ειδικές διαδρομές.

Καταχειροκροτήθηκαν ο παραολυμπιονίκης του Τόκιο στα 100 μέτρα, Θανάσης Γκαβέλας, όπως και η διπλή πρωταθλήτρια Ευρώπης φέτος στο βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που κάθισαν στη θέση του συνοδηγού, πριν την εκκίνηση του αγώνα.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος έδωσε δυναμικό παρών στο Ολυμπιακό Στάδιο εκκινώντας μάλιστα με τον κυματισμό της σημαίας μια super stage και καλώντας τους φίλους του Rally Acropolis να βρεθούν στην καρδιά των αγωνιστικών διαδρομών αλλά και να επισκεφθούν τα «στρατηγεία» των 68 ομάδων στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας.

Ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος με την έναρξη του αγώνα δήλωσε χαρακτηριστικά: … « Ο πήχης για τη Λαμία ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά και ο 10ος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι στα βουνά της Ρούμελης, στα βουνά της Λαμίας θα είναι μια ακόμα εκπληκτική εμπειρία. Το ΕΚΟ Rally Acropolis θα έχει και φέτος ως επίκεντρο την πόλη της Λαμίας που έχει αποδείξει με την εμπειρία της ότι ξέρει να διοργανώνει κορυφαία αθλητικά γεγονότα… Σας περιμένουμε να απολαύσουμε τις σκληρές ειδικές διαδρομές αλλά και την «γεύση» της Ρουμελιώτικης φιλοξενίας», κατέληξε ο Δήμαρχος Λαμιέων.

Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς και Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, ο Δήμαρχος Λιβαδειάς Γιάννης Ταγκαλέγκας, η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή και ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής που συμμετέχουν στη μεγάλη διοργάνωση.

Το πρόγραμμα και οι ειδικές διαδρομές

Μετά τον τεχνικό έλεγχο που έγινε χθες στο Service Park στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας ΠΕΛ  και τη δοκιμαστική διαδρομή στην περιοχή Λυγαριάς Φθιώτιδας, 67 πληρώματα θα πάρουν εκκίνηση στο 66ο Ράλλυ Ακρόπολις, διεκδικώντας την νίκη ή μια διάκριση σε 16 ειδικές διαδρομές .

Το συνολικό μήκος είναι 303 χλμ. Η διοργάνωση, επανήλθε πέρυσι στο καλαντάρι του WRC.

Μετά την ολοκλήρωση της υπερειδικής διαδρομής του ΟΑΚΑ, τα αυτοκίνητα θα μεταβούν στο Λουτράκι για διανυκτέρευση. Το πρόγραμμα της Παρασκευής περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές (Λουτράκι (2), Χαρβάτι, Δάφνη, Λιβαδειά, Βωξίτες).

Το Σάββατο  «το ράλλυ των Θεών» ΄έρχεται στη Φθιώτιδα  και περιλαμβάνει ειδικές  χωμάτινες διαδρομές στα βουνά της Φθιωτικής γης ( Πύργο, Περιβόλι και «Ταρζάν»), διαδρομές επαναλαμβανόμενες. Την Κυριακή, τελευταία ημέρα του αγώνα, θα έχουμε τρεις ειδικές διαδρομές σε Ελευθεροχώρι (διπλή) και Ελάτεια – Ρεγγίνι και θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης  στη Λαμία.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.