Πήρε φωτιά σπίτι στο Κορδελιό από κεριά επειδή τους έκοψαν το ρεύμα- Στο νοσοκομείο 5χρονο παιδί

Μια οικογένεια κινδύνευσε από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 04:15 τα ξημερώματα σήμερα, Πέμπτη, στο σπίτι της στην περιοχή του Κορδελιού της Θεσσαλονίκης.  Η πυροσβεστική απεγκλώβισε τη γιαγιά και το 5χρονο εγγονάκι της, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Το 5χρονο παιδί νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για προληπτικούς λόγους, ενώ η γιαγιά του, η οποία μεταφέρθηκε  στο νοσοκομείο Παπανικολάου, εξετάστηκε από γιατρούς και πήρε εξιτήριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σπίτι είχε κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα και η οικογένεια χρησιμοποιούσε κεριά, ενώ από τις πρώτες εικόνες που μεταδόθηκαν, το σπίτι δείχνει να έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Η τετραμελής οικογένεια δεν είχε ρεύμα εδώ και 3 χρόνια σύμφωνα με τα λεγόμενα της ιδιοκτήτριας του σπιτιού. Όπως δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό, η οικογένεια λάμβανε βοήθεια από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και την Εκκλησία.

Πρόκειται για το δεύτερο ανάλογο περιστατικό μέσα σε μερικές ημέρες στη Θεσσαλονίκη, μετά το θάνατο από αναθυμιάσεις 13χρονου κοριτσιού τη Δευτέρα.

Σε επικοινωνία που είχε το alterthess με την προϊσταμένη του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, Μπράτσιου Αθανασία μας ενημέρωσε ότι 2.000 άτομα έχουν απευθυνθεί για βοήθεια από τα οποία τα 800 δεν έχουν ρεύμα και θέρμανση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, σημείωσε, η πραγματικότητα ξεπερνά 10 φορές το συγκεκριμένο αξιόπιστο δείγμα. Σύμφωνα με την κ. Μπράτσιου ο Δήμος σε συνεργασία με ΜΚΟ, την Εκκλησία και τις γειτονιές κάνουν διακανονισμούς με τη ΔΕΗ πληρώνοντας την πρώτη δόση από τα χρωστούμενα αλλά η μη ικανοποίηση των υπολοίπων οδηγεί ξανά στο κόψιμο της ηλεκτροδότησης. «Συνήθως η γειτονιά είναι αυτή που βοηθάει τις οικογένειες για να τα βγάλουν πέρα με τα χρέη στη ΔΕΗ» μας είπε η κ. Μπράτσιου. Όπως δήλωσε τέλος η κ. Μπράτσιου «ο χειμώνας δεν άρχισε ακόμα..Ο Δήμος οικονομικά αδυνατεί να παρέμβει. Δεν θέλω να είμαι μάντης κακών αλλά αν δεν παρθούν μέτρα από την πολιτεία η κατάσταση θα φτάσει σε οριακό σημείο.»

Ένταση στην περιοχή

Στην περιοχή συγκεντρώθηκε κόσμος και κάτοικοι, με τον πατέρα της οικογένειας να ξεσπάει μπροστά στις καμέρες, οι οποίες είχαν κατακλύσει τον χώρο του σπιτιού και το δρόμο μπροστά από αυτό. Η ρεπόρτερ Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου βρισκόταν στο χώρο του κατεστραμμένου σπιτιού σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Κάποια στιγμή, ακούστηκαν οι φωνές της δημοσιογράφου που παρακαλούσε τον πατέρα που κρατούσε μαχαίρι να ηρεμήσει.  Η αναλγησία του κράτους και η μη στήριξη των οικογενειών με οικονομικά προβλήματα αλλά και τα εκ των υστέρων φώτα της δημοσιότητας που έπεσαν πάνω στη παρ’ ολίγο τραγωδία σε μια γειτονιά από τις πιο φτωχές της πόλης προκάλεσαν το ξέσπασμα ενός πατέρα που κινδύνευσε να καεί ζωντανός μαζί με την οικογένειά του. 

ΠΗΓΗ:http://www.alterthess.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.