Μεγάλη πορεία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας για «γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις και ζωή με αξιοπρέπεια»

Μεγάλη συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εργασίας και τη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα οι συνταξιούχοι παρά τον καύσωνα στο πλαίσιο της πανελλαδικής τους κινητοποίησης στην Αθήνα, απαιτώντας  «γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις τους για ζωή με αξιοπρέπεια».

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, οι συνταξιούχοι της χώρας διαδηλώνουν ενάντια στις περικοπές και την ακρίβεια που τους κατατρώει το εισόδημα, διεκδικούν αυξήσεις στις συντάξεις τους, επιστροφή της 13ης και της 14ης σύνταξης, απορρίπτουν τα ψίχουλα της κοροϊδίας.

«Γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις τώρα», «Άμεσα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας», είναι μερικά από τα συνθήματα στα πανό των συνταξιουχικών σωματείων που έχουν φτάσει στην Αθήνα, συμμετέχοντας μαζικά στην πανελλαδική κινητοποίηση.

Στην συγκέντρωση στα Προπύλαια κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ. Μίλησαν ακόμα ο Ηλίας Ηλιόπουλος, πρόεδρος των συνταξιούχων πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος των συνταξιούχων σιδηροδρομικών του ΟΣΕ, ο Γιώργος Πεπόνης, από την πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΛΤΑ και η Γιώτα Τσακούλια, πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου συνταξιούχων Δικηγόρων.

 Τα αιτήματα:

— Να δοθούν τώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, και όχι το 2023, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.

— Κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ, άμεση έκδοση συντάξεων, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.

— Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

— Να γίνουν προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

— Να καταργηθούν η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.

Μετά τη συγκέντρωση αναμένεται να ακολουθήσει πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.