Θύμα ρατσιστικής βίας ο 26χρονος μετανάστης Σεχτάζ Λουκμάν

Ένα ακόμη περιστατικό άγριας ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος του 26χρονου Πακιστανού μετανάστη  Σαχτζάτ Λουκμάν έλαβε χώρα στις 3.30 ξημερώματα της Πέμπτης, στα Πετράλωνα. Ο νεαρός Πακιστανός  ζούσε  στην Ελλάδα έξι χρόνια και είχε πάρει ροζ κάρτα, προσωρινής παραμονής. Ξεκινούσε από το Περιστέρι όπου κατοικούσε, στις 2.30 για να φθάσει, μία ώρα μετά, στη δουλειά του στη λαϊκή αγορά  στα Πετράλωνα για να φορτώσει τα πορτοκάλια. Τον μαχαίρωσαν την ώρα που έφθανε στη δουλειά του με ποδήλατο  δύο  νεαρά άτομα που επέβαιναν σε προπορευόμενη  μοτοσυκλέτα.  
Αμέσως μετά την επίθεση  κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν τις φωνές του, βγήκαν έξω και κατάφεραν να διακρίνουν το νούμερο της μοτοσικλέτας. Οι δύο δράστες συνελήφθησαν αργότερα στο Σύνταγμα. 
 Ο ένας από τους δύο, ο 29χρονος, είναι πυροσβέστης και υπηρετεί στο Μαρκόπουλο, ενώ ο 25χρονος φίλος του είναι ιδιωτικός υπάλληλος. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν τρία στιλέτα, ένας σουγιάς, ένα αεροβόλο πιστόλι, μία σιδερογροθιά και δύο ξύλινα ρόπαλα. Ακόμα στο σπίτι ενός εκ των δραστών βρέθηκαν 50 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι προσεσημασμένοι για κλοπή, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Οι δύο δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζονται ότι έγινε παρεξήγηση με τον 26χρονο μετανάστη, επειδή ενώ εκινούντο με το μηχανάκι τους, τους έκλεισε με το ποδήλατό του. Ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία ο ένας τραυμάτισε τον Πακιστανό με στιλέτο στο στήθος, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει.

Ανάστατη  είναι η τοπική κοινωνία  από το περιστατικό ρατσιστικής βίας στη γειτονιά τους. Το απόγευμα της Πέμπτης διοργανώθηκε  μεγάλη  Αντιφασιστική πορείαστα Πετράλωνα . Συμμετείχαν πάνω από 500 άτομα και τοπικοί φορείς που ζήτησαν  την τιμωρία των δραστών για να σταματήσουν τα ρατσιστικά εγκλήματα. Η πορεία  πέρασε από το σημείο της δολοφονίας, όπου στάθηκαν και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με το ρατσισμό στους περαστικούς και τα καταστήματα.
Στη βαριά σκιά της ρατσιστικής δολοφονίας  θα πραγματοποιηθεί μεγάλο αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 19 Γενάρη στην Ομόνοια στις 2 το μεσημέρι.

Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή σε ανακοίνωση της αναφέρει για το περιστατικό:

Διεθνής Αμνηστία: Αποτυχία της Ελλάδας να αντιμετωπίσει τη ρατσιστική βία

Την αποτυχία της Ελλάδας να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τη ρατσιστική βία δείχνει η δολοφονία μετανάστη στα Πετράλωνα, διαπιστώνει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Αμνηστία. Σύμφωνα με το διευθυντή του Προγράμματος της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία Marek Marczynski , η επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό καθώς τον τελευταίο έναν χρόνο έχει διαπιστωθεί κλιμάκωση των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα. Μάλιστα ο ίδιος αναφέρει πως η Διεθνής Αμνηστία έχει λάβει μαρτυρίες και πληροφορίες για τέσσερα ακόμα περιστατικά, κατά τα οποία Αιγύπτιοι έχουν δεχθεί επιθέσεις και έχουν τραυματιστεί κατά τους τελευταίους δύο μήνες σε περιοχές όπως ο Πειραιάς, το Κερατσίνι και το Μοσχάτο. Καταλήγοντας τονίζει την ανάγκη οι ελληνικές αρχές  να οδηγήσουν τους υπευθύνους ενώπιον της δικαιοσύνης καθώς επίσης να ληφθούν επείγοντα μέτρα προκειμένου να δοθεί τέλος στο μεγάλο αριθμό των εκφοβιστικών ρατσιστικών επιθέσεων στη χώρα.

Ανακοίνωση τμήματος  Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ

Η άγρια ρατσιστική δολοφονία μετανάστη από ακροδεξιούς εγκληματίες, ξαναέφερε με τραγικό τρόπο στη δημοσιότητα το ζήτημα της ωμής ρατσιστικής βίας.

Την ώρα που η αστυνομία του κ. Δένδια, χρησιμοποιείται ως πρωταγωνιστής των κυβερνητικών επικοινωνιακών «σόου», με σκοπό τον αποπροσανατολισμό των πολιτών από τα προβλήματά τους και τον εκφοβισμό τους, φασιστικές συμμορίες εγκληματιών «περιπολούν» ανενόχλητες στους δρόμους της Αθήνας δολοφονώντας ανυπεράσπιστους ανθρώπους. Τυχόν απόπειρα συγκάλυψης του χαρακτήρα της αποκρουστικής πράξης, με κατασκευασμένα επιχειρήματα όπως «διαπληκτισμός», θα βαρύνει όχι μόνο πολιτικά αλλά και ποινικά όσους την επιχειρήσουν.

Από την πλευρά του το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κάνει λόγο για μικροκομματική εκμετάλλευση που ξεπερνά πλέον κάθε όριο και φθάνει «στην καπηλεία της απώλειας ανθρώπινης ζωής.. Παράλληλα κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δήθεν αγνοεί πως η ελληνική αστυνομία ήταν αυτή που συνέλαβε τους δράστες του απεχθούς εγκλήματος, ύστερα από μεγάλη κινητοποίηση». Καταλήγοντας σημειώνει πως είναι θλιβερό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιλαμβάνεται τις ενδεχόμενες συνέπειες των μικροκομματικών ελιγμών του για τον τόπο και την κοινωνία.

Ανταπαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επιζητά τα εύσημα για μια αυτονόητη πράξη, τη σύλληψη δραστών για μία δολοφονία, μετά την καταγγελία πολίτη που έδωσε και συγκεκριμένες πληροφορίες. «Αυτό που παριστάνει ότι αγνοεί είναι το αίσθημα γενικευμένης ανασφάλειας όλων, Ελλήνων και μεταναστών, από την εγκατάλειψη των γειτονιών και του κέντρου από την Πολιτεία, την ώρα που η αστυνομία χρησιμοποιείται ως κυβερνητικό επικοινωνιακό εργαλείο».

 

 

 

 

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.