Συλλογικότητες Λαμίας: ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Eλάτε όσοι πήρατε μέρος στις προηγούμενες συγκεντρώσεις και όσοι θέλετε να ξεκινήσετε από εδώ και πέρα κοινό αγώνα μαζί μας, για να συνεχίσουμε τον συντονισμό των δράσεων και παρεμβάσεων αλληλεγγύης.

Σας περιμένουμε όλους.

Στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας τη Δευτέρα 21/01/2013 στις 8:00 μ.μ.

 ——————————————————————————————————

Πριν ένα χρόνο, αγωνιζόμενοι τότε για να μην περάσει το Χαράτσι, σημειώναμε ότι: «…πάρα πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να το πληρώσουν και πάρα πολλοί άλλοι θεωρούν εκβιαστικό να απειλούνται με διακοπή του ρεύματος, το οποίο είναι βασικό κοινωνικό αγαθό».

Ο αγώνας αυτός, αγώνας πανελλαδικός, με κινητοποιήσεις και προσφυγές στα δικαστήρια έφερε ήδη αποτελέσματα νίκης. Αποτρέψαμε ακτιβιστικά πολλές διακοπές ηλεκτροδότησης και εν συνεχεία αυτές κρίθηκαν παράνομες για όσους αρνήθηκαν να πληρώσουν Χαράτσι.

Σαν Συλλογικότητες Λαμίας αντιδράσαμε απέναντι στη διεύρυνση του φαινομένου των διακοπών ηλεκτροδότησης λόγω αδυναμίας πληρωμής συσσωρευμένων οφειλών. Με τις καθιερωμένες διαδοχικές ανοιχτές συνελεύσεις μας, με διερεύνηση του σχετικού θεσμικού πλαισίου, με επεξεργασία και δημοσιοποίηση κειμένων, με παραστάσεις στις υπηρεσίες της ΔΕΗ στο πλευρό συμπολιτών μας για να γίνουν αποδεκτά αιτήματά τους για διακανονισμό οφειλών με ρυθμίσεις λογικές και ρεαλιστικές, με διανομή ενημερωτικού υλικού έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ, με τη συλλογή υπογραφών για την εφαρμογή μέτρων υπεράσπισης όσων έχουν ανάγκη και με την κατάθεση αυτών στο ΥΠΕΚΑ και την κοινοποίησή τους σε κόμματα στην αυτοδιοίκηση και σε φορείς του τόπου μας.

Σήμερα, το Υπουργείο Οικονομικών επανέρχεται αποστέλλοντας ειδοποιήσεις πληρωμής του Χαρατσιού του 2011 μέσω ΔΟΥ (οι περισσότερες με ημερομηνία λήξης 31/1/2013).

Η αντίθεση μας σ’ αυτόν τον παράλογο φόρο εξακολουθεί να υπάρχει. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πολιτική που συνειδητά θέλει να απαξιώσει τη μικρή ακίνητη ιδιοκτησία για να την οδηγήσει στα χέρια λίγων που θα μας τη νοικιάζουν.

Ας συνεχίσουμε όλοι μαζί οι πολίτες και οι φορείς του τόπου μας τον αγώνα για την αντιμετώπιση και την ανατροπή αυτής της ληστρικής πολιτικής, που με μεταλλάξεις φόρων και αλλαγές εισπρακτόρων διαιωνίζεται και συνεχώς διευρύνεται.

Μπαίνουμε πια σε νέα φάση του αγώνα μας ενάντια στο αντισυνταγματικό Χαράτσι, ετοιμάζοντας τις κινήσεις μας για το αμέσως επόμενο διάστημα κατά των «νέων» εισπρακτικών τακτικών. Η συμμετοχή του καθενός από μας κρίνεται πολύτιμη.

Επίσης προγραμματίζουμε συζητήσεις με προσκεκλημένους ομιλητές για επίκαιρα θέματα (οικονομικά, ενεργειακά, εκπαιδευτικά, υγείας κλπ). Οργανώνουμε δράσεις αλληλεγγύης και συνδυασμούς αυτών με τις υπόλοιπες εκδηλώσεις, έξω από κάθε νόρμα τυπικής «φιλανθρωπίας». Και γι’ αυτά, είναι πολύτιμη η συμμετοχή μας.

Όλοι μαζί, και μπορούμε και θα ανατρέψουμε τελικά όλες τις πολιτικές εξαθλίωσης.

Σας καλούμε όλους σε ανοιχτή συνέλευση για να συναποφασίσουμε τα επόμενα βήματα,

τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 στις 8μμ στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

Πολίτες της Λαμίας – Συλλογικότητες Λαμίας

Συνέλευση πολιτών και συλλογικοτήτων: Εργατικό Κέντρο Λαμίας, κάθε Δευτέρα 08:00μμ

Διαδικτύωση – Ενημέρωση – Επικοινωνία:    http://syllogikilamia.wordpress.com/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.