Ανακοινώνεται ο διαχωρισμός του ΤT σε «καλή» και «κακή» τράπεζα

Σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει η Τράπεζα της Ελλάδος τον διαχωρισμό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλή» και «κακή» τράπεζα στο πλαίσιο πλαίσια του νόμου περί εξυγιάνσεως πιστωτικών ιδρυμάτων.

Με βάση τον συγκεκριμένο νόμο, θα ιδρυθεί «καλή τράπεζα» όπου θα μεταφερθεί το σύνολο των καταθέσεων (ιδιωτών, τραπεζών και Δημοσίου) και το υγιές ενεργητικό (χαρτοφυλάκια δανείων και τίτλων) της παλαιάς τράπεζας.

Η «καλή τράπεζα» θα λάβει άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος και θα ενισχυθεί από το σκέλος εξυγιάνσεως του Ταμείου Εγγυήσεως Καταθέσεων και Επενδύσεων, ενώ η άδεια της παλαιάς τράπεζας θα ανακληθεί και η τράπεζα θα τεθεί σε εκκαθάριση.

Επίσης, στην αντικατάσταση του προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου κ. Κλέωνα Παπαδόπουλου  προχώρησε  το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την θέση του αναλαμβάνει ο κ. Χάρης Σιγανός μέχρι σήμερα εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ΤΤ.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΤΤ. Σήμερα, Παρασκευή, πραγματοποιούν 24ωρη απεργία, ενώ συνεχίζουν την κατάληψη στα κεντρικά γραφεία της τράπεζας.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι «το δρόμο του αγώνα έδειξε και το χθεσινό πρωτοφανές για τα δεδομένα του τραπεζοϋπαλληλικού χώρου συλλαλητήριο των εργαζόμενων για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΟΤΟΕ, καθώς πάνω από 2.500 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν δυναμική πορεία διαμαρτυρίας προς τα γραφεία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το Υπουργείο Οικονομικών».

http://www.alterthess.gr

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.