Είναι έγκλημα!Τον πέταξαν στη θάλασσα και τον άφησαν να πνιγεί

Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται καπετάνιος και τα 3 μέλη του πληρώματος του Blue Horizon της πλοιοκτήτριας Blue Star Ferries, ιδιοκτησίας AtticaGroup που συνελήφθησαν για τον πνιγμό του του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη, όταν σπρώχθηκε  από τον καταπέλτη του πλοίου, με αποτέλεσμα να βρεθεί στη θάλασσα.

Αυτοί που έσπρωξαν τον άτυχο νέο ήταν ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ– ο υποπλοίαρχος και μέλη του πληρώματος! Ο καπετάνιος δεν ακινητοποίησε το πλοίο ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ειδοποιήθηκε από επιβάτες ότι βρίσκεται άνθρωπος στη θάλασσα. Το πλοίο σταμάτησε γιατί  επιβάτες αντέδρασαν στο έγκλημα και ειδοποίησαν το Λιμενικό!

Το θύμα, ο Αντώνης Καρυώτης 36 χρόνων από το Λασίθι, γιος πολύτεκνης οικογένειας βιοπαλαιστών και ανάπηρος ήταν ένα γελαστό παλικάρι που όλοι  στον τόπο του έχουν να πουν  γι αυτόν ένα καλό  λόγο. Βιοπαλαιστής και συχνός επιβάτης του συγκεκριμένου δρομολογίου, ο Αντώνης είχε πάντα εισιτήριο όταν έμπαινε – εξάλλου ήταν γνωστός σε πολλά μέλη του πληρώματος. Το εισιτήριο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το έχει ήδη το Λιμενικό και πιθανόν είχε βγει από την προηγούμενη μέρα, όπως το έκανε πάντα.

Αν δεν υπήρχε το βίντεο  θα επικρατούσε η αρχική εκδοχή   ότι  επιβάτης προσπάθησε  να επιβιβαστεί όταν το πλοίο είχε ξεκινήσει και έπεσε στη θάλασσα….

Σε βίντεο που  δημοσιεύτηκε στα social media, φαίνεται καθαρά ότι  ο 36χρονος προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο, αλλά μέλη του πληρώματος τον εμποδίζουν σπρώχνοντας τον τρεις φορές, με αποτέλεσμα να βρεθεί στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του. Παλεύει στο video ο 36χρονος να κρατηθεί στην επιφάνεια, αλλά όπως λένε οι μαρτυρίες πνίγηκε σχεδόν αμέσως, ήταν τρομερή η δύναμη των κυμάτων.

Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες και περισσεύει η οργή  στα Μ.Κ.Δ.  για την δολοφονία του Αντώνη .

Πώς φτάσαμε ως εδώ σαν κοινωνία; Να μην συνηθίσουμε τη βαρβαρότητα!

 
Τον πετάνε στη θάλασσα, τον κοιτάνε να πνίγεται χωρίς να κάνουν καμία κίνηση για να τον βοηθήσουν, το πλοίο ξεκινάει κανονικά το ταξίδι του σαν να μην τρέχει τίποτα, διακινούν στη συνέχεια ψέματα ότι έπεσε ενώ πήγαινε να ανέβει στον καταπέλτη -και αυτή το ψέμα θα πέρναγε ως αλήθεια αν δεν υπήρχε το βίντεο.
Η δολοφονία του Αντωνη Καρυώτη από το προσωπικό των Blue Star Ferries αποτελεί τον τελευταίο κρίκο μιας αλυσίδας περιστατικών ακραίας απανθρωπιάς που έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα. Περιστατικά που κάποτε θα τα χαρακτηρίζαμε πρωτοφανή και συγκλονιστικά, αλλά πλέον έχουν κατασταστεί μέρος της καθημερινής ρουτίνας και επι της ουσίας προκαλούν όλο και μικρότερο σοκ, μολονότι το καθένα από αυτά είναι χειρότερο από το προηγούμενο.
Όταν ένας άνθρωπος πετιέται εν ψυχρώ στη θάλασσα, αφήνεται να πνιγεί και οι δολοφόνοι συνεχίζουν σαν να μην τρέχει τίποτα, βρισκόμαστε κοντά στο σημείο μηδέν για την αξία της ανθρώπινης ζωής, κοντά στο όριο το οποίο αν το περάσει μια κοινωνία βυθίζεται στον εκφασισμό και τη βαρβαρότητα. Εδώ και πολύ καιρό είχαμε προειδοποιήσει ότι όταν απαξιώνονται οι ζωές κάποιων, γρήγορα θα οδηγηθούμε στη γενική υποτίμηση της αξίας της ανθρώπινης ζωής. Στον Πειραιά δεν έπνιξαν μετανάστη, αλλά Έλληνα. Γιατί οι υπάλληλοι των Blue Star αισθάνονταν αρκετά δυνατοί για τα το κάνουν. Γιατί επικρατεί ο νόμος του ισχυρού, Γιατί ο τσαμπουκάς, το μίσος και ο κυνισμός κυριαρχούν στα μυαλά και τις ψυχές. Γιατί η ζωή αντιμετωπίζεται όλο και περισσότερο ως σκουπίδι.
Τον έλεγαν Αντώνη Καρυώτη, ήταν 36 χρόνων. Δολοφονήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά, στον καταπέλτη του «Blue Horizon». Ας μη συνηθίσουμε τη φρίκη, την απανθρωπιά, τη βαρβαρότητα.
Ζητάμε να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Συγκεντρωνόμαστε στην Πύλη Ε3 στο λιμάνι του Πειραιά σήμερα, Τετάρτη 6/9/2023, στις 7 μ.μ.
Με ένα δάκρυ, με ένα λουλούδι με ένα κερί… Για τον Αντώνη.
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 374563011_699251518895943_993026627364999689_n-1024x450.jpg
 
Δεν ήταν ο Χίτλερ ή ο Χίμλερ που με απήγαγε, με χτύπησε και πυροβόλησε την οικογένειά μου. Ήταν ο τσαγκάρης, ο γαλατάς, ο γείτονας που πήρε μια στολή και στη συνέχεια πίστεψε πως είναι η Κυρίαρχη Φυλή
Karl Stojka, επιζών του Άουσβιτς.
Αυτό το απλό πότε θα το συνειδητοποιήσουμε σύντροφοι και συντρόφισσες; Πότε θα συνειδητοποιήσουμε την εξαχρείωση των εργαζόμενων; Γιατί αυτοί που δολοφόνησαν εν ψυχρώ έναν άνθρωπο στο λιμάνι, ήταν ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ. Ούτε μπράβοι, ούτε γορίλες, ούτε «υπάλληλοι», ούτε «προσωπικό». Λυπάμαι, αλλά όσο κλείνουμε τα μάτια ή προσπαθούμε να τα αποδώσουμε όλα στους από πάνω, δεν καταλαβαίνουμε πού πατάμε και που πηγαίνουμε.
 
Βλέπω κόσμο που στέκεται πολύ στο αν είχε εισιτήριο, αν είχε νοητική στέρηση, αν πήγε τελευταία στιγμή, αν δεν ήξεραν ότι ήταν Έλληνας θα το έβαζαν κι αυτό στο κάδρο.
Ήταν άνθρωπος, τον δολοφόνησαν.
Τον πέταξαν στη θάλασσα και δεν του έριξαν καν ένα σωσίβιο.
Έκλεισαν την πόρτα και προσπάθησαν να συνεχίσουν το ταξίδι σαν να μην συνέβη ποτέ.
Αυτό είναι αρκετό. Είναι ότι χρειάζεται να γνωρίζουμε για να τους στείλουμε στη δικαιοσύνη με την κατηγορία της δολοφονίας.
Αν ήταν αλλοδαπός, αν ήταν με νοητική στέρηση, αν δεν είχε εισιτήριο, τι ακριβώς αλλάζει;
Θα το έκανε καλύτερο ή χειρότερο;
Μην προσθέτουμε έξτρα δράμα σε ένα έγκλημα που βγάζει μάτι.
Έχουμε να κάνουμε με δολοφόνους των οποίων τις πράξεις, τα αίτια και τις ποινές θα εξετάσει η δικαιοσύνη.
Έκαναν πράξεις που οδήγησαν άμεσα στο να σκοτωθεί ένας άνθρωπος.
Αυτό κρατήστε.
 
Βγήκε τώρα στην τηλεόραση επιβάτης μάρτυρας και είπε ότι οι επιβάτες βαράγανε την πόρτα του καπετάνιου να του πουν ότι κάποιος έπεσε και όχι απλά δεν σταμάτησε και συνέχισε σαν να μην τρέχει κάστανο, αλλά τους έκλεινε και την πόρτα στα μούτρα. Είναι ένοχοι όλοι τους. Οι τραμπούκοι γορίλες που τον σκότωσαν, ο καπετάνιος που δεν σταμάτησε ποτέ, ενώ και οι πέτρες ξέρουν ότι μόλις ακουστεί το “άνθρωπος στη θάλασσα” υποχρεούσαι από το νόμο να κοκκαλώσεις και να βοηθήσεις, η εταιρία με τις οδηγίες που έχει δώσει, το λιμεναρχείο. Όλοι.
Επίσης επειδή το βλέπω από την πρώτη στιγμή το εργάκι με το εισιτήριο, να πω το εξής, Χεστήκαμε αν είχε ή δεν είχε εισιτήριο. Ειλικρινά χεστήκαμε. Το ταξίδι αυτό το έχω κάνει χίλιες φορές. ΧΙΛΙΕΣ. Το κάνω 15-20 φορές το χρόνο. 1-2 φορές έχω μπει έτσι, όπως ο άνθρωπος στο βίντεο, δεν ήξερα βέβαια ότι έπαιζα το κεφάλι μου ή απλά ήμουν τυχερή και δεν έπεσα σε διάθεση κάποιου να σκοτώσει. Προφανώς ήμουν χωρίς εισιτήριο. Το εισιτήριο το βγάζεις μέσα, αν φτάσεις τελευταία στιγμή. Και όσοι το κάνουν συχνά αυτό το ταξίδι ξέρουν ότι ΠΟΤΕ δεν κλείνουν εισιτήριο από πριν και βγάζουν απέξω, εκτός αν είναι 15Αύγουστος. Και προφανώς ο άνθρωπος θα περνούσε από την είσοδο που έχει υπαλλήλους, θα το έκοβε το γαμωεισιτήριο. Αλλά και να μην το έκοβε τι; Υπάρχει νόμος του κράτους που λέει ότι τιμωρείσαι με θάνατο στις προβλήτες, αν δεν πληρώσεις 36 ευρώ; Τέλος αυτό το θέμα.
Για μένα το σημαντικότερο είναι 2 διαπιστώσεις.
1) Πόσα εγκλήματα έχουν γίνει και δεν τιμωρήθηκαν οι φονιάδες γιατί δεν υπήρχε βίντεο. Όπως τώρα που για ώρες, μέχρι να κυκλοφορήσει το βίντεο, έλεγαν ότι πήδηξε να προλάβει και έπεσε μέσα και είχαμε μόνο την πλευρά της εταιρίας που έβγαλε ανακοίνωση ότι δεν εμπλέκεται. Θα μέναμε σε αυτό. Πόσες φορές έχουμε μείνει μόνο σε αυτό που μας ανακοινώνουν επειδή δεν υπάρχει βίντεο;
2) Οι χειρότεροι δυστυχώς δεν είναι τα αφεντικά, αλλά τα σκυλιά τους. Τύποι που παίρνουν 3 και 60 και λυσσάνε για εξουσία και φτάνουν ακόμα και στον φόνο, μόνο και μόνο για να τους κάνει πατ πατ ο εκατομμυριούχος όσο κουνάνε την ουρά τους. Γιατί ό,τι εντολή και αν έχεις, αν είσαι άνθρωπος δεν σπρώχνεις προς τα έξω, τραβάς προς τα μέσα. Αν είσαι άνθρωπος..
6 λ. 
 
«Ο ελεγκτής που έσπρωξε τον Θανάση Καναουτη, οι καταστηματαρχες που σκότωσαν τον Ζακ, οι λιμενικοί που πνιγουν πρόσφυγες, οι υπάλληλοι που προσπερνουσαν τη μικρή Όλγα να τη λιώνει μια πόρτα, οι μπατσοι που σκότωσαν εν ψυχρώ τον Σαμπάνη, οι υπάλληλοι και ο καπετανιος του Blue Horizon που επνιξαν τον 36χρονο επιβάτη από τον Άγιο Νικόλαο και απέπλευσαν, αυτοί είναι οι ιδανικοι «πολιτες» του νεοφιλελευθερισμου. Η κοινοτοπια του κακου. Το υλικό, υλικοτατο, υπόβαθρο του φασισμού.
Μπορει να προκαλούν αποτροπιασμό σε όλους εμάς τους υπόλοιπους, μπορεί να είναι η προσωποποιηση της αποκτηνωσης, μπορεί όταν έρχονται στην επιφανεια οι πράξεις τους να αναγκάζονται και οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου να τους αποκηρυξουν, ομως αν δεν υπάρχει βίντεο, αυτοί είναι που επιβραβευονται. Από την κυβέρνηση, τη δικαιοσύνη, τον εργοδότη τους. Ο καπιταλισμός είναι απάνθρωπο σύστημα και γίνεται όλο και πιο απάνθρωπο, χάνοντας ακόμη και την ανάγκη να κρύβεται.
Όχι, αυτοι δεν είναι πλειοψηφία -πλειοψηφια ακομη ειναι οι επιβάτες που ξεσηκωθηκαν. Το πρόβλημα είναι ότι η πολιτική που εφαρμόζεται απο τα μνημονια και μετά, με κρεσέντο την πολιτική της ΝΔ του Μητσοτακη, αυτούς χαϊδεύει, σε αυτούς απευθύνεται, αυτούς θέλει να καταστήσει «κανονικους» και όλους εμάς ανεστιους κι αποβλητους.
Έχουμε ευθύνη να σκοτωσουμε το τέρας. Έχουμε ευθύνη απέναντι στις ζωές όλων μας.»
*από το προφίλ της Δέσποινα Κουτσούμπα

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.