Κι όταν δεν καιγόμαστε …πνιγόμαστε

Εκτός ελέγχου η κατάσταση. Εικόνες βιβλικής καταστροφής στον Βόλο  από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, η οποία έχει σφυροκοπήσει τις τελευταίες ώρες τη Μαγνησία, ιδιαίτερα στην πόλη του Βόλου και τον περιφερειακό, το ανατολικό και  νότιο Πήλιο καθώς  και τις Σποράδες.
 
Η ορμή του νερού  φούσκωσε τον ποταμό Κραυσίδωνα και έκανε κομμάτια τη ξύλινη γέφυρα που ένωνε τον Βόλο και τη Νέα Ιωνία  με αποτέλεσμα νερά και λάσπη να πλημμυρίσουν τους δρόμους  που μετατράπηκαν  σε επικίνδυνους χειμάρρους.

Ανυπολόγιστες καταστροφές

Ένας νεκρός κτηνοτρόφος επιβεβαιώνουν οι αρχές. Για δεύτερο νεκρό μιλά ο Δήμαρχος Βόλου. Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα.  Εγκλωβισμένοι κάτοικοι και τουρίστες και  εκατοντάδες κλήσεις στην Π.Υ.
Έκλεισαν λιμάνια, εκκενώνονται κατασκηνώσεις, δρόμοι κόπηκαν στη μέση, , ολική απαγόρευση κυκλοφορίας στη Σκιάθο και το Βόλο, πλημμύρισε το νοσοκομείο Βόλου.
Τα ορμητικά νερά στους παρόχθιους του Κραυσίδωνα είχαν σαν αποτέλεσμα να υποχωρήσει το έδαφος και η γη να «καταπιεί» ολόκληρο λεωφορείο το οποίο ήταν σταθμευμένο δίπλα στο πεζοδρόμιο. 
Πυροσβέστες επιστράτευσαν και φουσκωτό σκάφος κάνοντας κουπί μέσα στους δρόμους του Βόλου για να βρεθούν στα σημεία όπου υπάρχουν εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι.
 
Στη  χώρα του » πάμε  κι όπου βγει»
-Με  μηνύματα στο 112 προς τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους ή να  ανεβούν σε υψηλότερους ορόφους, απαγόρευση κυκλοφορίας και  επίκληση  (στο υπαρκτό) φαινόμενο  της   κλιματικής αλλαγής προσπαθούν κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση  και φιλικά ΜΜΕ να   δικαιολογήσουν την ανεπάρκεια των μέτρων πρόληψης και έργων αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας. Γιατί  βεβαίως έχουν άλλες πολιτικές  επιλογές και προτεραιότητες.
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 374776779_10221466221796420_6836105492576035965_n.jpg

•Μεγάλα προβλήματα και σε Λάρισα και Εύβοια 

Σοβαρά προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel σε περιοχές του Δήμου Κύμης Αλιβερίου. Στο Αλιβέρι, καθώς από την ένταση του νερού οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον περιφερειακό.
Πολύ δύσκολες ώρες περνούν  και τα παράλια της Αγιάς Λάρισας, με το κύμα κακοκαιρίας να έχει σαρώσει ότι βρήκε στο πέρασμά του, ενώ τα φαινόμενα ακόμη δεν έχουν καταλαγιάσει.

Οι βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες θα συνεχιστούν  τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται: στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας, Ημαθίας και Χαλκιδικής), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά (κυρίως στους νομούς Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Βοιωτίας), την Εύβοια (κυρίως τη βόρεια) και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο και κατά περιόδους στη δυτική Κρήτη, τα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Επιπλέον μέχρι το απόγευμα θα επηρεαστεί η Ήπειρος, τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Αττικής.

Βόλος την 27η Ιουλίου και ο Βόλος την 5η Σεπτεμβρίου 2023.  Σαράντα ημέρες διαφορά. Επί δημαρχίας Μπέου και κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 375750714_859491865741324_4505161473627430112_n.jpg

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 375466362_859491909074653_4524579492135441477_n.jpg

📍Αν κάτι έχουμε μάθει καλά όλα αυτά τα χρόνια του πολλαπλασιασμού και της μεγέθυνσης των «φυσικών καταστροφών», των «ατυχιών» και των «καταστάσεων εξαίρεσης» είναι ότι σχεδόν ποτέ το κακό δεν είναι αναπόφευκτο. Τουλάχιστον όχι στην κλίμακα που αυτό τελικά συμβαίνει. Και σχεδόν πάντοτε είναι φυσικό αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών. Συγκεκριμένα, της κυριαρχίας της πολιτικής λογικής όσων μας κυβερνούν και μας εξουσιάζουν.
🔻Αν δε θέλουμε να στεκόμαστε άναυδοι/ες μπροστά στις «ανεξήγητες» καταστροφές, αν δε θέλουμε να αναμασάμε τις ψεύτικες δικαιολογίες που μας σερβίρουν κάθε φορά, αν δε θέλουμε το κακό να επαναλμβάνεται πρέπει να τους αποδυναμώσουμε και να τους ανατρέψουμε. Γιατί οι αποφάσεις τους κοστίζουν σπίτια, χωράφια, ζωές.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.