Με σφοδρότητα πλήττει η κακοκαιρία τη Φθιώτιδα-Απαγόρευση κυκλοφορίας και στην πόλη της Λαμίας

 Σοβαρά προβλήματα έχει δημιουργήσει η κακοκαιρία Daniel  σε πολλές περιοχές της Φθιώτιδας που από χθες  πλήττει με ιδιαίτερη σφοδρότητα  τη Στυλίδα, Γλύφα, περιοχή Δομοκού, Νέο Μοναστήρι, Αμφίκλεια,Δυτική Φθιώτιδα αλλά και την πόλη της Λαμίας.

Καταστροφές σημειώθηκαν σε καλλιέργειες, υποδομές, επιχειρήσεις  και ποιμνιοστάσια και  κάτοικοι και οχήματα εγκλωβίστηκαν  καθώς  τα νερά των χειμάρρων βγήκαν στους δρόμους και πλημμύρισαν το οδόστρωμα.

Η κατάσταση στην πόλη της Λαμίας

Η  έντονη βροχόπτωση μετέτρεψε σε ποτάμια  ακόμη και τους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες της Λαμίας. Η οδός Υψηλάντη  έχει μετατραπεί σε χείμαρρο ενώ η οδός Λαρίσης που οδηγεί στο Νοσοκομείο έχει γίνει αδιάβατη σε πολλά σημεία.

Μάλιστα στις 17:45’ εστάλη εστάλη εξαιρετικά επείγουσα ανακοίνωση  μέσω  του 112  για απαγόρευση κυκλοφορίας  οχημάτων μέσα στην πόλη.Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι εικόνα_-004.jpg

Κλειστή η είσοδος της Λαμίας  στη νότια πλευρά της πόλης  και ουρές εγκλωβισμένων αυτοκινήτων καθώς οι δυο κυκλικοί κόμβοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες.

Με την αγωνία της υπερχείλισης του Σπερχειού ζουν οι πλημμυροπαθείς κάτοικοι του Κόμματος  που σήμερα έκαναν παρέμβαση  στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς, ζητώντας  την καθαίρεση των επιχωμάτων του κόμβου στον Ε65 που εμποδίζουν την διέξοδο του νερού προς τη θάλασσα και ουσιαστικά έργα  αντιπλημμυρικής  προστασίας.

ΦΩΤΟ από οδό Λαρίσης

Σε ποιες περιοχές της Φθιώτιδα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας ανακοινώνεται ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν σε περιοχές ευθύνης μας, έχει διακοπεί προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων:

ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ:

· Στο Δήμο Λαμιέων, από ώρα 17:15.

· Στο Δήμο Δομοκού από ώρα 13:00, εξαιρουμένων του τμήματος της Ε.Ο. Λαμίας – Δομοκού, από Λαμία έως Κόμβο Ε65 και της συνδετήριας οδού με τον Ε65. Σημειώνεται ότι στην 1η χ/θ της Επ.Ο. Τ.Κ. Βαρδαλή – Τ.Κ. Φιλιαδώνος, λόγω καθίζησης της γέφυρας που οδηγεί στην Τ.Κ. Αγραπιδιάς, καθώς επίσης και στην 16η χ/θ της Επ.Ο. Δομοκού – Τ.Κ. Πετρωτού, όπου ομοίως υπέστη καθίζηση η γέφυρα που οδηγεί στην Τ.Κ Πετρωτού. Επιπλέον, στην 3η χ/θ της Επ.Ο. Τ.Κ. Δομοκού – Τ.Κ. Πετρωτού, λόγω καθίζησης στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η πρόσβαση στην Τ.Κ. Γερακλίου, Τ.Κ. Βουζίου, Τ.Κ. Αχλαδιάς και Τ.Κ. Πετρωτού.

· Από την 34η χ/θ έως την 54,500η χ/θ της Π.Ε.Ο. Λαμίας – Καρδίτσας.

· Από την από 51,000η χ/θ (κόμβος Νέου Μοναστηρίου) της Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας έως 52,800η της Π.Ε.Ο. Λαμίας – Λάρισας.

· Στην Επ. Οδός Μύλων – Πελασγίας, στο ύψος της επιχείρησης «ΠΑΚΟ».

· Στην υπόγεια γέφυρα της Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του κόμβου της Τ.Κ. Ανθήλης.

.Στην οδό Ιωάννου Τσεκούρα, περιοχή ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ ΞΗΡΙΑΣ Λαμίας, στο ύψος της τοποθεσίας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» έως την επιχείρηση «ΚΑΡΒΕΛΗΣ» (συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας στο σημείο από την 04-09-2022).

Έκκληση του Δήμου Λαμιέων  για μέτρα αυτοπροστασίας των πολιτών

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε στις 03-09-2023/1300 τοπική ώρα επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και στο σύστημα που θα μας επηρεάσει έως και την Τετάρτη 6-9-2023 έχει δοθεί η ονομασία Daniel.

Συγκεκριμένα η κακοκαιρία θα προκαλέσει ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Ο Δήμος Λαμιέων έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμο-διοτήτων και παρακαλούμε τους δημότες όπως :

-Να ενημερώνουν τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ. για τυχόν αποφραγμένα φρεάτια από φερτά υλικά μετά από ανάλογες νεροποντές, τηλεφωνικά στο τηλεφωνικό κέντρο 2231032950 ή στο τηλέφωνο βάρδιας 6977595972 ή μέσω της υπηρεσίας υποβολής αιτήματος βλάβης από την ιστοσελίδα της Δ.Ε.Υ.Α.Λ. καθώς και στα τηλέφωνα του Δήμου 2231351500 & 2231351590

-Στις περιπτώσεις που, σκουπίδια η άλλα φερτά υλικά επικάθονται στις σχάρες υδροσυλλογής που βρίσκονται γύρω από την ιδιοκτησία τους και εμποδίζουν την απορροή των υδάτων, να τα απομακρύνουν με όποιο μέσο μπορούν, συμβάλλοντας με το τρόπο αυτό στην αποτελεσματική λειτουργία των φρεατίων υδροσυλλογής τη στιγμή της αιχμής του φαινομένου.

-Όσοι αποχετεύουν υπόγειους χώρους υπενθυμίζεται ότι θα πρέπει να έχουν στο πεζοδρόμιο φρεάτιο επίσκεψης με βαλβίδα αντεπιστροφής προς αποφυγή επιστροφής υδάτων από τα δίκτυα.

-Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν ή βρί-σκονται κοντά σε ποταμούς, χείμαρρους ή ακτές, αποφύγετε να μείνετε σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους. Εξετάστε το ενδεχόμενο κατά τη διάρκεια αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.

-Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.

-Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

Επειδή τα ακραία καιρικά φαινόμενα επανέρχονται όλο και πιο έντονα, η συλλογική προσπάθεια όλων μας και η λήψη μέτρων προστασίας, είναι ο καλύτερος τρόπος για την ασφάλειά μας και την αποφυγή ζημιών και συνεπειών σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.