Αυτό ήταν το ανθρώπινο ποτάμι διαμαρτυρίας κατά των ιδιωτικών Πανεπιστημίων που ξεχύθηκε στους δρόμους της Αθήνας

Βροντερό «όχι» στα σχέδια της κυβέρνησης

Η επιμονή της κυβέρνησης να καταστρατηγήσει το άρθρο 16 του συντάγματος και να προχωρήσει στην ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, έβγαλε χιλιάδες φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικούς και αλληλέγγυους στους δρόμους των πανεπιστημιουπόλεων.

Στην κεφαλή της πορείας ήταν ο Φοιτητικός Σύλλογος της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «Κώστας Βάρναλης», που δέχτηκε πριν από μερικές ημέρες τη βίαιη επέμβαση των ΜΑΤ.

🔥Ένα απίστευτο ποτάμι νέων ανθρώπων από Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Βόλο, Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Αλεξανδρούπολη-Ξάνθη-Κομοτηνή, Λάρισα, Τρίκαλα, Ναύπλιο, Φλώρινα και Καστοριά ενώθηκε σήμερα στην Αθήνα φωνάζοντας ένα βροντερό ΟΧΙ στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης κι ένα ηχηρό ΝΑΙ στην ενίσχυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας που είναι ανοιχτή σε όλους και όλες, χωρίς αποκλεισμούς και στοχεύει στην ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας!
❗️Πρόκειται για πολλές χιλιάδες φωνές που ονειρεύονται έναν άλλο κόσμο, με άλλες αξίες και άλλες προτεραιότητες από αυτές της κυβέρνησης και του συστήματος που υπηρετεί.
✊Αυτό ήταν το σημερινό ποτάμι που ξεχύθηκε στους δρόμους της Αθήνας μετά από 5 βδομάδες γενικών συνελεύσεων, καταλήψεων και διαδηλώσεων όπου πήραν μέρος δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες. Μαζί τους εργαζόμενοι/ες, εκπαιδευτικοί, ακαδημαϊκοί, γονείς και μαθητές/ριες σε ένα μέτωπο που θέλει τις ανάγκες του λαού πάνω από τα κέρδη των ιδιωτών.
 
🔻Αυτό το μέτωπο πρέπει να μεγαλώσει και να νικήσει για το καλό όλων μας!

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.