Νέο Ηράκλειο: Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις παρά τις απαγορεύσεις και προσαγωγές

 Τρεις  παράλληλες συγκεντρώσεις στην Αθήνα , σε Ν. Ηράκλειο,  ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας και ΗΣΑΠ Πευκάκια και Αντιφασιστική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε  σήμερα  ενάντια  στην πανευρωπαϊκή συγκέντρωση φασιστών στο Νέο Ηράκλειο σπάζοντας στην πράξη την αστυνομική απαγόρευση.

 Να σημειωθεί  ότι  η ΕΛ.ΑΣ. έχει απαγορεύσει «κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση» σήμερα σε όλο το νομό Αττικής,  και έχει επιστρατεύσει πάνω από 3.000 αστυνομικούς, από την ΟΠΚΕ, τη ΔΙ.ΑΣ. και τα ΜΑΤ.

Aντιφασιστικές κινήσεις, αντιρατσιστικές συλλογικότητες,  φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, τοπικοί φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι είχαν καλέσει σε διαμαρτυρία στην πλατεία ΗΣΑΠ, Ν. Ηρακλείου ενάντια στη συγκέντρωση των ακροδεξιών, που γίνεται με αφορμή την επέτειο δέκα χρόνων από τις δολοφονίες των χρυσαυγιτών Καπελώνη και Φουντούλη.

Εκατοντάδες αντιφασίστες   ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα   και πήγαν στο σημείο  της συγκέντρωσης με πανό ενάντια στο φασισμό και υπέρ του  λαού της Παλαιστίνης.

Στη συγκέντρωση το παρών έδωσε  η ΚΕΕΡΦΑ, αλλά και ο Κώστας Παπαδάκης, ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ ο σταθμός «Ηράκλειο» του ηλεκτρικού έκλεισε  και έγιναν προσαγωγές αντιφασιστών στον Ηλεκτρικό της Νέας Ιωνίας  για να  τους εμποδίσουν  να πάνε στη συγκέντρωση.

Μένουμε Ενεργοί – υγεία, συλλογικότητα, αλληλεγγύη

Οι απαγορεύσεις έσπασαν! Το αντιφασιστικό κίνημα, τα σωματεία, η νεολαία μαζικά στο δρόμο σε 3 παράλληλες συγκεντρώσεις, σε Ν. Ηράκλειο, σε ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας και σε ΗΣΑΠ Πευκάκια. Αγώνας ενάντια στον φασισμό!

Συγκέντρωση Ν. Ηράκλειο: Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά μέσα στον ΗΣΑΠ

Με αναρτήσεις τους στα social media κόσμος ενημερώνει ότι ΜΑΤ μπήκαν στον ΗΣΑΠ κατευθυνόμενοι προς το Μοναστηράκι όπου υπήρξε συμπλοκή φασιστών και αντιεξουσιαστών.

Μία χρήστης κατήγγειλε ότι άνδρας της ομάδας Δέλτα έριξε πάνω της δακρυγόνο, την ώρα που βιντεοσκοπούσε την σύλληψη ατόμου στη Βικτώρια, ενώ επίθεση δέχτηκαν και αστυνομικοί.

Θυμίζουμε πως νωρίτερα η ΕΛΑΣ προχώρησε σε αναίτιες προσαγωγές 13 ατόμων, μεταξύ αυτών βρίσκονταν και μέλη του ΜέΡΑ25.

Η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

Προσαγωγές μελών και στελεχών του ΜέΡΑ25

Η ΕΛ.ΑΣ. του κ. Μητσοτάκη προσήγαγε πριν λίγο επτά συντρόφους μας, μεταξύ τους τον συντονιστή της Κ.Ε. του ΜέΡΑ25 Κώστα Ντάσκα και τον συντονιστή του οργανωτικού του κόμματος, Θωμά Αχταρίδη, οι οποίοι οδηγούνται στη ΓΑΔΑ.

Οι επτά απλώς περπατούσαν στο ύψος της Νέας Ιωνίας προς την αντιφασιστική πορεία στο Νέο Ηράκλειο. Το αστυνομικό κράτος της κυβέρνησης, αφού δεν μπόρεσε να σταματήσει το κομβόι των κροατών νεοναζί πριν 2 μήνες, το οποίο διέσχισε ανενόχλητο όλη τη χώρα για να καταλήξει στο δολοφονικό συμβάν της Νέας Φιλαδέλφειας, σήμερα προσαγάγει δημοκράτες πολίτες στις γειτονιές της Νέας Ιωνίας, παίρνοντας εμμέσως πλην σαφώς θέση υπέρ της φασιστικής συγκέντρωσης στο Νέο Ηράκλειο.

Δεν φοβόμαστε, δεν το βάζουμε κάτω, ο αγώνας μας κατά του φασισμού συνεχίζεται σε όλα τα πεδία.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.