Συνεχίζουν τον αγώνα οι κάτοικοι της Παύλιανης για να ματαιώσουν την κατασκευή υδροηλεκτρικού στην περιοχή τους

Νέες κινητοποιήσεις ξεκινούν οι κάτοικοι της Παύλιανης  Λαμίας για να ματαιώσουν την κατασκευή υδροηλεκτρικού εργοστασίου από ιδιώτη  επενδυτή μετά  την απόρριψη της προσφυγής  των κατοίκων και της  τοπική αρχής από το ΣτΕ.

Ήδη εδώ και δύο ημέρες δεν έχουν επιτρέψει με παρέμβαση τους, να κάνουν εργασίες οι μπουλντόζες.

  Η  συγκεκριμένη επένδυση ιδιώτη επιχειρηματία όπως  τονίζουν  θα πλήξει την  ήπια τουριστική ανάπτυξη  της Παύλιανης  καθώς  το υδροηλεκτρικό θα δημιουργηθεί στο “κάτω πάρκο” μια περιοχή   φυσικού κάλλους   που έχει διαμορφωθεί  σαν χώρος αναψυχής και πεζοπορίας  και  είναι πόλος  έλξης για επισκέπτες από όλη τη χώρα.

“Ένας ιδιώτης έρχεται και παίρνει ένα δημόσιο αγαθό όπως είναι το νερό και δεν ακολουθεί ούτε καν την μελέτη”, τονίζει σε δήλωση της  εκπρόσωπος  του Συλλόγου.

ΚΚΕ: Να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό και Περιφερειακό συμβούλιο

«Η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση στον συνεχιζόμενο αγώνα των κατοίκων της Παύλιανης ενάντια στην εγκατάσταση υδροηλεκτρικού εργοστασίου. Εκφράζει την αγανάκτηση της στην επιχειρούμενη σήμερα προσπάθεια έναρξης των εργασιών, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων στέλνοντας το μήνυμα οτι θα προχωρήσουν τα επιχειρηματικά σχέδια τους πάση θυσία.
Μετά την απορριπτική απόφαση του ΣΤΕ που είχαν καταθέσει οι κάτοικοι της Παύλιανης για την μη εγκατάσταση υδροηλεκτρικού εργοστασίου στην περιοχή, αναδεικνύεται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο οτι και για την δικαιοσύνη κριτήριο στην απόφασή της, δεν είναι οι ανάγκες
των πολλών δηλαδή των κατοίκων της Παύλιανης και των γύρω περιοχών αλλά τα οικονομικά συμφέροντα και τα κέρδη του επιχειρηματία» τονίζεται στην ανακοίνωση.
«Καλούμε το λαό της Φθιώτιδας να εκφράσει με κάθε τρόπο την συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων της Παύλιανης και απαιτούμε άμεσα να συγκληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, ώστε να συζητηθεί και να εκφραστεί η αλληλεγγύη και συμπαράσταση στον αγώνα των Παυλιανιτών για να μην υλοποιηθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση για την κατασκευή υδροηλεκτρικού εργοστασίου στην περιοχή»  .

 Όμιλος Φίλων του Δάσους: Η «Μάχη της Παύλιανης» άρχισε την Κυριακή!

🆘Μπουλντόζες μπήκαν στο χωριό,ανοίγουν δρόμο για το ρέμα, να πάρουν το νερό😡 Θα φτιάξουν υδροηλεκτρικό μας λένε, για… το καλό μας!

«Ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του Πατρίου εδάφους».
Η περιβαλλοντική καταστροφή άρχισε.
Τι διαπιστώσαμε σήμερα? Μεγαλύτερο πλάτος δρόμου απ ότι προβλέπει η μελέτη, τα μπάζα ρίχνονται στα πρανή και θα φτάσουν στο ρέμα με την πρώτη βροχή, το μηχάνημα δεν απολυμάνθηκε για αποφυγή διασποράς του μύκητα μεταχρωματικού έλκους.
Κάτοικοι και φορείς που αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν ήπια και αειφόρο ανάπτυξη αντιστέκονται, θέλουν να προασπίσουν τα αυτονόητα.
Έγινε σήμερα λαϊκή συνέλευση,ομόφωνα αποφάσισαν να αγωνιστούν για να αποτρέψουν τις εξελίξεις,μας θέλουν όλους στο πλευρό τους.
https://www.facebook.com/omfidas/posts/2270447059812091?ref=embed_post

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.