Έγκλημα στα Τέμπη: Αίτημα δικηγόρου στον ανακριτή για τους αγοραστές των 25 τόνων χημικού διαλύτη

Τα ονόματα όσων απέκτησαν τους 25 τόνους κατασχεμένου χημικού διαλύτη από το τελωνείο Προμαχώνα στις Σέρρες, λίγες μέρες πριν το έγκλημα των Τεμπών ζητά να μάθει ο δικηγόρος οικογενειών των θυμάτων και τραυματιών, Στέλιος Σούρλας.

Νέες εξελίξεις  με πλήθος αναπάντητων ερωτημάτων που δημιουργούν την αίσθηση της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του documento και του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας –που εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων και τραυματιών– κατέθεσε αίτημά προς τον ειδικό εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη, ζητώντας να μάθει τα ονόματα όσων απέκτησαν τους 25 τόνους χημικού διαλύτη από το τελωνείο Προμαχώνα.

Όπως σημειώνει το documentonews.gr αν και η διακήρυξη της δημοπρασίας των 25 τόνων χημικού διαλύτη από τον προϊστάμενο του τελωνείου Σερρών είναι αναρτημένη στη Διαύγεια, δεν υπάρχει πουθενά το αποτέλεσμα της δημοπρασίας και το ποιος αγόρασε το εν λόγω φορτίο.

Ο δικηγόρος Στ. Σούρλας ζητεί από τον ανακριτή να «διατάξει» το τελωνείο Προμαχώνα να απαντήσει εγγράφως, «ποιοι ανακηρύχτηκαν κατά τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2023 υπερθεματιστές σε δημοπρασία κατασχεθέντων από Βουλγαρία φορτίων χημικών διαλυτών και κυρίως ξυλολίου, τουλολίου κλπ από το τελωνείο Προμαχώνα Σερρών».

Επίσης με το ίδιο αίτημα ζητείται από τον ανακριτή να ερευνήσει με ποιο μέσο μεταφέρθηκαν τα υλικά αυτά από τους υπερθεματιστές ώστε να διακριβωθεί εάν έγινε οδικώς ή με τη συγκεκριμένη εμπορική αμαξοστοιχία.

Τέλος, ο κ. Σούρλας ζητά τη διενέργεια έρευνας για το «πού μεταφέρθηκαν τα φορτία, πού αποθηκεύτηκαν, ποια είναι τα παραστατικά δελτία αποστολής τιμολογίων για ποιο σκοπό χρησιμοποιήθηκαν και εάν κατά τη μεταφορά τους τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας των συγκοινωνιών».

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

No Comments Yet.

Leave a comment