Μαρία Αντωνίου-Σιούτα: Η αυτοδιοίκηση είναι το κύτταρο της Δημοκρατίας

Συνέντευξη με την υποψήφια δήμαρχο της ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ, Μαρία Αντωνίου- Σιούτα στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ

Για­τί α­ρι­στε­ρός δή­μαρ­χος στο δή­μο σας;
Ο δή­μος μας και οι συ­μπο­λί­τες μας χρειά­ζο­νται μία με­γά­λη αλ­λα­γή. Αυ­τή δεν μπο­ρεί να έρ­θει με την α­να­κύ­κλω­ση των ε­φαρ­μο­ζό­με­νων πο­λι­τι­κών. Οι νέ­οι α­σφυ­κτιούν στην πό­λη μας και ψά­χνουν διε­ξό­δους. Αυ­τές τις διε­ξό­δους δεν μπο­ρεί να τις δώ­σει το συ­ντη­ρη­τι­κό πο­λι­τι­κό κα­τε­στη­μέ­νο της ε­πί 16 συ­να­πτά έ­τη δη­μο­τι­κής αρ­χής. Μια α­ρι­στε­ρή δια­κυ­βέρ­νη­ση του δή­μου μας θα δώ­σει νέα πνοή και θα α­πε­λευ­θε­ρώ­σει τη συσ­σω­ρευ­μέ­νη δη­μιουρ­γι­κό­τη­τα των συ­μπο­λι­τών μας, κα­λώ­ντας τους να συμ­με­τέ­χουν ε­νερ­γά στη δια­μόρ­φω­ση των προ­τά­σεων αλ­λά και γε­νι­κά στα δρώ­με­να του δή­μου.

Με ποιο τρό­πο σκέ­φτε­στε να α­πο­κα­τα­στή­σε­τε τον κα­τ’ ε­ξο­χήν λαϊκό θε­σμό της αυ­το­διοί­κη­σης στη συ­νεί­δη­ση των δη­μο­τών σας;
Η ση­με­ρι­νή δη­μο­τι­κή αρ­χή έ­χει συ­νη­θί­σει τους πο­λί­τες σε μια σχέ­ση πε­λα­τεια­κή: ο δή­μαρ­χος εί­ναι ο υ­πέρ­τα­τος άρ­χο­ντας-κοτ­ζα­μπά­σης και οι πο­λί­τες οι υ­πο­τα­κτι­κοί του. Αυ­τό που ε­μείς το­νί­ζου­με συ­νε­χώς εί­ναι ό­τι η αυ­το­διοί­κη­ση, και δη ο πρώ­τος της βαθ­μός, εί­ναι το κύτ­τα­ρο της δη­μο­κρα­τίας. Θέ­λου­με το­πι­κά συμ­βού­λια ε­νερ­γά, που θα α­να­δει­κνύουν τα προ­βλή­μα­τα της πε­ριο­χής μας, θέ­λου­με τους ί­διους τους πο­λί­τες ε­νερ­γούς και συμ­με­τέ­χο­ντες στα δρώ­με­να του Δή­μου μας. Λαϊκές συ­νε­λεύ­σεις. Πι­στεύου­με ό­τι χω­ρίς συμ­με­το­χή η δη­μο­κρα­τία εί­ναι λει­ψή.

Με δε­δο­μέ­νο τον α­νεκ­διή­γη­το Καλ­λι­κρά­τη και την ά­σχη­μη οι­κο­νο­μι­κή κα­τά­στα­ση, ποιες θα εί­ναι οι ά­με­σες προ­τε­ραιό­τη­τές σας;
Έχου­με εκ­πο­νή­σει α­να­λυ­τι­κό οι­κο­νο­μι­κό πρό­γραμ­μα που ε­στιά­ζει στην πρω­το­γε­νή α­γρο­τι­κή πα­ρα­γω­γή και την προώ­θη­ση των το­πι­κών προϊό­ντων αλ­λά και στην α­ξιο­ποίη­ση των φυ­σι­κών μας πό­ρων. Ας μην ξε­χνά­με ό­τι ε­ντός του δή­μου μας έ­χου­με δύο με­γά­λες και ά­με­σα α­ξιο­ποιή­σι­μες –πλην ό­μως προς πώ­λη­ση α­πό την κυ­βέρ­νη­ση Σα­μα­ρά/τρόι­κα/Μέρ­κε­λ- ια­μα­τι­κές πη­γές. Επί­σης, α­νά­με­σα στις πρώ­τες μας προ­τε­ραιό­τη­τες εί­ναι η δη­μιουρ­γία δη­μο­τι­κής μο­νά­δας ο­λο­κλη­ρω­μέ­νης δια­χεί­ρι­σης α­πορ­ριμ­μά­των. Είμαστε έ­τοι­μοι να α­ντι­στα­θού­με σε ό­λες τις ε­περ­χό­με­νες ι­διω­τι­κο­ποιή­σεις που προω­θεί η κυ­βέρ­νη­ση με ά­ξια συ­μπα­ρα­στά­τη της τη ση­με­ρι­νή δη­μο­τι­κή αρ­χή.

http://epohi.gr/portal/

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.