Ευάγγελος Βενιζέλος από Λαμία: «Ψήφος κατά συνείδηση» στην Περιφέρεια Στερεάς και σκληρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ

Σε κομματική συνάντηση με στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τη Στερεά αλλά και  σε τοπικούς φορείς  στη Λαμία  μίλησε την Παρασκευή 3 Μάιου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος στην συνέχει έδωσε συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ. Σε αντίθεση με τις παλιές καλές εποχές , ο Ε. Βενιζέλος  είχε στο πλευρό του  τον συνεργάτη του Κώστα Γουβάλα και κάποια τοπικά  στελέχη του κόμματος με την πλειοψηφία των ενεργών μελών του ΠΑΣΟΚ  της περιοχής να  απέχουν από την κομματική μάζωξη .

 Ο ερχομός του Ευάγγελου Βενιζέλου στη Φθιωτική πρωτεύουσα τυπικά έγινε  στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας της ΕΛΙΑΣ για τις Ευρωεκλογές , είχε όμως και τον προφανή στόχο να μετριάσει τις  εσωκομματικές αναταράξεις στην περιοχή  γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να σχηματίσει ψηφοδέλτιο ούτε στην Περιφέρεια Στερεάς ούτε στο Δήμο Λαμίας και να δώσει κάποιες απαντήσεις για τις πολιτικές μεταγραφές, τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος αλλά  και την εσωκομματική αμφισβήτηση στο πρόσωπό του. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε τους ψηφοφόρους της Στερεάς να ψηφίσουν κατά συνερίδηση αποκλείοντας όμως εμέσως πλην σαφώς όσους  καννιβαλίζουν σε βλαρος της παράταξης…Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά,  εμφανίστηκε αισιόδοξος  τόσο για το αποτέλεσμα των εκλογών όσο και για την πορεία της οικονομίας ενώ  δεν παρέλειψε να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος όπως ανέφερε,  επενδύει στην κινδυνολογία σε αντίθεση με την υπευθυνότητα που επέδειξε ΠΑΣΟΚ με  μεγάλο πολιτικό κόστος.

Ειδικότερα:

 Για την αδυναμία σχηματισμού Περιφερειακού ψηφοδελτίου στη Στερεά Ελλάδα και το Δήμο Λαμίας

Για το θέμα αυτό ο Ευάγγελος Βενιζέλος  χωρίς στοιχειώδη αυτοκριτική  επέρριψε ευθύνες   στον Κλέαρχο Περγαντά   και  χαρακτήρισε ριψάσπιδες όσους εγκατέλειψαν τον αγώνα του ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ειδικά στη Στερεά Ελλάδα, οι τοπικές κοινωνίες δεν μπόρεσαν να αναδείξουν ένα ψηφοδέλτιο όπως θα το θέλανε. και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι η απερχόμενη διοίκηση της περιφέρειας δεν μετέχει στις εκλογές και δεν απολογείται ενώπιον των πολιτών της Στερεάς Ελλάδος για τα πεπραγμένα της. Και αυτό μας στενοχωρεί πάρα πολύ. Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ, ευρύτερα η Δημοκρατική Παράταξη μέσα στην οποία μετέχουμε θα έχει όσες Περιφέρειες έχει και σήμερα. Και θα μπορούσε να έχει και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος εάν δεν υπήρχαν οι ριψάσπιδες»

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε  τους ψηφοφόρους του κόμματος  να ψηφίσουν κατά συνείδηση, στις αυτοδιοικητικές εκλογές αποκλείοντας όμως αυτούς που υπέθαλψαν πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς: «Ο καθένας στις περιφερειακές εκλογές να ψηφίσει κατά συνείδηση, προοδευτικά, τοπικά αλλά και με ηθικά κριτήρια αυτούς που σέβονται το χώρο και τα στελέχη. Αυτούς που κανιβαλίζουν το ΠΑΣΟΚ και παίρνουν στελέχη μας δεν τους ψηφίζουμε, δεν τους θέλουμε».

Πάντως δεν απέκλεισε την επάνοδο στην αγκαλιά  ΠΑΣΟΚ, όσων μετανοήσουν παρομοιάζοντας το κόμμα με… την εκκλησία: «Εμείς δε θα κλείσουμε ποτέ την πόρτα σε κανέναν, αλλά πάντα υπάρχει μια αξιολόγηση. Αξιολόγηση πολιτική, δημοκρατική και αξιολόγηση ηθική. Γιατί κάθε στέλεχος έχει και το βιογραφικό του, έχει και τη διαδρομή του. Κι αν μετανιώσει μπορεί να έρθει».

Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  δεν παρέλειψε να επιτεθεί στις αντιμνημονιακές δυνάμεις και ειδικά στο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως «οι δήθεν αντιμνημονιακές δυνάμεις, ο ΣΥΡΙΖΑ, οι εθνικιστές ακροδεξιοί σύμμαχοι του κλαίνε και οδύρονται. Τι μπορούν να κάνουν χωρίς μνημόνιο, χωρίς νέα μέτρα; Δεν μπορούν να πιστέψουν και να δεχθούν ότι δεν θα έχουμε μνημόνιο, δεν θα έχουμε νέο δάνειο, ότι δεν θα έχουμε νέα μέτρα και ότι δεν θα έχουμε και τρόικα. Χάνουν το ψωμί τους. Χάνουν τα επιχειρήματά τους. Χάνουν το λόγο ύπαρξής τους».  

Επί πρόσθετα  ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας για τις εκλογές προσδιόρισε το αποτέλεσμα τις 25ης Μαΐου ως μια «διάψευση της στρατηγικής της εφόδου»  που προετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ προβλέποντας ότι «η αντιπολίτευση δεν πρόκειται να κερδίσει κανένα μεγάλο δήμο και καμία περιφέρεια» Σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές  υπογράμμισε  ότι «το αποτέλεσμα θα επιβεβαιώνει την αντοχή αυτής της πολιτικής που την θέλει η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών».

Για την οικονομία

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων  και κατά τη συζήτηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων για την οικονομία της χώρας  ο Ευάγγελος Βενιζέλος  σε πείσμα της πραγματικότητας που βιώνει η Ελληνική κοινωνία δήλωσε ικανοποιημένος και αισιόδοξος σημειώνοντας πως «η Ελλάδα βγαίνει οριστικά από την κρίση από την περιδίνηση» και ότι «η επάνοδος της στις αγορές είναι οριστική και  τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι εντυπωσιακά». Επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα και σημείωσε ότι είναι η ώρα να αποδώσει η πραγματική οικονομία.

Για την ανθρωπιστική κρίση

Σε ερώτηση για την ανθρωπιστική κρίση απάντησε  πως  «δεν είχαμε ποτέ τη δυνατότητα να κάνουμε μια καλύτερη επιλογή. Η τραγωδία που ζει η ελληνική κοινωνία είναι τεράστια, αλλά αυτό που γλίτωσε η ελληνική κοινωνία εάν πηγαίναμε στην ασύντακτη χρεοκοπία… Θα ήταν η πλήρης ισοπέδωση της χώρας. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε αναφορά στους κόπους και τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός και διερωτήθηκε: «τώρα που άρχισαν να φαίνονται καρποί αυτής της προσπάθειας ζητούν ορισμένοι να γυρίσουμε πίσω; Αλλά το κόστος που έχει πληρώσει το ΠΑΣΟΚ, η δημοκρατική παράταξη, είναι δυσανάλογα μεγάλο.

 Για την εσωκομματική αμφισβήτηση  και τα χαμηλά  ποσοστά του ΠΑΣΟΚ

Απαντώντας σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ είναι «αγχωμένο» για τη βραδιά των εκλογών, απάντησε  πως  το ΠΑΣΟΚ υπάρχει μέσα στην Ελιά και αγωνίζεται, δεν κρύβεται, μάχεται και όπως πάντα, μάχεται και αγωνίζεται υπέρ της χώρας, όχι υπέρ του εαυτού του ή υπέρ των στελεχών του. Mάχεται γιατί έχει υποχρέωση ιστορική απέναντι στο Έθνος και απέναντι στη διαδρομή της παράταξη .  Χαρακτήρισε ανόητους  αν υπάρχουν κάποιοι   «οι οποίοι θέλουν να καταστραφεί το ΠΑΣΟΚ, να καταστραφεί η Ελιά, να πέσει η κυβέρνηση, να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές χωρίς στρατηγική, χωρίς στόχο, γιατί κάποιοι θέλουν ν’ αμφισβητήσουν εμένα…» Επι πλέον, διετύπωσε αιχμές και για τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύθηκε το μνημόνιο η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου τονίζοντας πως «η τωρινή κυβέρνηση έχει 20 μήνες στην εξουσία και τους 15 μήνες διαπραγματεύεται. Εμείς ολοκληρώσαμε τη διαπραγμάτευση για το δεύτερο μνημόνιο σε 40 μέρες. Βέβαια αυτά δεν θέλει να τα θυμάται κανείς γιατί τα αμαυρώνουν οι ίδιοι» είπε χαρακτηριστικά

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος,  δεν δίστασε να στείλει ένα σαφές μήνυμα σε όλους όσοι απεργάζονται σενάρια για το βράδυ των εκλογών. Μάλιστα χαρακτήρισε τις εκλογές τις 25ης Μαΐου έως «Πάσχα» λέγοντας πως «απέχουμε λίγες μέρες από το Πάσχα» και συμπλήρωσε με αποφασιστικότητα ότι «κάποια στιγμή μέχρι και ο Ιησούς πήρε το φραγγέλιο…». Χαρακτήρισε το δικό του ρόλο ως «άχαρο» τονίζοντας πως ο ίδιος επιστρατεύτηκε «να αναλάβει αυτό το ρόλο για να καλυφθεί μια ανάγκη της παράταξης». Το στοίχημα είναι η σταθερότητα της κυβέρνησης και της στρατηγικής. Η σταθερότητα των στόχων, η ασφάλεια, η ολοκλήρωση της εθνικής προσπάθειας.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.