Ανοιχτά μαγαζιά και στη Λαμία την Κυριακή με απεργία των εργαζομένων

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και προχωρούν σε 24ωρη απεργία αύριο, Κυριακή 4 Μαΐου, που τα μαγαζιά θα ανοίξουν στο πλαίσιο της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου (2-10 Μαΐου).

Tο σωματείο εμποροϋπαλλήλων του νομού Φθιώτιδας καλεί τα μέλη του σε απεργία και συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνει στις 10 και μισή το πρωί της Κυριακής έξω από τα δικαστήρια στη Λαμία. Από την πλευρά των εμπόρων επίσημα ο Εμπορικός Σύλλογος Λαμίας αντιδρά στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή αν και αναμένεται  τα πολυκαταστήματα και κάποιοι έμποροι να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους.

Στην Αθήνα οι εμποροϋπάλληλοι  καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί, αυτή τη φορά όχι στον πεζόδρομο της Ερμού, αλλά στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens, στο σταθμό της Νερατζιώτισσας.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος επισημαίνει ότι πριν μόλις τρεις εβδομάδες, την Κυριακή των Βαΐων (13/3), τα μαγαζιά άνοιξαν και χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι, που αναγκάστηκαν να εργαστούν, ακόμα περιμένουν να πληρωθούν για την κυριακάτικη εργασία τους ή τουλάχιστον να πάρουν το ρεπό που τους οφείλουν οι εργοδότες.

Αναφέρουν επίσης ότι επιτυγχάνεται ο στόχος συγκυβέρνησης-τρόικας και μεγάλων εμπορικών συμφερόντων, δηλαδή η ανακατανομή σε βάθος χρόνου του λιγοστού τζίρου από τις μικρές επιχειρήσεις στις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες, τα μαζικά κλεισίματα μαγαζιών και απολύσεις εργαζομένων, οι εργαζόμενοι ωρομίσθιοι- φθηνοί και απλήρωτοι, όπως και η κυριακάτικη μαύρη εργασία των νέων.

Written by

altpress.gr ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ- ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.